Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

7 mei 2017

Uiteenlopende kosten vaccinatie kat

Uiteenlopende kosten vaccinatie kat

Aangezien onze katertje Luca 8 weken is zijn wij opzoek gegaan naar een dierenarts of dierenkliniek. In de buurt heb ik via google maps een aantal dierenartsen gevonden en heeft vriendlief zoveel mogelijk gebeld naar deze dierenartsen om te vragen wat de kosten zijn voor een vaccinatie en een chip voor onze huisdier.

Onze kat krijgt dit jaar 2 vaccinaties, eerste prikje op 8 weken en de tweede prik bij 12 weken.  Vriendlief heeft 5 dierenartsen/ klinieken / ziekenhuizen gebeld om te vragen wat de kosten zijn.

De duurste in onze buurt was 57,00 euro en de goedkoopste 35,00 euro voor 1 x vaccineren. Hieronder een overzichtje van onze vergelijkingsonderzoek.

Verschillende kosten vaccinatie kat
Dierenziekenhuis - 57,00 euro
Dierenkliniek 1 - 49,90 euro
Dierenkliniek 2 - 45,65 euro
Dierenkliniek 3 - 39,95 euro
Dierenkliniek 4 - 35,00 euro

Verschil is 22 euro voor dezelfde vaccinatie! En hij krijg nog een 2de vaccinatie, dus scheelt het 44 euro op 2 vaccinaties. Een hoop geld!  

Afgelopen vrijdag zijn wij naar de goedkoopste dierenarts geweest en heeft onze kater Luca ook een  (gratis) onderzoek gehad. + 30 euro voor paspoort en chip van de  Stichting Nederlandse Databank Gezelschapsdieren (NDG) met als doel: het opsporen en herenigen van een dier met zijn eigenaar.

De dierenkliniek zat wel in een dierenwinkel, en daardoor denk ik goedkoper. Maar het loont dus om te bellen en te vergelijken. In onze buurt stonden de prijzen niet online op hun website, vandaar dat wij zijn gaan bellen.

  1. Ik wist niet dat er zo veel verschil in de tarieven zat. De dierenarts heb ik uitgekozen omdat die zo dicht mogelijk bij mij in de buurt zat, uiteindelijk ben ik bij een filiaal van hun terecht gekomen die in het centrum zit maar met de bus beter bereikbaar is.

    Goed dat jullie Luca ook meteen hebben laten chippen!

    Veel plezier met Luca!

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken