Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

6 november 2017

Zuinigeman spaart 32% van zijn maandsalaris

Zuinigeman spaart 32% van zijn maandsalaris

Sparen, sparen en nog een sparen. Sinds december 2016 ben ik meer gaan sparen dan ooit. Door overal op te besparen en het aflossen van schulden, hield ik meer geld over om te sparen.

Als ik een schuld had afbetaald was ik dat geld toch "kwijt" en dat bedrag ging ik extra sparen. Zo betaalde ik een grote schuld af en hield ik 150,- euro per maand over en dit bedrag ging ik dus extra sparen, boven op het bedrag dat ik al spaarden.

In 2016 woonde ik ook al een half jaar samen met vriendlief. En als je de kosten deelt dan houdt je ook meer over. In juni 2017 zat ik op 25% sparen van mijn maand inkomen. Ondertussen is mijn loon omhoog gegaan in juli 2017 en ben ik nog iets meer gaan sparen.

Nu ben ik uitgegaan van mijn (basis) maandsalaris omdat die altijd hetzelfde blijft. Op dit moment spaar ik 32% van mijn maand inkomsten! Een stijging van 7% in 4 maanden tijd.

Nu ga ik per 1 november 2017 wel een aantal uren minder werken, maar ik blijf wel hetzelfde sparen. Als ik mijn eerste loonstrook van mijn nieuwe werkgever krijg dan maak ik weer een nieuwe berekening.

In oktober heb ik een blogje geschreven over een 3 stappenplan: Hoeveel procent sparen van je inkomen?

Hoeveel (procent) spaar jij per maand van je inkomen?
 1. 44% - ik ben mijn hypotheek versneld aan het aflossen, en wanneer mijn maandelijks hypotheek bedrag naar beneden gaat spaar ik het verschil. Ik werk ook in de zorg. Ik spaar mijn ORT en mijn EJU ook. Dat maakt best een groot verschil. - Gr Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hee Zuinigeman... wat ga je doen met al dat spaargeld? :-)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Goeie vraag :-)

   Eerst de studieschuld aflossen!
   Daarna sparen voor zonnepanelen, inductiekookplaat, nieuwe mv box, duurzaam maken van het huis. En een eetbare tuin aanleggen met fruit bomen en struiken. En natuurlijk aflossen van de woning.

   Eerst duurzaam wonen en dan aflossen van de hypotheek, een meerjaren plan dus.

   Verwijderen
 3. Netjes hoor! Wij hebben onze savings rate niet heel precies bijgehouden de afgelopen maanden, naar schatting spaarden/belegden we 30-50% van ons netto inkomen. Heeft de afgelopen tijd maandelijks wel gewisseld, in 2018 willen we hier ook een doel voor opstellen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Afgelopen maand is dat 31,54%. YTD gaat het om 25,44%. Dit is echter zonder aflossingen. Reken ik dat mee, dan is het YTD zelfs 39,78%

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat doe je heel goed! Voor veel mensen is 10% al heel veel. Bij mij wisselt het nogal, omdat mijn inkomsten ook wisselen. Deze maand zal het rond de 30% zitten, maar dat kan een andere maand ook 10% zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ongeveer 68%. Een deel daarvan spaar ik samen met vriend (mijn aandeel is dan meegenomen in die 68%) en een deel spaar ik zelf, voor beleggingen, buffer, zorgverzekering, enzovoorts.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken