Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

22 mei 2017

De vakantie zit erop na vandaag

De vakantie zit erop na vandaag

Vanaf 12 mei tot vandaag 22 mei heb ik vakantie gehad. Vandaar dat het even stil was op zuinigeman.nl

In mijn vakantie zijn vrienden en familie op bezoek geweest. Ik was de laatste erg moe en nu ben ik even weer opgeladen, door gewoon thuis te zijn.

Tot 2 jaar geleden ging ik eerder elk jaar in Mei naar een warm land, maar daarna kwam ik weer moe thuis van elke vakantie. Vriendlief was gewoon aan het werk. Maar thuis vermaak ik mij prima elke dag dat de zon scheen in de vroege morgen tot 12:30 in de tuin gezeten met koffie en een krantje. Ondertussen de stadstuin water geven en de beukenhaag knippen, grasmaaien de was ophangen.

Alle dagen vers koken en zo nu en dan boodschappen doe op de fiets. Vriend lief heeft namelijk niet zoveel vakantie dagen, hij was helaas aan het werk. Doordat ik in Drenthe werk en logeer, is het wel fijn om nu 10 dagen achter elkaar thuis te zijn.

2 dagen een middag rond gefietst in onze stad en buurt. 2 zaterdagen familie en vrienden op bezoek gehad en meestal doen wij dan ook een activiteit zoals wandelen in het park en winkelen. Want dat vinden ze leuk en eropuit gaan is ook leuker dan met mooi weer binnen te zitten.

Naar het tuincentrum geweest en een aantal kruiden en aardbei planten gekocht en deze in de tuin geplant. Ook mijn verticale kruidentuin heb ik aangepast in witte/creme regenpijp bloempotten. En de grijze regenpijp bloempotten heb ik gebruikt voor aardbeien planten.

Zo zijn er dagen dat ik niet veel heb gedaan en gewoon rusten. Vanaf gisteren loopt de kat ook buiten in de tuin en blijft hij in onze stadstuin en kan ik nu heerlijk de deuren openen  naar de tuin zonder zorgen te maken over onze kat.

Eind Juli en begin Augustus zijn wij samen 3 weken vrij en dan gaan we nog kijken wat wij gaan doen in onze vakantie.


Vanmorgen ook heerlijk in de tuin gezeten in het zonnetje. Krantje, koffie en ontbijtje erbij. Genieten van de kleine dingen. Ondertussen de was gedraaid en buiten gehangen aan de droogmolen. Verder ga ik nog genieten van deze mooie dag.

Morgen begin ik weer met werken en mijn dienst begint met een avonddienst, morgen middag rond 12:00 uur ga ik met de trein weer richting Drenthe.
 1. Ik leerde al jong dat vakantie niet ver weg hoefde te zijn. Wij kampeerden op een camping op 5 km van ons huis. Later toen ik kinderen had, en we vanwege ziekte niet echt op vakantie konden, hebben we van de tuin een camping gemaakt, tent erin, in de tuin kamperen. Iedereen wilde wel kamperen bij ons, op een gegeven moment stond er zelfs in de voortuin een trekkerstentje.
  Fijn voor je vriend dat je lekker thuis was, samen kon zijn. Is ook heel wat waard!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Even lekker helemaal niets hoeven, dat is ook fijn, ook al heb je een vakantie gewoon thuis.

  Zelf neem ik af en toe een snipperdag op, ook om even lekker uit te rusten en in huis wat klusjes te doen waar ik anders niet aan toe kom.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is ook mijn soort vakantie! Gewoon lekker thuis en rustig aan doen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken