Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

20 januari 2020

Gas en energieverbruik | December

Gas en energieverbruik | December


Energieverbruik van de maand december 2019 moest nog geschreven worden. In december hebben wij aan stroom 240 kWh verbruikt, in november 2019 verbruikten wij 241 kWh een verschil van 1 kWh. December 2018 verbruikten wij 280 kWh, in vergelijking met jaar ervoor een vermindering van 40 kWh.

Onze gas verbruik is in december 2019 19m3 gestegen in vergelijking met november 2019. December 2018 verbruikten wij 163 m3, hebben wij toch 29 m3 minder verbruikt. Dat komt grotendeels doordat het buiten minder koud is en ook doordat wij een nieuwe voordeur en de gehele bovenverdieping tocht vrij is. Door gedoe met onze nieuwe kunststofkozijnen en hr++ glas in 2018, waaide wind onder de kozijnen door en dat was pas verholpen eind januari 2019. Maar gelukkig is alles nu tocht vrij in de hal en op de bovenverdiepingen.Tocht is onze grote vijand


In de woonkamer tocht het nog wel, vooral onder de vensterbank, hier zat een groot gat onder de vensterbank tegels en dit hebben wij in november nog even dicht gepurd en de buitenkanten van onze houten kozijnen beneden ook gekit aan de buitenkant en onder de vensterbank. Als je op de bank zit dan voelde je het waaien. Ook komt er kou door de woonkamer deur die naar de achtertuin gaat. Dus ook dit willen wij nog gaan vervangen voor kunststofkozijnen en het oude dubbelglas vervangen voor hr++ glas. Het scheelt toch weer in onze woonkamer is het iets aangenamer en is het ook niet meer onder de 15 graden in huis geworden. Het blijft nu rond de 16,5 graden in onze woonkamer.

En zo blijven wij bezig met kleine en grote reparaties, kleine en grote verbouwingen. Het kost veel geld en tijd om je eigen woning op te knappen en te onderhouden. En dit allemaal zo duurzaam mogelijk. Bovenstaande foto zie het gat onder de stenen vensterbank en de kieren aan de buitenkant hebben wij gekit. Uiteraard hebben wij alles netjes afgewerkt, tussentijdse oplossing. Grootste uitdaging van ons is de tocht buiten de deur houden!December - Zondag 1 december tot dinsdag 31 december 2019.
Onze stroomverbruik : 240,0 kWh
Onze gasverbruik: 134,0 m3

Kosten volgens de app van Greenchoice 143,- euro in de maand december een flinke stijging in vergelijking met de maand november (130 euro) in 2019.
  1. Toch mooi om te zien dat de besparingen - ondanks dat ze nu veel tijd en geld kosten - wel effect hebben en langzaam zorgen voor een steeds lager verbruik!

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken