Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

7 juni 2018

Handige Bespaartips - 10 tips om geld te besparen - Deel 2

Handige Bespaartips - 10 tips om geld te besparen - Deel 2

Op zoek naar manieren om te besparen? Een groot deel van uw inkomen gaat op aan dagelijkse uitgaven, vaak ongemerkt. Wie minder geld uitgeeft houdt meer geld over!

Veel mensen moeten bezuinigen ook nu wij uit de crisis zijn moet er nog gelet worden op de centen. Ook zuinigeman moet rustig aan doen met zijn geld. Hieronder een aantal Handige bespaartips om goed op je centen te letten.


10 Handige Bespaartips

1. Koop een droogrek. Wasdrogers verbruiken veel energie en je was word droog zonder extra kosten.

2.Check of u overal in huis al spaarlampen heeft. Een spaarlamp kost geld bij aanschaf maar op langer termijn bent u goedkoper uit. Ook gaat een spaar of LED lamp langer mee dan een gloeilamp.

3. Neem contact op met uw internetaanbieder om naar goedkopere mogelijkheden te kijken. Dat kunt u ook doen met telefonie, energie enzovoorts. Na 1 jaar klant is je abonnement per maand opzegbaar door contact op te nemen krijg je vaak korting als je weer 1 jaar klant blijft.

4. Bedenk leuke uitjes die weinig of niets kosten. Zoals eten en drinken van huis meenemen en met mooi weer gaan picknicken in het park, strand of bos.

5. Stop muntgeld uit uw portemonnee in een (be)spaarpot. Zo spaart u ongemerkt geld voor later.


6. Dek uw tafel als in een restaurant. Het hoeft niet altijd geld te kosten om het leven mooi te maken en als het mooi oogt dan eet u ook smakelijker. Of eten lekker smaakt hangt namelijk van verschillende factoren af, zoals het bestek, het bord en de achtergrondmuziek. Kortom, bij het eten gebruik je onbewust al je zintuigen, niet alleen je smaakpapillen.

7. Ga na waar u uw geld allemaal aan uitgeeft. Kunt u bepaalde zaken eigenlijk best missen? Denk bijvoorbeeld aan loterijen, abonnementen en een onzinnige alles in een plus pakket met extra veel zenders.

8. Pak een cadeautje extra mooi in. Besteed hier aandacht aan, dat maak het persoonlijker en het ziet er mooi uit. Krijg u wel eens een cadeau? Bewaar mooi cadeaupapier voor later.

9. Verzamel het hele jaar door alvast cadeautjes voor verjaardagen en feestdagen. Zodat u niet op het laatste moment iets duurs moet gaan kopen. Zo kunt u rustig u slag slaan bij aanbiedingen.

10. Koop alleen de producten die op uw boodschappenlijst staan. In alle winkels proberen ze u te verleiden om meer te kopen zelf in de rij bij de kassa is het nog opletten geblazen met allerlei snoepgoed wat voor u ligt.

Elke cent telt mee om geld te besparen! Zuinigeman wil graag Handige Bespaartips verzamelen en bundelen. Heb jij nog Handige Bespaartips laat deze achter in de reacties en dan komt jouw tip in het volgende deel van Handige Bespaartips.

Wat is uw Handige Bespaartip(s)? 
  1. Bij dingen denken: heb ik het echt nodig, en dan 24 uur wachten. Als je het daarna nog steeds wilt kopen, dan mag het. Dit helpt goed tegen impulsaankopen.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken