Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

30 januari 2018

Geen rente over de spaarcenten

Geen rente over de spaarcenten

Waar ik laatst nog een blog geschreven heb over rente over de spaarcenten. Zag ik tot mijn grote verbazing dat ik bij Triodos bank de rente op 0,00% staat.

Ik krijg geen rente meer terwijl ik doe aan maand sparen. Elke maand spaar ik maximaal 500 euro bij de Triodos bank door middel van maandsparen. Ik kreeg al niet zoveel rente, maar helemaal niks meer is toch ook niks.

Bij de Rabobank spaar ik een lager bedrag en krijg ik nog wel 0,050% aan rente op dit moment.

Misschien tot een maximaal bedrag van 3 maand salarissen sparen en daarna maar al het spaargeld af gaan lossen op de hypotheek, want dat levert uiteraard elke maand geld op doordat je minder rente betaald aan de bank voor de hypotheek. Wordt vervolgd...

Hoeveel rente krijg jij over de spaarcenten?
 1. Lijkt me een goed plan, naast woning isoleren en energieneutraal maken natuurlijk.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij hebben spaarrekeningen bij Moneyou daar staat de rente nu op 0.35%.
  Ook voor de kinderen daar een deposito van een jaar voor 0.50 % rente

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij zijn naar moneyou overgestapt. Heeft gratis spaarrekeningen en 0,35% bij vrij opneembaar en 0,45% bij 6 maanden vast. Het loont dus wel om de overstap te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik krijg ook nog maar een lage rente, maar aangezien ik geen koopwoning heb is investeren in isoleren en energie neutraal maken van mijn woning ook geen optie. Door mijn minder dan modale inkomen is een huis kopen nooit een optie geweest. Rijst nog wel de vraag : wat ga ik doen bij een eventuele negatieve rente?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Waarom niet (een klein deel) beleggen? De inflatie alleen al is 1.4% meen ik, naast het ontbreken van rente wordt het zelfs minder waard als je het stil laat staan. Door het te beleggen in bijv. een low-cost indexfonds benut je het geld en levert het geld op in de vorm van koerswinst en vaak nog dividend.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Voorlopig ga ik niet beleggen, niemand in mijn vrienden/familie kring doet aan beleggen. Wat een boer niet kent...

   Maar ik los liever eerst mijn studie schuld af en extra aflossen op de hypotheek dat levert mij ook rendement op. En zo houd ik mijn maand lasten laag.

   Verwijderen
 6. Ik spaar bij Leaseplan Bank, 0,45% maandrente! gratis internet spaarrekening.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Betaalrekening bij ASN Bank (duurzaam bankieren) met 0,2% over je tegoed op de betaalrekening. Spaarrekening bij ASN eveneens 0,2 % rente. Klinkt beter dan de rente die jij niet ontvangt....

  BeantwoordenVerwijderen
 8. De rente op een spaarrekening bij de Triodos Bank staat inderdaad al een tijdje op nul. Toch schijnt het ze nauwelijks spaarders te hebben gekost. Waarschijnlijk vanwege de principes van de bank en de klant. Als je toch meer spaarrente wilt is Leaseplanbank een goed alternatief met een rente van maar "liefst" 0,45%, dat is 9 x meer dan de Rabobank. Kijk ook eens op www.sparen.nl of http://www.vanspaarbankveranderen.nl/

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Wij hebben ook slechts 0.05% rente op onze spaarrekening. Daar gaat dus niet het meeste geld heen, dat gaat toch echt naar aflossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Aflossen van schulden is altijd goedkoper dan schulden hebben. Daarnaast investeren in zuinig wonen zorgt ook voor lage maandlasten.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Via MoneYou krijg ik nu nog 0,35%, maar ik beleg het laatste jaar ook meer, vooral omdat het sparen dus inderdaad niet meer loont en je er meer op inteert.

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Ja, hier ook nog maar 0.05 rente! Ik wacht op het bericht dat het op de 0% staat! Wij gaan ons huis isoleren/dak repareren enz. Verdienen we wel weer terug.

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Hier ook 0.05% rente, aflossen van je woning levert nog het meeste op en zie je tenminste ook weer terug in je knip.

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Inmiddels hebben wij de hypotheek afgelost omdat de beste ootie was met deze zeer lage rente.
  Maar wat we met ons spaargeld moeten dien is oons een raadsel, rente krijg je inmiddels (bijna) niet meer, maar je levert wel in met inflatie en de belasting!?

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken