Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

20 augustus 2019

Maandelijks 10 euro beleggen

Maandelijks 10 euro beleggen

Nu je de titel gelezen hebt denk je misschien maar 10 euro per maand? Je lees het goed. Ergens mee beginnen of een start maken is moeilijk. En het nog vol houden ook. Daarom start ik maandelijks met 10,00 euro aan inleg.

Met die 10,00 euro per maand loop ik weinig risico, als mijn beleggingen opeens verdampen en geen niets meer overblijft, dan ondervind ik weinig financiële schade ervan. Mijn 10,00 euro per maand beleg ik via Semmie. En ik schaam mij ook wel een beetje om er ook nog een blog over te schrijven want wat is nou 10 euro per maand? Om mee te beleggen?

Investeren


Maar ik heb immers nog niet meer geld er voor over om te beleggen en heb ik ook nog geen ervaring en expertise op het gebied van beleggen. Er zijn genoeg financiële bloggers die maandelijks honderden euro's of duizend euro over maken naar hun beleggingsportefeuille. Maar ik doe dat voorlopig nog lang niet, wij hebben andere prioriteiten op dit moment zoals; het duurzamer maken van onze woning. Ik vind dat ook een manier van geld beleggen in je woning, alleen zit het in de 'stenen' en moet je eerst je woning verkopen voordat je bij dat geld kan komen.


Eerste keer beleggen


Geld beleggen dat doet niemand in mijn familie en omgeving, niemand kan ik in mijn eigen omgeving vragen. Omdat ik van nature nieuwsgierig ben heb ik in juni eenmalig 50 euro gestort op mijn beleggingsrekening en begon ik met mijn eerste belegging. Omdat ik graag wil leren hoe dat beleggen dan werkt in de praktijk. Ik ben meer van de praktijk dan van de theorie. Maar na het start bedrag van 50 euro heb ik eventjes niets meer gedaan. Maar wat ga ik daarna doen? 50 euro eenmalig en dan niets meer doen? Of toch meer geld gaan beleggen?

Beleggen met een klein bedrag


Uiteindelijk kreeg ik eind juli te horen dat ik een salarisverhoging kreeg en twee dagen later stond mijn nieuwe salaris al op de bankrekening. Van deze salaris verhoging beleg ik vanaf begin augustus automatisch 10 euro per maand. Zo kan mijn beleggingen heel langzaam aan gaan groeien, “groeien” dat hoop ik dan maar en over paar jaar is dat ene tientje uitgegroeid naar meerdere tientjes per maand.

Hoeveel geld investeer jij elke maand aan beleggen?

 1. Wat slim om met een klein vast bedrag te beginnen. Zo leer je de in's en out's van het beleggen kennen. Met een tientje per maand kan je je geen bult vallen.
  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou, je bent al verder dan waar ik sta qua beleggen. Wat een goed idee om dit met salaris verhoging te doen 😆. Eind dit jaar zal er ook bij mij een verhoging aan komen, wellicht dat ik je voorbeeld volg.

  Ik zie ook dat andere bloggers veel meer investeren ,nu is het wel zo dat ze ook een ander /hoger inkomen hebben dan jij (of ik).

  Je hebt me in ieder geval aan het denken gezet, misschien dat ik eerder de sprong waag dan mijn voorgenomen idee om dat te doen over 2 jaar

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik durf dat dus niet, hoewel een tientje per maand eventueel wel zou kunnen. Maar ik weet niets van beleggen en vind het daarom maar eng en moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Goede manier om met een klein bedrag te starten! Zo wen je aan het idee, naar verloop van tijd vind je het minder spannend en langzaam groeit je portfolio (en je inleg).

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goed idee! Ik beleg maandelijks automatisch € 100 of € 200 (weet niet eens precies hoeveel...) Goed idee om mijn salarisverhoging straks ook automatisch te gaan beleggen. Ben je bij € 10 per maand niet relatief héél veel kosten kwijt?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja ik vraag me ook af of de kosten niet hoger zijn dan de opbrengsten? Maar desalniettemin: goed plan! Ik wil er ook aan beginnen (met iets van €50 p/m), maar er moet eerst nog een keuken betaald worden...

   Verwijderen
 6. Heel slim om met kleine bedragen te beginnen, ik heb er ook totaal geen benul van dus begin er ook maar niet aan.. wens je wel heel veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Leuk om te lezen dat je er op deze manier mee begonnen bent! Beter iets als niets zeg ik altijd! Ook tientjes kunnen groeien.
  Zelf ben ik nog niet begonnen met beleggen, maar ik wil dit wel binnen nu en een halfjaar gaan doen. Het bedrag per maand weet ik nog niet precies. Ik weet wel dat ik wil starten met een leuk bedrag aan inleg voor de eerste keer. Zodat ik meteen redelijk wat kan beleggen. Dan gaat het groeien wat sneller naar mijn idee. Maar dan moet ik tegen die tijd even kijken wat ik kan missen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je moet ergens beginnen en zeker niet meer geld beleggen dan je kan missen! Ik ben vorige maand, in navolging van jou, ook gestart. Ook met een klein bedrag in vergelijking met anderen. Ik heb besloten om 1x per maand mijn portefeuille te bekijken en over een jaar te beslissen of het bedrag zo blijft of niet. Ik zal er af en toe ook in mijn gastblog op jouw site over bloggen.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken