Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

21 maart 2018

Besparen: Wat kost 10 minuten douchen?

Besparen: Wat kost 10 minuten douchen?

Toevallig zag ik De Grote Geldshow op NPO3 terwijl mijn jongste neefje aan het televisie kijken was. Vorige week week was namelijk de week van het geld.

Toevallig zag ik de quiz van De Grote Geldshow waar vragen gesteld werd. Een van de vragen in De Grote Geldshow was:

Hoeveel kost het als je tien minuten onder de douche staat?

Het antwoord is namelijk 0,40 euro cent.

Berekening 10 minuten douchen

Kosten douche water afhankelijk van type douche en douche duur uitgaande van geschatte kostprijs €5 per m3 water. Een gemiddelde normale douchebeurt (10 minuten, 80 liter) kost dus: € 0,40.

Het nemen van een bad (150 liter) kost bijna het dubbele: € 0,75.

Elke dag 10 minuten douchen in een gemiddelde huis, tuin en keuken douche kost, rond de 146 euro per jaar aan water en energiekosten per persoon. (bron)


Twee keer per dag douchen

Ik douche in de ochtend tussen de 5 en 10 minuten als ik naar het werk moet en elke avond, soms wel eens langer dan 10 minuten. Minimaal 0,80 euro cent ben ik per dag wel kwijt aan het douchen.

Wel hebben wij een ecologische stand op de thermostaatkraan en hebben wij een water besparende douchekop. Misschien is het bedrag daardoor uiteindelijk wel iets minder.

Hoelang sta jij (elke dag) onder de douche? Of niet?
 1. Ik heb een kantoorbaan, dus daar word ik niet echt vies van. Ik douche om de dag en als ik gesport heb dus dat komt neer op 4 keer per week. Als ik te vaak of te lang douche dan krijg ik last van m'n huid (jeuk!) dus ik denk dat ik zo'n 45 min per week onder de douche sta. Tegen 4 cent per minuut is dat dus 1,80 euro per week.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Bij mij zal het ook op zo'n vier a vijf keer per week uitkomen. Ik was mijn haren twee keer in de week. Wanneer ik mijn haren niet was sta ik denk ik 3 minuten onder de douche. Ik houd er helemaal niet zo van. In bad vind ik dan weer heerlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Typo: moet zijn 40 eurocent (of €0,40).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik stond er altijd heel lang onder en douchte heet. Na huidproblemen door uitdroging van zeep en schoonmaakmiddelen op mijn handen probeer ik te minderen. Sinds deze week heb ik een douchetimer en kan ik zien hoelang ik per keer douche. De kinderen gaan gem. om de dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik douche elke zaterdag dus maar één keer per week. De andere dagen was ik me 's morgens en 's avonds aan de lavabo gewoon omdat ik dan veel vlugger klaar ben of met douchen. Als ik douche gaat dat heel vlug : kraan open, haar en lichaam natmaken, kraan toe en lichaam en haar inzepen en wassen, kraan open en spoelen, kraan toe. Ik denk dat het hele doucheproces amper 5 min duurt. Waar ik bij het douchen tegenop zie, is dat nadat ik gedoucht heb, ik meer werk heb aan het afdrogen van de glazen wanden en de wandtegels, het opdrogen van de doucheplaat en dan ook nog eens bijkomend de badkamer opdweilen. Ik heb amper 5 min nodig om te douchen maar om alles achteraf weer netjes achter te laten ben ik minstens een kwartier kwijt en die tijd wil ik er niet elke dag aan besteden vandaar dat ik me liever aan de lavabo was.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Precies mijn reden van weinig douchen.
   Maar ik ga niet de kraan dicht doen bij inzepen, doe ik toch al heel weinig, dan sta je in de kou.

   Verwijderen
 6. Helemaal waar! Doe ik ook zo! 😁

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken