Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

30 juli 2019

Salaris gaat weer iets omhoog

Salaris gaat weer iets omhoog

Afgelopen week kreeg een brief bezorgd dat ik met terug werkende kracht per 1 juli van schaal FWG 35 naar FWG 40 ga omdat ik de rol als contact verzorgende heb. Omdat mijn werkgever hier al meer dan 1 jaar mee bezig is om ons in een hogere schaal te plaatsen krijg ik per direct vanaf 1 juli ook een periodiek erbij.

Een onverwachtse loonsverhoging, 2 dagen na de brief was mijn nieuwe salaris overgemaakt. Mijn bruto basis maandsalaris is met 44,82 euro gestegen. Mijn uurloon ging met 0,43 euro per uur omhoog. Netto hou je iets meer dan 22 euro over. Omdat mijn uurloon omhoog is gegaan ontvang ik ook iets meer onregelmatigheidstoeslag als ik onregelmatig werk. Het is allemaal centen werk, maar uiteindelijk is het toch nog een mooie loonsverhoging.


Wat verdien ik per uur?


Per uur verdiende ik voor mijn onverwachtse loonsverhoging 16,62 bruto per uur. En per 1 juli verdien ik 17,05 euro bruto per uur.

Mijn volgende periodiek (weer een dienst jaar erbij) is over 4 maanden alweer dan ga ik weer iets omhoog met mijn uurloon en dan ga ik van 17,05 euro bruto per uur naar 17,47 euro bruto per uur. Ik kan nu nog 3 periodieken omhoog in FWG 40. Als ik 34 ben dan zit ik aan de top als verzorgende IG en ga ik 18,34 bruto verdienen.

Voor alle verantwoordelijkheid als verzorgende IG, onregelmatige werktijden zoals nachtdiensten, avonddiensten en weekenddiensten vind ik het uurloon nog aan de lage kant. Er zijn genoeg mensen die een minder zware baan en minder verantwoordelijkheid hebben en veel meer verdienen per uur. Maar er zijn ook mensen die een zwaardere baan hebben zoals mijn vriend in de bouw die met iets boven de 11 euro bruto per uur verdient. En dan ben ik toch wel weer blij met mijn bruto uurloon van 17,05.

Loonsverhoging wat ga ik er mee doen?


Ik ga natuurlijk alles elke maand opmaken aan goedkope Chinese meuk, kleding en allerlei andere spullen die ik eigenlijk niet nodig heb. Als je mij een beetje kent ga ik dat natuurlijk niet doen! Jaren geleden had ik het geld natuurlijk gelijk uit gegeven, maar jaren later weert ik wel beter. Ik ga het geld wat ik elke maand extra verdien, automatisch sparen naar de spaarrekening en ondertussen ben ik begonnen met een heel klein bedrag per maand aan beleggen, maar hier later meer over.

Wat verdien jij bruto per uur? En wanneer heb jij voor het laatst een loonsverhoging gehad?

 1. Fijn dat je beter beloond wordt! In de zorg werken is behoorlijk pittig, een fatsoenlijk salaris zou dan ook niet meer dan normaal moeten zijn. Ik ben benieuwd naar je beleggingsstrategie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is ook een fatsoenlijk salaris voor een opleiding die 3 jaar duurt. De cao vvt heeft inmiddels de cao gehandicaptenzorg volledig ingehaald. Een ´niveau 4´ (persoonlijk begeleider gehandicaptenzorg die 4 jaar naar school is geweest) verdient maximaal 17,94 per uur en heeft voorlopig geen uitzicht op loonsverhoging.

  Voor de onregelmatigheid krijg je natuurlijk een toeslag, dus bij fulltime werken en een paar weekenden en nachtdiensten per maand kun je zo'n 2300 tot 2400 netto binnen harken. Is gewoon niet slecht. Iedereen heeft een bepaalde verantwoordelijkheid in zijn werk, maar je bent niet eindverantwoordelijke, want dat is de verpleegkundige. Zij moeten antwoorden geven op alle vragen van de Verzorgenden en helpenden.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gefeliciteerd. Ja je geeft het al aan je gaat het niet uitgeven. Als verpleegkundige verdien ik ook ORT deze heb ik altijd op zij gezet en zo aardig kunnen sparen. Vond ik wel zo fijn en omdat ik niet gewend wat dat uit te geven bleef er heel veel in de loop de jaren over. Nu dat is fijn, want echt blijven werken tot je pensioen zit er niet in. Ik heb immers nog handmatig moeten tillen en de rug en schouders zijn gewoon versleten.Nu kan ik straks de keuze te maken om tijdig te stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben 1,5% omhoog gegaan per 1 juli, alleen is het nog niet verwerkt, dus geen idee precies nog qua hoeveel dat extra is voor mij. Zie ik dan wel weer op mijn volgende loonstrook! Ze zijn bij ons altijd een beetje laat met dat soort dingen verwerken.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken