Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

20 maart 2018

​Verplichte hypotheek aflossing september tot december 2017

​Verplichte hypotheek aflossing september tot december 2017

Vanaf september 2017 hebben wij samen een huis gekocht en sinds die tijd lossen wij ook standaard elke maand een bedrag af aan de bank.

Annuïteiten hypotheek
Bij een annuïteiten hypotheek is dit ook namelijk verplicht. In de maanden (half) september tot december 2017 hebben wij al 693 euro afgelost op onze hypotheek.
 
En ik vind dat al een aardig mooi bedrag en dat in 3,5 maanden tijd. Natuurlijk had ik ook standaard al afgelost op mijn vorige huis maar deze tel ik niet mee, omdat wij bijna 3 x zoveel hebben geleend van onze woning in de Flevopolder dan in Rotterdam.

Ondertussen lossen wij standaard elke maand een stukje van onze huis af. En binnen 30 jaar is het huis hypotheekvrij. Uiteraard willen wij dit gaan versnellen!


Extra aflossen per 300 euro
Wij willen naast de standaard aflossing ook nog extra aflossen. Ik heb het uitgezocht maar bij de Rabobank waar wij onze hypotheek hebben, mag je maar minimaal 300 euro per keer aflossen.

En ik dacht mooi elke maand 100 euro extra aflossen op de hypotheek i.p.v. sparen. Sparen levert niets meer op want wij krijgen geen rente over de centen. Maar de bedoeling is uiteindelijk dat  wij per kwartaal 300 euro extra gaan aflossen op de hypotheek.

Wat van soort hypotheek hebben jullie? En lossen jullie ook verplicht af? Of lossen jullie extra af?
 1. Wij hebben / hadden 2/3e aflossingsvrij en 1/3e met een beleggingsconstructie.
  Dit was niet onze voorkeur maar door omstandigheden kon het niet anders. Wel een goede financieel adviseur die gelijk aangaf: dan maak je er zo snel mogelijk zelf een annuiteiten van door vanaf het begin te gaan aflossen.
  Zo gezegd zo gedaan.
  De eerste aflossing was gelijk 10% vanuit een erfenis. En dat bespaarde bedrag hebben we steeds weer op een spaarrekening gezet tot we het minimumaflos bedrag hadden (€ 2000) en dan pasten we het spaarbedrag weer aan zodat we bruto steeds dezelfde hypotheeklast hadden.
  Inmiddels is ons inkomen zo'n € 250 per maand netto gedaald doordat onze jongste 12 is geworden (dan vervalt de inkomensafhankelijkecombinatiekortng van € 2700 per jaar)
  We hebben nu ongeveer de helft van de hypotheek afgelost in de aflossingsvrije delen. We verwachten volgend jaar 2/3e afgelost te hebben. Dan gaan we weer met de financieel adviseur om tafel om een plan de campagne voor het laatste stuk te bepalen.
  Dit is kostenloos omdat het over de huidige hypotheek gaat en deze nog onder de oude commissie regels valt.


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een annuitaire hypotheek, 20 jaar vast. Ik los elk jaar in januari 10% extra af. Dan heb ik de rest van het jaar gelijk lagere maandlasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik snap het even niet: hoe kan er nu een maximum aan het af te lossen maandbedrag zitten?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. er is een minimum van 300 euro

   Verwijderen
  2. Klopt ik bedoelde ook een minimum, minimaal 300 euro per keer. Zal het aanpassen.

   Verwijderen
 4. Ik los in principe niks extra af op mijn hypotheek, omdat de rente zo laag is dat ik meer rendement kan maken elders. Wel heb ik een reguliere annuïtaire hypotheek waarmee ik dus in 30 jaar hypotheekvrij ben.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij hebben al maximaal afgelost in het spaargedeelte. Dit jaar gaan we de laatste €30.000 aflossingsvrij aflossen. Als we dit bij elkaar gespaard krijgen in een jaar. Beetje ambitieus.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken