Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

19 februari 2019

25 Fantastische budget tips om geld te besparen

25 Fantastische budget tips om geld te besparen

Geld besparen is de eerste stap naar een betere financiële toekomst. Een groot deel van je inkomen gaat vaak ongemerkt op aan dagelijkse uitgaven. Wie minder geld uitgeeft houdt meer geld over! Wil je geld besparen? Lees onze 25 fantastische budget tips!

Alle onderstaande tips lijken kleine besparingen, maar elke euro die je niet uitgeeft is er toch weer één. Kleine besparingen gaan als een sneeuwbal werken. Na een paar jaar leveren een aantal kleine besparingen samen, een behoorlijk bedrag aan geld op.

Bespaartips voor de boodschappen



1. Koop alleen de producten die op je boodschappenlijst staan. In alle winkels proberen ze je te verleiden om meer te kopen zelf in de rij bij de kassa is het nog opletten geblazen met allerlei snoepgoed wat voor je ligt.

2. Doe geen boodschappen met een lege maag. Een gouden tip die soms wat moeilijk te praktiseren is. Maar wanneer je gaat winkelen met een lege maag, kom je waarschijnlijk met veel meer eten thuis dan nodig is!

3. Stel een wekelijks budget vast. Probeer iedere week een vast bedrag uit te geven aan boodschappen, kleding, persoonlijke verzorging en uitjes. Door je hier aan te houden wordt je bewust van je uitgaven en zul je minder geld uitgeven aan onnodig dingen.

4. Koop producten met een kortingssticker. Vaak zijn deze producten nog wel 1 à 2 dagen langer goed dan de houdbaarheidsdatum. Maar als ze nog in de schappen liggen, kan je ze sowieso dezelfde dag nog eten!

5. Biologisch goedkoper bij de supermarkt. De Consumentenbond heeft onderzocht waar je het beste je biologische producten kunt kopen. Dat blijkt in de supermarkt te zijn. Supermarkten blijken tot 36 procent goedkoper dan natuurvoedingswinkels. Ga je voor een zo breed mogelijk assortiment, dan bent je bij de natuurvoedingswinkels juist beter uit.

6.  Kijk in de onderste schappen. De goedkopere producten staan veelal uitgestald in de onderste schappen. Kijk dus niet alleen naar de producten op ooghoogte.

7. Flextarier worden: Houd minimaal één keer per week een vegetarische dag. Goed voor je beurs, je gezondheid, de dieren en het milieu!

8. Ga je gourmetten of fonduen? Koop geen kant en klare gourmetschotel, maar koop lapjes vlees, snijd die zelf in stukjes en leg ze op een schaal. Kleine moeite en een stuk goedkoper dan een kant en klare gourmetschotel.

9. Drink kraanwater in plaats van flesjes water. Je krijgt geen gekken stoffen binnen zoals bpa, beter voor de plastic soup en kraanwater is 1000 keer goedkoper!

10. Koop je een brood, maar wordt er niet veel brood gegeten, doe deze dan ook in porties in de diepvries. Koop broden in de aanbieding en vries deze in en heb je brood nodig? Dan haal je enkele plakken brood uit de vriezer.

11. Kook zoveel mogelijk met seizoensproducten. Dat is gezonder en veel goedkoper dan  seizoensproducten die niet van het seizoen zijn. Koop aardbeien in de zomer en niet in de winter.

12. Kies een week lang bij alles wat je koopt voor de goedkoopste variant.

13. Schaf een diepvries aan. Een diepvries is ideaal, je kunt heel veel voeding lang bewaren in de diepvries. Een diepvries hoeft niet duur te zijn, wel is het handig om te kijken wat het energieverbruik is van een diepvries. A+++ is het zuinigste model.

14. Schrijf je in voor gratis klantenkaarten om te genieten van aanbiedingen en kortingen. Er zijn diverse klanten kaarten van drogisten (Etos, Kruitvat), Supermarkten (ah) en andere spaarsystemen zoals airmiles.


Bespaartips om energie te besparen



15. Brand alleen licht in de ruimte waar je bezig bent. Alle andere lichten in de woning, kunnen gewoon uit.

16. Sluit de computer af, als je hem niet gebruikt. Laat hem niet onnodig aan staan, zo bespaar je weer op de energie kosten.

17. Spoel nooit je afwas af voordat het in de vaatwasser gaat. Zonde van je tijd, het water en je geld. Hoe vuiler de vaat hoe schoner het wordt dit komt door enzymen in de vaatwastabletten  en die komen meer vrij als de vaat vuiler is.

18. Check of je overal in huis al spaarlampen heeft. Een spaarlamp kost geld bij aanschaf maar op langer termijn ben je goedkoper uit. Ook gaat een spaar of LED lamp langer mee dan een ouderwetse gloeilamp.

19. Zet in de douche een zandloper of kookwekker neer. Als de zandloper bovenaan leeg is of de kookwekker uitgaat is het tijd om te stoppen met douchen.

20. Ga minder douchen in de week. Door aan de wastafel te gaan wassen, verbruik je minder water, gas en stroom.

21. Geen onnodige stekkers in het stopcontact. Als apparaten zijn opgeladen, trek dan gelijk de oplader uit het stopcontact.

22. Koop weinig apparaten waar batterijen in moeten. Batterijen zijn duur en gaan bij sommige apparaten ook snel leeg. Het is dus soms voordeliger om een scheerapparaat van 60 euro te kopen die je kan opladen, in plaats van een -apparaat van 30 euro waar batterijen in moeten.

23. Ga koud douchen. Je wordt er extra wakker van en het water hoeft niet meer verwarmd te worden.

24. Maak gebruik van een waterbesparende douchekop. Heb je die nog niet, overweeg dan de mogelijkheid, je bespaart al snel vele tientjes aan water, gas en energie. Controleer wel of uw combiketel samenwerkt met waterbesparende douchekop, heb je een boiler, dan gaat het altijd goed.

25. Zorg voor een fleecekleed of deken in huis. Pak dit er ‘s avond bij als het wat frisser wordt en laat de verwarming zo lang mogelijk uit. Je kunt heerlijk onder een dekentje liggen en ondertussen bespaar je hierdoor geld doordat je niet of minder stookkosten hebt.
  1. Eigenlijk zijn het er 24. De nummers 1 en 6 zijn namelijk gelijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nr. 17 vorral niet afspoelen als je het leuk vindt de afvoer geregeld te ontstoppen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik schraap mijn borden wel leeg, maar restjes saus laat ik op mijn bord zitten en dan gaat het de vaatwasser in. Sommige mensen gaan het eerst allemaal voor spoelen met heet water, dan is het bijna schoon en gaat het (bijna schoon) in de vaatwasser. Dat word er mee bedoeld.

      Verwijderen
  3. Nog een tip: hang je wasgoed te drogen op een wasrek of iets dergelijks. Een ronde in de wasdroger kost al gauw anderhalf tot twee euro per keer drogen!

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken