Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

5 januari 2019

Gas en energieverbruik | week 52

Gas en energieverbruik | week 52

Vandaag schrijf ik nog even over het gas en stroom verbruik van de laatste week van 2018. In week 52 hebben wij 5% meer stroom verbruikt dan in week 51, van 58 kWh naar 61 kWh. Ons gasverbruik steeg ook met 5% van 36 m3 in week 51 naar 38 m3 in week 52.

Vriendlief zijn vakantie begon op 23 december, hij is heerlijk elke dag thuis. Ik was deze week volop aan het werk in de zorg. Het valt mij nog mee hoeveel wij verbruikt hebben, ook al zijn er mensen die veel en veel minder verbruiken.

Elke week de meterstanden publiceren
Nu heb ik één jaar lang elke week mijn meterstanden van stroom en gas gepubliceerd op mijn blog. Ik hoef er niet veel voor te doen, de meterstanden zijn online elke week in te zien, ik hoef alleen maar een bericht te schrijven elke week.

Toch weet ik niet als ik hier mee door ga elke week, ik twijfel nog. De ene lezer vind het totaal niet interessant en de andere lezers reageren met hun eigen energieverbruik. Binnenkort volgt er een bericht over hoeveel stroom en gas wij in 2018 hebben verbruikt.Week 52 - Maandag 24 december tot zondag 30 december 2018.
Onze stroomverbruik : 61,0 kWh
Onze gasverbruik: 38,0 m3

Kosten volgens de app van Greenchoice 37,45 euro deze week, een stijging van 5% in vergelijking met vorige week.

Hoeveel hebben jullie verbruikt aan stroom en gas? En met deze rubriek doorgaan?
 1. Ben benieuwd naar jullie jaarverbruik. Ik vind het wel interessant, kan zo een betere inschatting maken of ons eigen verbruik in de pas loopt met anderen Zeker nu de prijs van energie door allerlei heffingen de komende jaren nog fors zal gaan stijgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind dit ook wel interessant om te lezen om dezelfde reden als de vorige reactie. Het geeft toch een idee of je zelf wel normaal verbruik hebt vergeleken met andere huishoudens. Sowieso volg ik je blog al enige tijd en lees deze graag. Normaal reageer ik nooit maar wilde nu toch even laten weten dat ik me aansluit bij de vorige reactie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik lees je blog altijd. Gasverbruik kan je moeilijk vergelijken aangezien dat afhangt van de grootte van de te verwarmen ruimtes, al dan niet geïsoleerd, rijwoning of halfopen of open bebouwing,verwarmingspatroon van de persoon in kwestie,....Idem voor het elektriciteitsverbruik aangezien veel factoren bepalend zijn voor 't verbruik : al dan niet veel zuinige elektrische toestellen, droogkast ?, vaatwas ?, ledverlichting ?, sanitair warm water op elektriciteit of op gas ?, vaak oven gebruiken of niet ?
  Elektriciteit voorbije week was bij ons 39 kwh, gasverbruik 15 m3

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Van zondag tot zondag: gas: 24 stroom: 26 en water: 1,1 Esther * ik zou het jammer vinden als je stopt met publiceren van je wekelijks verbruik, maar begrijp ook je overweging om ermee te stoppen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik vind het op zich niet zo interessant omdat het lastig vergelijken is. Maar wanneer je er een paar anderen wel een plezier mee doet, en het is niet te veel blogwerk, dan zou ik er gewoon mee doorgaan! Uiteindelijk kan je nooit iedereen plezieren en je houdt het toch bij, dus waarom niet? Groet Nicolet

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken