Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

4 januari 2019

4128,42 euro gespaard in 2018

4128,42 euro gespaard in 2018

In 2018 heb ik totaal 6878,42 euro gespaard, hiervan heb ik 2750 euro opgenomen voor het onderhoud aan onze woning. In dit geval voor de kunststofkozijnen heb ik 2750 euro opgenomen van mijn spaarrekening. 

Uiteindelijk heb ik toch nog 4128,42 euro kunnen sparen in 2018 uiteindelijk komt mijn spaar bedrag op 344,04 euro per maand. Voor de een is 344,04 euro per maand heel veel en voor een ander heel weinig.

4 jaar geleden zat ik nog flink in de schulden en kon ik per maand niets sparen en kwam ik elke maand tekort. Daarom vind ik het netjes dat ik zoveel heb kunnen sparen in 1 jaar tijd. Ik werk maar 24 uur per week en ondertussen geven wij veel geld uit aan onderhoud en het opknappen van onze woning i.v.m. achterstallig onderhoud.


Pay Your Self First
Ik kan zoveel sparen, doordat ik elke maand de methode "Pay Your Self First" principe gebruik. Het idee is dat zodra je je salaris of andere inkomsten binnenkrijgt, je als eerste jezelf betaalt door een vooraf berekend bedrag over te maken naar je spaarrekening. Elke eerste dag van de maand ga ik automatisch sparen en zo spaar ik gegarandeerd. Heel veel mensen doen het juist andersom, ze gaan eerst geld uitgeven en aan het eind van de maand bepalen ze hoeveel geld er over blijft om te gaan sparen en maken dat bedrag over.


Geldbuffer voelt veilig
Door het "Pay Your Self First" principe is mijn geldbuffer al boven de 6000,00 euro. En ondertussen is dat alweer bijna een half jaar geleden en ben ik verder gaan sparen. Een geldbuffer hebben geeft mij rust en ik voel mij er veilig bij, als er maar iets gebeurt zoals de auto gaat stuk, de cv-ketel stopt ermee of ik raak werkloos, dan heb ik altijd nog geld achter de hand.


Spaar elke financiële meevaller
Op dit moment spaar ik elke financiële meevaller een loonsverhoging en periodieke salarisverhoging, op dit moment spaar ik per maand 38% van mijn maandsalaris. In 2017 spaarde ik nog maar 25% van mijn maandsalaris. Ondertussen gaat elk jaar mijn maandelijkse spaar bedrag omhoog.

Eind januari krijg ik mijn eerste loonstrookje van 2019, ik ben dan benieuwd als ik onderaan de streep meer geld over houd. Aangezien per 1 januari heel veel producten, boodschappen en diensten duurder worden.

Spaar jij ook?  En hoeveel heb jij gespaard in 2018?
 1. Ik heb afgelopen jaar 9000 euro gespaard als alleenverdiener met een iets bovenmodaal salaris. Ik heb er wel 4000 euro van opgenomen voor de aanschaf van en andere auto, maar al met al ben ik meer dan tevreden! De buffer staat nu op 8200 euro en het plan voor 2019 is om er over een jaar 15000 euro van gemaakt te hebben. Als het mij weer lukt om 9000 euro te sparen haal ik dit gemakkelijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hier 6000 euro gespaard van een klein pensioen en AOW en we zijn met z'n tweeën(ook alleen verdiener).
  Geven weinig uit en hebben daarmee de hypotheek verlaagt :-)

  Hebben wel een eigen moestuin dus eten bijna het hele jaar rond uit eigen tuin.
  Wij doen aan consuminderen en onze gezondheid staat hier hoog in het vaandel, dus geen rommel uit de supermarkt eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb van mijn minima-uitkering 2000 euro gespaard.Door zelf koken zonder pakjes en zakjes, minimoestuin,kleding repareren of zelf maken, wasmiddel en verzorgingsproducten zelf maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ik sluit altijd zo veel mogelijk door naar mijn spaarrekening. Dat geeft me een veilig gevoel. Ik vind een buffer erg belangrijk.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier gaat er ook meteen zodra er geld gestort wordt zoveel mogelijk naar de spaarrekening! Mooi bedrag heb je gespaard!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Netjes zeg. Van een part-time salaris. Wij hebben het afgelopen jaar de buffer niet aangeraakt. Wel extra afgelost en gezorgd dat onze dochter op haar 18e een leuke financiële start maakt door haar spaarrekening vast naar een 5 cijferig saldo te helpen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een mooi bedrag bij elkaar gespaard! Wij hebben ook heel veel gespaard, maar ook weer heel veel uitgegeven. Onze vaste buffer hebben we niet aangeraakt gelukkig. We gaan nu weer vrolijk verder met sparen. Denk dat we zo rond de 10 gespaard hebben en weer hebben uitgegeven. Hopelijk lukt het ons dit jaar om wat meer aan onze vaste buffer toe te voegen.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een mooi bedrag, supergoed gedaan!
  Wij hebben dit jaar goed gespaard maar heel veel uitgegeven. Een deel van het hout aan de gevel van ons huis was verrot en dat hebben we vervangen door trespa. Daarnaast hebben we een nieuwe badkamer en toilet beneden laten maken. We gingen drie keer met het gezin (manlief, een jong volwassen zoon, puberdochter en ikzelf) op vakantie (een keer 15 dagen Kreta en twee keer een lang weekend) en ikzelf ging nog 6 dagen naar Spanje met mijn moeder.
  Toch ben ik erg tevreden. Het doel wat ik gesteld had om te sparen voor 2018 is ruim gehaald.
  Voor 2019 heb ik nog geen bedrag bedacht om te sparen. Ik heb een nieuwe baan met flink meer loon en wacht eerst even het eerste salaris af.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooi bedrag! Samen met mijn partner probeer ik 1000 euro in de maand te sparen (33%). Afgelopen jaar elke maand gelukt! Bij ons gaat het automatisch. Ik geef van nature weinig geld uit en ben niet heel gevoelig voor hebbedingetjes. Wat ook scheelt is dat we als student al weinig te besteden hadden, dus in die flow gingen we gewoon door toen we werk hadden. Daardoor flink kunnen sparen voor ons koophuis. Het gespaarde geld is dus weer weg! Nu weer opnieuw beginnen!

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken