Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

24 oktober 2017

3000,- euro terug betalen aan werkgever

3000,- euro terug betalen aan werkgever

Per 1 november 2017 ga ik werken bij mijn nieuwe werkgever. Dit wordt ook mijn tweede werkgever in de zorg waar ik ga werken. En sinds 2008 werk ik al in de zorg en ik hou niet zoveel van veranderingen.

Aangezien ik de opleiding verpleegkundige deed via mijn huidige werkgever en deze ga verlaten. Moet ik de kosten van de opleiding terug betalen.

Gelukkig heb ik een aantal kortingen gehad van mijn huidige werkgever. Omdat ik een aantal onderdelen van de studie nog niet gehad had. En omdat ik 50% korting kreeg. Zo betaal ik nu maar 3000,00 euro terug i.p.v. 6500,00 euro.

Dat scheelt wel 3500,00 euro! Een hoop bedrag en ik had al een betalingsregeling getroffen van 250,00 per maand, omdat ik net verhuisd ben en geen 6500,00 euro op mijn rekening heb.

Maar omdat ik nog een fikse korting heb gehad en nog mijn eindejaarsuitkering en vakantiegeld krijg, betaal ik het bedrag van 3000,00 euro in 1 keer af.

Ik wil namelijk geen schuld hebben bij een ex-werkgever. Het bedrag van 3000,00 euro heb ik gisteren overgemaakt. Wel een lichtpuntje. Via de belastingdienst kan ik mijn studiekosten opgeven en dan krijg ik in 2018 een klein gedeelte terug. Volgens mij rond de 1000,00 euro.
 1. Zuur en helaas herkenbaar. Ik ben momenteel aan het solliciteren, maar dat betekent ook een flinke studieschuld terug gaan betalen. Ik ben nu aan het onderhandelen om er zo veel mogelijk vanaf te krijgen. Daarnaast scheelt het inderdaad een hoop wat je nog van de belastingdienst terugkrijgt. Ik ga hier zelf mijn voorlopige teruggaaf voor aanpassen.

  Alvast veel plezier en succes bij je nieuwe werkgever!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fijn dat je het toch in één keer kon afbetalen. Geen schulden voelt goed he.
  Het klinkt zo mooi, jouw verhaal, eigen huis verkocht, nieuwe gekocht, andere baan. Toch wil ik opmerken dat het groots is wat je doet(met je vriend).
  Veel jonge mensen leven er op los en denken veel minder aan later, jij bent goed doordacht bezig. Complimenten dus.
  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hartstikke bedankt Greet.

   Wij zijn jong en denken al aan later.

   Het is zekers grootst wat wij de laatste maanden hebben gedaan en ook wel vermoeiend hoor. Zal binnenkort eens een opsomming maken van de laatste maanden.

   Verwijderen
 3. Heb je bij je nieuwe werkgever geen regeling kunnen treffen? Wanneer je opleiding gerelateerd is aan je nieuwe functie, valt er misschien nog wat te onderhandelen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goede vraag. De studiekosten die nog gaan komen om de opleiding af te maken, krijg ik waarschijnlijk vergoed.

   Verwijderen
 4. Vaak wil een nieuwe werkgever wel helpen volgens mij. Zeker eens aankaarten ja. Voor nu is het wel zuur om even € 3000 af te moeten tikken echter wel fijn dat het zo opgelost kan worden voor nu.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoeveel jaar had je in dienst moeten blijven bij je werkgever voordat de studiekosten niet meer terug betaald hoefden te worden?

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken