Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

19 maart 2018

Waarom overstappen en vergelijken mobiele telefoon abonnementen?

Waarom overstappen en vergelijken mobiele telefoon abonnementen?

Er valt veel geld te besparen op mobiele telefoon abonnementen. Hieronder een aantal tips hoe je kan besparen en ons verhaal hoe wij dat hebben aangepakt.

Tips
Allereerst koop je eigen telefoon! Je kan het zo goedkoop of duur maken als je zelf wilt. Een 'gratis' telefoon bestaat niet, op een of andere manier betaal je er altijd voor.

Neem een Sim Only telefoonabonnement. Dit is stukken goedkoper dan een alles in 1 abonnement of toestel abonnement.

Neem een telefoon abonnement wat maandelijks opzegbaar is. Als je krap zit of het niet meer kunt betalen dan zit je niet aan 1,2 of aan een 3 jarig contract vast, wat je elke maand moet betalen zolang je abonnement loopt.

Neem een prepaid sim kaart. In mijn ogen is dat wel duurder dan als je veel minuten belt, sms'en en vooral data verbruikt.

Of neem geen mobiele telefoon en geen mobiele telefoon abonnement.

Onze mobiele telefoon abonnementen
Vorig jaar februari heb ik ook al een geschreven over onze mobiele abonnementen. Wij, vriendlief en ik hebben namelijk allebei een mobiele telefoon abonnement.


Overstappen
Vorig jaar mei ben ik overgestapt van KPN naar Robin Mobile hierdoor betaalde ik 0,27 euro cent meer per maand maar had ik onbeperkt data, sms en bellen en zo kon ik ook niet over mijn data/sms/ en bel bundel komen.

Een maand later ging ik van 1,0 Mbps naar maximaal 2,0 Mbps via 3G netwerk. Vriendlief ging van vanaf 1 juni 2017 géén € 39,95 betalen maar € 34,95 per maand en maakte gebruik van het 4G netwerk. Dit scheelde toch weer 5 euro per maand en op jaar basis 60 euro!


Van 3G naar 4G
Maar sinds 15 januari 2018 zag ik opeens dat ik geen 3G maar een 4G verbinding had op mijn telefoon. Toen heb ik alles uitgezocht en kwam ik erachter dat ik met mijn Robin Mobile Junior van 2,0Mbps naar maximaal 5,0 Mbps ga en 4G heb.

Voor vriendlief veranderde er niks het enige wat hij wou is een 4G verbinding hebben en dat kan hij ook krijgen met een abonnement van 19,95. i.p.v. 34,95 en inclusief onbeperkt data, sms'en en bellen. Dat scheelt toch weer 15 euro per maand! Op jaar basis scheelt ons dat toch weer 180 euro op de mobiele telefoon abonnement in 2018! En in 2017 hebben wij ook al maandelijks 5 euro bespaard!

Stap jij ook wel eens over? En vergelijk jij ook mobiele telefoon abonnementen?
 1. Wij hebben mijn man en ik een prepaid telefoon en verbruiken ongeveer 2a3 euro per maand met bellen en sms-en( appjes hebben wij niet en missen wij ook niet).
  Goedkoper kan niet, de rest doen wij met de pc thuis.
  We worden niet overal lastig gevallen met diverse appjes en we zitten ook niet op social media.
  Wij vinden het zonde van het geld en als je elkaar echt wilt spreken doen we dat bij een bakkie met wat lekkers erbij.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Helemaal eens met de anoniem hierboven. Ook ik heb een prepaid,laat het eens per jaar opwaarderen voor vijf of tien euro. In mijn vriendenkring is het normaal om elkaar niet voor elk wissewasje te appen.Wie me bereiken wil, bereikt me wel,maar dan via mail,thuistelefoon of face to face.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ik heb een eigen toestel (tweedehands) vorige deed ik ruim 4 jaar mee.... wel een abonnement bij HN, kost me €12 per maand krijg voor €25 tegoed, maak zo'n €10.00 a €12.00 op, de rest verdeel ik tussen sms-en naar bepaald goed doel en een nummer waar ik geld spaar wat met een beetje gedoe uitbetaalt (belt voor €1.30 en je krijg €0.80), er staat nu +/-€50.00. Ik zorg iedere maand dat het beltegoed zo goed als op gaat, kan naar hartelust bellen en mijn apps gebruiken als ik wil, heb een spaarpotje en geef aan het goede doel, ben er zo wel tevreden mee. (o en geen vaste lijn meer)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik heb nog nooit een abonnement gehad. Ik heb alleen prepaid. En ik doe zo een jaar met een tientje beltegoed omdat ik eigenlijk zelden bel.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken