Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

23 oktober 2020

Jacuzzi in de tuin

Jacuzzi in de tuin Mijn vriend droomt al jaren van een jacuzzi in de tuin. En eindelijk hebben wij een jacuzzi in onze tuin staan. Na het werk of in een vrije weekend kunnen wij lekker ontspannen in eigen tuin. In mei 2020 hebben wij besloten om een jacuzzi te nemen. Door de crisis waar wij met zijn allen in zitten, is het lastiger om ergens te zwemmen of te ontspannen. En vriendlief is liever thuis dan ergens anders, dus zorgt de jacuzzi voor een heerlijke wellness bij ons thuis.

Je wandelt de tuin in en je kunt genieten. Voordat wij konden genieten, hadden wij nog wel even gedoe met deze spa relax. Helemaal relax was het niet, de levertijden waren langer maar door deze corona crisis kan het ook niet anders. Ook telefonisch en per e-mail was het bedrijf heel slecht te bereiken, weken lang hebben wij gebeld. 3de week september werd de spa relax uiteindelijk geleverd. Dan denk je namelijk, nu gaat het goed! Bij levering van de jacuzzi werden er 42 (natuursteen)tuintegels beschadigt, aangegeven dat wij dat hebben, maar was uiteraard geen probleem, ze doen voorzicht. Vorig jaar hadden wij namelijk onze tuin opgeknapt. Deze tegels liggen er iets iets meer dan 1 jaar in de tuin. Hartstikke zonde natuurlijk. Overal krassen die je niet "even wegpoetst" met water. Want dat probeerden ze natuurlijk, onze leverancier. Nadat de spa relax op zijn plek stond, kon deze niet geinstalleerd worden, de installateur was namelijk ziek! (feestje avond ervoor gehad aldus leverings medewerkers) Toen de jacuzzi er stond paste de cover niet op de jacuzzi en de hoofdsteunen viel eruit. Ook een trapje ontbrak en er was een paneel beschadigt. Later bleek er een verkeerde cover zijn geleverd en het trapje was niet op voorraad en de scheur in het paneel zou gerepareerd worden. Ook de hoofsteun paste niet, wij hadden een oude hoofsteun op een (iets) vernieuwd model spa. Je twijfelt echt aan jezelf, hoe kan dat toch nou? En waarom gaat het toch vaak mis bij ons.

scheur in jacuzzi
Wij moesten 3 dagen van te voren alles betalen (wegens corona geen pin aan de deur). Dus wij hadden geen druk middel meer om niet te betalen. Maar goed een zonnig weekend geen gebruik van kunnen maken en een flinke teleurstelling, is de installateur na het zonnige weekend gekomen, van te voren belde hij wat er allemaal ontbrak en hij nam alles mee. De jacuzzi staat en het werkt prima, na alle stress konden wij eindelijk genieten. Alleen zaten wij nog met onze beschadigde tuintegels, na foto's maken en heel veel mail verkeer en het opsturen van de factuur van de natuurstenen tuintegels is dit sinds een twee weken in behandeling bij hun verzekeraar. Vriendlief had al eens telefonisch en per e-mail contact gehad met radar.

natuursteen tuintegels beschadigd

Klachten


Nu word de jacuzzi in de tuin een klaag blogje. Dat wilde ik eigenlijk niet, radar wilde twee weken geleden langs komen, helaas waren wij aan het werk. Anders hadden wij misschien de uitzending van afgelopen maanddag wel gehaald. Maar in plaats van jacuzzis, ging het in radar over tuinhuisjes en blokhutten want die zijn ook niet goed. Onze jacuzzi komt bij dezelfde leverancier. Nu wil ik geen bedrijven kapot maken, maar ik ga daar niet meer kopen, bij Europa’s grootste outdoor living mall.

Verbouwingen, lekkages en grote aanschaffen gaan al jaren mis bij ons. Recent nog een lekkend zolderaam, die naar 1 jaar begon te lekken. Dan laten we iemand komen, 155 euro half uurtje werk en dan is het alleen maar erger geworden. Kozijnen die nog niet helemaal goed gemonteerd zijn. En ga zo maar door. Wat we zelf aansluiten en verbouwen gaat wel goed, maar wat uitbesteed is niet. Gek hoor. Zuinigeman zou echt een klaagblog worden van instanties en bedrijven die niet goed werken of slordig / niet goed werk afleveren. Op zijn meilandjes zeggen wij steeds "een catastrofe" weer. Gelukkig zijn wij niet de enige die problemen ervaren, er zijn gelukkig meer mensen.

Kosten van een spa


Bij het aanleggen van onze tuin hebben wij uiteraard al rekening gehouden met het aanschaffen van een jacuzzi, want dat was immers een droom van vriendlief. Ook hebben wij onze meterkast en groepenkast aangepast, dit heeft ook geld gekost en natuurlijk zijn grondkabels ook duur. Deze kosten hebben in verschillende momenten betaald, bij aanleg tuin zelf de kabels gelegd en bij het vernieuwen van de groepenkast rekening gehouden met alle stroom apparatuur in onze woning. Vriendlief heeft dat uiteraard zelf aangesloten. Want huur je vakmensen in dan kost dat ook uiteraard geld. Ook met de aanschaf van een jacuzzi komen er allerlei kosten, het plaatsen van de jacuzzi, een trapje bij de jacuzzi want hoe kom je er anders in? Speciale middelen om het spa water schoon te houden moet gekocht worden. En natuurlijk een cover voor de spa zodat de spa afgsloten kan worden. En dan tel ik het water en stroomverbruik nog niet eens mee.

Luxe kost geld


Onze stroom verbruik gaat zeker omhoog door de jacuzzi en dat kost uiteindelijk geld, ook al hebben wij zonnepanelen. Maar je moet immers ook kunnen leven en genieten van aankopen waar je langer plezier aan kunt beleven. En na al die spaarzame jaren, aflossen van schulden en verbouwingen aan onze woning, hebben wij onszelf heerlijk verwend met een jacuzzi. Zuinig zijn is leuk, maar lekker leven ook!
 1. Oh jij bent er ook zo een, iemand bij wie alles fout gaat? Haha kennis van ons ook. Nieuwe auto gekocht heeft de ene kant een andere bekleding aan de binnenkant dan de andere. Dochter die proefrit maakte vroeg aan de ouders of ze t niet eens konden worden over de kleur, gordijnen in laten meten, ene kant te lang andere tekort. Aanrechtkastjes niet goed. Verschillende tafelpoten, krassen op nieuwe meubels. Mensen kunnen er een boek over schrijven

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jeetje wat een gedoe zeg. Goed van je dat je nu toch nog kunt genieten van je jacuzzi na alle problemen erom heen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Oh jeetje zo herkenbaar... onze dochter een blokhut van dat kunststof. Heeft er langer dan een jaar op gewacht. Toen gezegd duw hem maar in je .... en heeft ergens anders maar een houten besteld die er binnen 3 weken was.
  Wijzelf een tuinkamer laten plaatsten..super!! Een luxe waar de hopelijk de rest van ons leven van gaan genieten. Wat denk je... langs de muur zo lek als een mandje, zelf maar verholpen want het ging de beste man niet lukken... enzovoort enzovoort..
  Ik wens jullie veel plezier van jullie januari... geniet ervan!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zo herkenbaar ik merk zelf dat de drempel om iets nieuws te kopen behoorlijk groter is geworden bij mij. Immers je koopt een nieuwe auto en je wiel breekt af bij een bocht......gordijnen verkeerd ingemeten, timmerman voor klussen blijkt toch erg aan de cocaïne te zitten tijdens zijn werk enz enz

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken