Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

21 juni 2013

Schulden van de Zuinige Man

Schulden van de Zuinige Man

Op dit moment heb ik nog schulden. Hier wil ik zo snel mogelijk van af en ik ben er absoluut niet trots op. Deze schulden zijn ontstaan toen ik nog studeerde en 3 jaar geleden op mezelf ging wonen.
Vanuit huis heb ik niks meegekregen alles is aangeleerd door mezelf of door anderen. Dit kwam, doordat mijn beide ouders verstandelijk beperkt zijn en al hun geld opmaakten en ook schulden hadden, ik wist eigenlijk niet beter.

Op een gegeven moment was het heel moeilijk om thuis te blijven wonen, omdat er door de beperkingen geen normale gezinssituatie was. Hier vertel ik later wel meer over. Uiteindelijk ben ik 3 jaar geleden op mezelf gaan wonen, meeste spullen had ik wel. Maar er moest toch een vloer komen, raamdecoratie en ga zo maar door. Vandaar dat ik een schuld heb. Zo heb ik afgelopen maand mei al 250,- euro extra overgemaakt naar Wehkamp van mijn vakantiegeld, ook in december heb ik dat al eens gedaan met mijn eindejaars-uitkering.Om precies te zijn, staan hieronder mijn schulden opgesomd.
Wehkamp;                          1522.65 Euro  15% rente   (zo'n 20 euro per maand aan rente)
Geleend van een vriend:         5.000 Euro    5% rente

Ik werk namelijk in de thuiszorg voor 28 uur per week. Vaak werk ik wel over. Zo heb ik gisteren extra 300 euro uitbetaald gekregen. Ik verdien normaal rond de 1100 euro per maand. Aankomende maand gaat mijn salaris iets omhoog (periodiek), hoeveel dat is weet ik niet, maar dan ben ik namelijk 1 jaar in dienst. Hoe meer ervaring en langer in dienst hoe meer inkomen. Heeft er iemand tips om zo snel mogelijk af te lossen?
 1. Ondertussen is het 2017. Hoe staat het er voor met je schulden? Tips. Maak een afbetaalschema en hou je daar aan. Zet kleine bedragen (die je eventueel over houdt) direct apart en maak ze in een minimum aflosbedrag over.

  Maar misschien heb je al geen schulden meer, dat zou kunnen natuurlijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het is al een tijdje geleden, Schulden zijn afbetaald begin 2014, voordat ik een huis ging kopen. Een hypotheek is ook een schuld.

   Verwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken