Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

3 januari 2019

Boodschappen & weekmenu week 52

Boodschappen & weekmenu week 52

In de laatste week van 2018 hebben wij 119,53 euro uitgegeven aan de boodschappen. 43,15 euro was alleen al bij de kaasboer, voor de kaasfondue en 2 kilo geitenkaas, (vacuüm verpakt) 500 gram jonge kaas, en geiten blauwader kaas 300 gram. Dan ben je opeens veel geld kwijt, maar hebben wij wel een voorraad in huis.

Doordat ik elke avond kook en veel moest werken, werden het van de week makkelijke maaltijden en aten wij nog bij schoonvader en kregen wij van schoonmoeder nog een restje bloemkool curry. Op kerstavond heerlijk genoten van de kaasfondue. Helaas moest ik met kerstwerken en was ik met oud en nieuw gelukkig vrij.


Weekmenu van week 52


Maandag
Kaasfondue, met brood, hele gebakken champignons, gebakken paprika, rauwe witlof blaadjes, geblancheerde broccoli, wortelen en spruitjes, geiten kruidenkaas.

Dinsdag
Verse frieten, witlof uit de oven, kipfilet en vegetarische ballen.

Woensdag
Gekookte aardappelen, asperges met gekookte eieren en kaassaus en kipfilet voor vriendlief.

Donderdag
Gekookte aardappelen met brocolli/wortelen, kipfilet voor vriendlief.

Vrijdag
Pasta met tomatensaus en kaas. Bij schoonvader gegeten.

Zaterdag

Vriendlief at Bloemkool curry met kip en aardappelen van schoonmoeder. Zelf at ik gebakken aardappelen met ui, champignons, prei en paprika, daarbij een gebakken spiegelei.

Zondag
Thaise rijstnoedels (zilvervliesrijst) met bami kruiden, pittige tofu reepjes en groenten. En daarbij een gebakken omelet.

Hebben jullie nog iets bijzonder gegeten met de feestdagen?
 1. Allereerst de beste wensen voor een mooi en duurzaam en consuminder 2019! Met kerst heb ik in Portugal 's middags heerlijke gegrilde sardines, patat en een salade gegeten. 's Avonds salade met brood en kaas bij de open haard in ons vakantiehuisje. Bij de koffie een pastel de nata. Kortom, simpel maar heerlijke kerstmaaltijden! Groet, inmiddels weer uit Nederland. Nicolet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Misschien een stomme vraag, maar hoe ervaart jou vriend dat jij vegetarisch eet en hoe ervaar jij dat jou vriend vlees/vis eet?

  Vraag het meer omdat ik nu sinds 6 weken, min of meer gedwongen, door medische redenen, (tijdelijk, tenzij het echt bevalt) volledig plantaardig eet. Dat is natuurlijk nog een stap verder, maar ben wel benieuwd hoe je sociale omgeving dat ervaart.

  Heb namelijk het idee dat mensen om me heen het lastiger ervaren dan ikzelf, ook al zeggen ze van niet.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn vriend heeft er geen moeite mee ook al is het soms wel lastig met uit eten gaan. Dat mijn vriend wel vlees,kip of vis eet dat moet hij zelf weten, ik bak en braad het wel maar vind het niet fijn om het aan te raken met mijn handen.

   Mijn omgeving vind het ook wel eens lastig omdat ze zelf veel vlees eten. Anderen hebben er meer last van ik zelf. En omdat ik kook thuis eet vriendlief paar keer per week vegetarisch.

   Maar trek je niet al te veel aan van je omgeving. Tegenwoordig is heel hip om minder vlees te eten en zijn meer mensen flexitariër.

   Verwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken