Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

28 mei 2017

Schuld afbetaald van 3.928,58 euro

Schuld afbetaald van 3.928,58 euro


Met een gedeelte van mijn spaargeld, vakantiegeld en van mijn lopende betaalrekening heb ik vandaag mijn schuld afbetaald van 3.928,58 euro via de Rabobank app.

Ik wilde deze schuld al begin van dit jaar aflossen maar dan hield ik weinig geld achter de hand voor noodgevallen. En op aanraden van vriend ben ik verder gaan sparen. Maar ik vond dat ik voldoende geld nu achter de hand heb om deze schuld helemaal in 1 keer af te betalen. En de resterende looptijd was nog 29 maanden. En meer dan 2 jaar een schuld hebben en daar een naar gevoel van te hebben dat wilde ik niet meer.

De totale schuld was 7,500 euro en op dit moment was de schuld nog 3.928,58 euro. Ik heb namelijk al 3571,42 euro afgelost op de Rabo Huisvoordeelkrediet van de Rabobank.  Effectieve jaarrente is 7,545% rente.

Dit is tevens ook mijn duurste schuld. Doordat ik deze schuld nu aflos houdt ik nog 1 schuld over.

Mijn studie schuld van Dienst Uitvoering Onderwijs (hier al eens over geschreven) die rond de 3000 euro nog is. En waar ik elke maand 44,64 euro aan de DUO betaal. Tegen een rente van 0,6%.

Door zuiniger te gaan leven en omdat ik nu al meer dan 1,5 jaar een vriend heb, heb ik de laatste 6 maanden 25% van mijn maandsalaris kunnen sparen. Vriendlief is ook erg spaarzaam.

Maar omdat ik deze schulden zelf gemaakt heb, los ik deze ook graag zelf af. En betaald mijn vriend hier niet aan mee!

Zo ben ik al 2 jaar niet op vakantie geweest. Want ik ging elk jaar naar Gran Ganaria vanaf 2007. En zo ging ik nog vaker op vakantie naar Londen, Berlijn, Barcelona. Af en toe een dagje uit naar de Efteling en Blijdorp en een weekendje Texel dat is wat wij wel hebben gedaan.

Heel veel activiteiten en spullen (minimaliseren) kopen heb ik niet gedaan zodat ik kan sparen. Hierover zal ik binnenkort meer vertellen wat ik onder meer veranderd heb in mijn financiën om 25% te gaan sparen van mijn maand salaris.

Nu houdt ik namelijk 150 euro over per maand en kan ik dit gaan extra sparen of gelijk afbetalen aan de DUO maar daar ga ik binnenkort naar kijken.
 1. Dikke pluim voor jou! Groeten van Elle

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan! Ga je de studieschuld ook versneld aflossen? De rente is heel laag, ik kan me voorstellen dat je nu eerst je buffer weer wat spekt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd met het aflossen van je schuld! Ga je eerst voor het aanvullen van een buffer of het aflossen van je studieschuld? Of een combinatie? Fijne, zonnige dag!! WMT

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat fijn dat je dat zo snel hebt gedaan, ik hoop,dat het met de DUO ook snel achter de rug is. Financiële vrijheid voelt geweldig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Gefeliciteerd! Verstandig en goed gedaan. Geniet ervan.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Proficiat! Dat is een hele last minder!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goed gedaan jochie! Fijn dat je ook een zuinige vriend hebt, dat jullie op één lijn zitten maakt het wel makkelijker om versneld af te lossen.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken