Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

24 augustus 2019

Extra geld sparen per maand

Extra geld sparen per maand

extra geld sparen per maand Vanaf 1 juli 2019 heb ik een loonsverhoging gekregen van 44,82 euro bruto per maand. Aangezien ik ook onregelmatigheidstoeslag boven op mijn salaris krijg ga ik 44,82 euro netto per maand sparen.

Elke maand maak ik 10 euro automatisch over naar mijn beleggingsrekening. Dan blijft er nog 34,82 euro over en met dit bedrag, ga ik mijn maandelijkse spaarbedrag ophogen. De automatisch opdracht heb ik gelijk ingesteld, zodat het gelijk gespaard kan worden.

Maandelijkse spaarbedrag omhoog


Nu spaar ik maandelijks 608,42 euro. Mijn maandelijkse spaarbedrag gaat omhoog met 34,82 europer maand, daardoor kan ik nu elke maand 643,24 euro sparen. Geen rond getal maar dat hoeft voor mij niet. Elke financiële meevaller die ik krijg of verdien gaat regelrecht naar de spaarrekening en nu ook maandelijks 10 euro naar mijn beleggingsrekening.

Geld investeren


Tot nu toe sparen wij vooral om onze woning duurzamer te maken maar op een gegeven moment zijn wij van het gas af, liggen er zonnepanelen op onze woning, is voor en zij tuin opgeknapt, hebben wij overal hr++ glas en kunststofkozijnen. En zodra onze woning duurzamer is ga ik ook meer geld beleggen. En wil ik binnen nu en een aantal jaren (nog) minder gaan werken. Allerlei plannen die uitvoerbaar zijn doordat ik zuinig ben geworden en de maandelijkse lasten zo laag mogelijk wil houden.

Waar ik 4 jaar geleden nog maar 20 euro per maand kon sparen, kan ik nu 32 keer zoveel meer sparen. Bijzonder veel geld omdat mijn spaarbedrag nu rond de 38% van mijn salaris bedraagt.
 1. Wat een mooie spaarquote! En met het verduurzamen zullen je maandlasten ook omlaag gaan, waardoor je wederom meer overhoudt om te sparen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Leuk om te zien ik heb het idd ook zo gedaan ook in de zorg de onregelmatigheidstoeslag gaat altijd naar de spaarrekening, het extra wat ik spaarde ging in eerste instantie naar duurzamer maken van de woning (lees minder energielasten) en de hypotheek. Nu is het item eerder stoppen dus een spaarrekening waar ik vooral spaar voor pensioen. Het fijne is dat ik veel minder uitgeef dan ik verdien en straks gewend ben aan een veel minder inkomen, het enige wat dan gebeurd is dat ik minder spaar, maar mijn leefstijl niet hoeft aan te passen.Bij jouw is 38 procent al meer dan het gemiddelde, dat is fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een mooi bedrag om te kunnen sparen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. wow mooi dat je zo veel kan sparen dat geeft je zeker wel rust?

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken