Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

6 juni 2018

Wat te doen met je vakantie geld?

Wat te doen met je vakantie geld?

Het vakantiegeld, of de vakantiebijslag of vakantietoeslag, is meestal 8 procent van het brutoloon. Het wordt meestal eind mei uitgekeerd.

Het wordt berekend over het loon van 1 juni van het afgelopen jaar tot 1 juni van het huidige jaar. U krijgt vakantiegeld als u in loondienst bent. Ook met een uitkering heeft u recht op vakantiegeld. Dan is het meestal een vast bedrag.


Vakantiegeld: schulden aflossen?
Uit onderzoek van het Nibud blijkt dat de meeste mensen het vakantiegeld besteden waar het voor bedoeld is: aan de vakantie. Daarnaast worden er ook vaak grote aankopen van gedaan en een kwart van de mensen vult er tekorten mee aan of lost er schulden mee af.

Top 3; bestedingen vakantiegeld
1. Vakantie
2. Sparen
3. Op de grote hoop

(foto nibud)

Waar geef je je vakantiegeld het beste aan uit?
Zet het in elk geval niet op je spaarrekening. Vanwege de minimale spaarrente kun je je vakantiegeld beter besteden om schulden af te lossen, je hypotheek te verkleinen, een noodzakelijke grote aankoop te doen of om op vakantie te gaan.


Lees ook: Hoeveel vakantiegeld krijg ik?

Waar besteden wij onze vakantie geld aan uit?
Wij gaan onze vakantiegeld deels uitgeven aan een nieuwe schutting voor in de tuin en de rest gaan wij sparen voor een groter doel zoals zonnepanelen op het dak en enkelglas vervangen voor dubbelglas hr++ zodat onze huis duurzaam word.

Ook mijn geld buffer van 5000,00 euro word iets aangevuld, minimaal wil ik zelf 10.000 euro aan geld buffer hebben.

Wat gaat u doen met het vakantiegeld? Of heeft u het al uitgegeven?
  1. Ik krijg mijn vakantiegeld maandelijks betaald en vind dat juist wel prettig. Zo heb ik direct beschikking over mijn geld. Omdat ik budgetteer via YNAB ken ik een deel van mijn maandelijkse inkomen toe aan vakanties. Dat is wel wat minder dan ik aan vakantiegeld ontvang.
    Kort gezegd gaat het dus op de grote hoop, waarvan ook vakanties betaald worden...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik gebruik het om een paar jaarlijkse giften aan goede doelen te doen, en ik gebruik een deel om te beleggen. Dan is het wel op, maar ik haal vervolgens geld voor mijn vakantie uit mijn spaargeld: ik probeer dit jaar - zoals eigenlijk altijd - goedkoop op vakantie te gaan, en zo ook mijn buffer wat te verhogen.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken