Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

10 januari 2019

​Een geld buffer van 7500,- euro

​Een geld buffer van 7500,- euro

In december 2018 had ik iets meer dan 7500,00 euro op mijn spaarrekening staan als geld buffer. 6000 euro op mijn spaarrekening staat bij een andere bank, zodat ik niet zo snel kan overboeken, want dat duurt 1 werkdag. En ik heb 1500,00 euro op mijn ''gewone'' spaarrekening, waar ik gelijk van kan opnemen. 

Maar wow zeg 75000,00 euro een hoop geld, terwijl ik in 2014 nog een krediet schuld aangegaan ben van 7500,00 euro bij de Rabobank voor het opknappen van mijn eerste woning, overigens was dat toen één van de vele schulden die ik had. Maar nu heb ik niet een "minnetje" voor de 7500 euro maar een "plusje".


Vorige week heb ik al een blogje geschreven dat ik uiteindelijk 4128,42 euro gespaard hebt in 2018. En ondertussen heb ik geen geld geleend voor een verbouwing aan onze woning, maar geld opgenomen van mijn spaarrekening.

En dat geld opnemen van je eigen spaargeld voelt beter dan een lening of krediet af sluiten. Op een lening van de hypotheek na, zal ik niet meer zo snel een lening of krediet aan gaan. Het kan wel jaren duren voordat je deze lening afgelost hebt.


De komende maanden blijf ik stug door sparen en alles gaat zoals het moet gaan, dan haal ik voor mij het magische geld bedrag van 10.000,- euro. Zodra ik mijn 10.000,- euro heb gespaard ga ik ook geld sparen voor het investeren in onze woning i.p.v. alleen maar oppotten van de spaarrekening.

Hoe groot is jouw geldbuffer? Wat is jouw ideale geld bedrag aan buffer?
 1. 25.000 zit in certificaten van een bank. 10.000 buffer daarna 250 per maand verhogen buffer. 1.000 per maand studiekosten. 20.000 voor auto daarna weer 250 per maand voor reservering. Rest op reserve voor sparen vakantie, aflossen, uitjes en zonder doel. Groet Rudy

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed bezig! Wat een lekker bedrag al! Hier nog niet heel hard aan de buffer rekening gewerkt, eerst de verhuisrekening gevuld, daar staat nu een mooi begin op van 2000 euro. Deze maand komt er op de buffer rekening in totaal 1000 euro te staan, dus het eerste streefbedrag is dan gehaald! Daarna komt er ongeveer 100 euro per maand bij. En ga ik langzaam aan weer werken aan een hoger saldo op de verhuisrekening.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Goed bezig. Ik spaar maandelijks nog de helft van mijn salaris (voorheen alles). Inmiddels ben ik op zoek naar een beter betaalde en gerelateerde baan bij mijn studie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooi bedragje
  Ik heb nu iets meer dan 11000 euro op de rekening staan , dit is voor een nieuw dak , nog even doorsparen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Heb op zich niet-echt een buffer als dit moet ik minimaal hebben maar heb wel meerdere potjes.
  Dus geld is er wel maar meeste heeft een doel.
  9700( voor de woonkamer/ meubels)
  6000 ( spaarrekening)
  5200Jaarlijkse kosten/ verzekeringen etc.(al 4600€ betaald voor ziektekosten)
  2500 gewone rekening
  LeasePlan
  19300 voor schoolkosten
  8700 geld voor 2 kinderen voor later
  13500 ( geld voor hypotheek/ pensioen)
  4000 cash
  Meer potjes kan ik zo niet vinden
  Haha

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik streef altijd naar een buffer van minstens 10.000

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Auto vervanging: spaar 300 per maand, doel is 12000, en dan weer 300 p maand (nog 9000 te gaan)
  Hypotheek vrij: 400 per maand, nog 18000 te gaan (los ook annuitair af)
  Buffer: 12000, spaar 200 per maand, nog 2000 te gaan
  Ziektekosten verzekering, hond dierenarts, auto onderhoud. 4000 (als ik iets uitgeef spaar ik het eerst weer)
  Ik gebruik hiervoor ook mijn 13e maand en vakantie geld.
  Erfpacht vastzetten: 1200 - ik wacht al lang op antwoord van de Gemeente, dit bedrag is een estimate.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat is een geweldige omslag! Eenmaal een buffer opgebouwd, dan gaat verder oppotten ook opeens makkelijker.
  Wel/niet lenen vind ik een lastig dilemma. Ik was echt superblij toen wij de laatste aflossing van een verbouwingskrediet hadden afgelost. Maar ik merk wel dat als je wilt blijven investeren en onderhoud plegen aan je huis, dat je dan behoorlijk moet sparen voordat je bijvoorbeeld een badkamer bij elkaar hebt gespaard. Of een dakkapel bijvoorbeeld. Als je daarvoor 5 jaar moet sparen en je loopt elkaar als gezin 5 jaar lang voor de voeten in een te krappe badkamer, of dingen zijn stuk, dan zou de beslissing wel in het voordeel van een krediet/lening uit kunnen vallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Gefeliciteerd je heb al een mooi bedrag bij elkaar. Wij hebben ook een buffer die behoorlijk is in totaal is het 50.000 euro. Ook begonnen met nauwelijks iets. De laatste jaren gaat het sparen steeds gemakkelijker en vanzelfsprekender. Idd ook een rekening waar ik niet zo bij kan. De vaste lasten zijn al behoorlijk gezakt, de hypotheek is bijna afgelost en er is nog ander onroerend goed. Doel is niet meer afhankelijk te zijn van werk. Dus we sparen nog even door. De magische grens van 1000 en 10.000 weet ik nog goed, ik hoop dat jij er straks ook van kan genieten dat je die grens bereikt heb.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken