Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

28 november 2019

10 tips voor Black Friday

10 tips voor Black Friday

10 tips voor Black Friday Morgen (29 november 2019) is het weer zover. Dan is het Black Friday! In vergelijking met de Verenigde Staten zijn de koopjes misschien niet zo spectaculair, maar toch kan het behoorlijk lonen om juist op deze dag te gaan shoppen. Daarom helpen we je alvast voor te bereiden met een aantal tips voor Black Friday.

10 tips voor Black Friday


1. Denk van tevoren goed na wat je nodig hebt. Laat je niet verleiden tot het kopen van dure spullen die je helemaal niet van plan was aan te schaffen. En stel de vraag heb ik het echt nodig? Van spullen wat je niet nodig hebt word je niet blij van en straks staat je niet aankoop ergens te verstoffen op zolder. Zonde van je geld dan.

2. Onderzoek wat prijzen van die aankopen zijn met een prijsvergelijking ruim voor Black Friday en kijk wat een product gedurende het jaar doet. Zo kun je in één oogopslag zien of een aanbieding echt goed is of niet. En misschien is het product wel goedkoper geweest in een andere periode van het jaar.

3. Ga naar een rustige winkel of koop het product online als je rustig thuis bent. Onderbewust raak je beïnvloed door allerlei prikkels door zien, horen, ruiken en voelen. Verleidingen liggen snel op de loer en met al die prikkels neemt je gevoel het over van je brein. En koop je ondertussen spullen, terwijl je het eigenlijk niet wilde. Psychologische trucjes doet elke winkel aan mee, zoals een voor en een na prijs, nu nog zoveel stuks of prijzen op 99 cent afgerond. Trap er niet in!

4. Houd de aanbiedingen van winkels waar die spullen te koop zijn goed in de gaten, zowel vlak voor als op de vrijdag zelf. Leg ze naast jouw vergelijking van de reguliere prijzen en beslis dan of het zó voordelig is dat je het vandaag móet kopen om geen spijt te krijgen. Ga prijzen vergelijken via kieskeurig, beslist of andere vergelijking websites.

5. Maak van tevoren een lijstje met dingen die je nodig hebt en daadwerkelijk ook gaat gebruiken. Daarna ga je pas kijken of er goede aanbiedingen voor zijn, in plaats van gedachteloos folders en aanbiedingssites af te struinen en je mandje vol te gooien. Bedenk per product op je wensenlijst hoeveel je er ongeveer aan uit uit wilt geven.

6. Verbruiksartikelen zoals tandpasta, shampoo en afwasmiddel zijn bulkaanbiedingen te vinden tijdens Black Friday. Tien tandpasta tubes voor een tientje, tachtig procent korting op een enorme doos van 200 stuks vaatwastabletten. Je bespaart er geld mee, let op dat je wel voldoende ruimte in huis hebt om het op te slaan.

7. Heb je toch je digitale mandje volgepropt met stunt aanbiedingen. Naast de aangeboden Black Friday kortingen kun je vaak via een kortingscode profiteren van bijvoorbeeld gratis verzending of een extra korting. Zoek vóór je koopt dus naar codes voor extra korting.

8. QR codes scannen. Als je folders van afgelopen bekeken hebt dan valt het op dat er steeds geen prijzen staan vermeld en dat de prijzen pas online komen op Black Friday, dan scan je de QR code en dan word je naar de website gestuurd. Kruidvat en Aldi werken al met QR codes in folders. Of prijzen worden pas bekend gemaakt op de de dag van Black Friday, daarmee kan je geen prijzen vergelijken en als je hier gebruik van maakt moet je goed kijken als het een echte aanbieding is.

9. De 40%-regel op kleding. Ook kledingwinkels doen steeds meer mee aan Black Friday. Black Friday is namelijk niet de beste tijd van het jaar om kleding, schoenen en accessoires te kopen. Kleding, schoenen en accessoires zijn in de maanden augustus, september en januari het goedkoopst. Bekijk hier de koopjeskalender. Ga je toch opzoek naar kleding? Koop het dan als er minimaal 40% korting op is. Als je een paar weken of zelfs een paar dagen wacht liggen diezelfde producten namelijk gewoon in de winkel met 50% korting of meer.

10. Voor veel aanbiedingen geldt: op = op, dus wees op tijd. Wacht niet tot vrijdagavond als je iets echt graag wilt hebben. Toch te laat? Kijk dan nog eens bij andere winkels. Het grote koopjesfeest vindt namelijk niet alleen op vrijdag plaats, ook de dagen daarna duiken er nog allerlei aanbiedingen op. Andere webwinkels knallen de grote aanbiedingen er pas op maandag uit, op wat zij Cyber Monday noemen.


Black Friday in Nederland


Mega grote kortingen in Nederland op Black Friday zijn er nog niet. Dat er mensen staan te wachten voordat de deuren openen van een winkel en dat mensen over elkaar struikelen om als eerste die grote televisie met korting te kopen. Dat zie je alleen nog in VS en nog niet in Nederland. In de krant las ik dat je op Black Friday blij mag zijn met 20% korting en dat de kortingen al vaker zijn gegeven en ondernemers en winkels proberen van oude voorraad af te komen. En natuurlijk zal er altijd wel een echte koopje te scoren zijn op Black Friday maar dan moet je echt goed opletten!

Doe jij mee aan Black Friday? Of ga jij je hand op de knip houden?

  1. Ik doe niet mee, ik heb namelijk niets nodig momenteel. Ik bekijk de aanbiedingen ook niet, dan weet ik zeker dat ik niet tóch in de verleiding kom! Als ik echt iets nodig zou hebben zou ik een aantal van jouw tips zeker toepassen!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb toevallig gisteren op Black Friday een kersttrui gekocht. Maar dat kwam puur en alleen omdat ik die vorig jaar niet heb kunnen vinden, althans geen leuke. Toen begon ik wat laat met zoeken. En dit jaar dacht ik er weer aan. Ik had nét mijn tweede cadeaubon waar ik op wachtte van bol binnen waardoor ik dus met cadeaubonnen de aankoop kon doen zodat het mij 'niks' gekost heeft. Op de cadeaubonnen na. Vandaag kreeg ik hem al binnen en ik ben er erg blij mee. Zit ik er in elk geval lekker warm bij met de kerst!

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken