Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

29 november 2019

Koopjesspektakel Black Friday

Koopjesspektakel Black Friday

Vandaag vrijdag 29 november 2019 is het Black Friday. Waar je een paar jaren geleden zo af en toe las over Black Friday kan je er nu niet meer omheen de kortingen vliegen je om de oren zowel via online, televisie, krant en reclame folders. Black Friday is de dag in het jaar om zoveel mogelijk korting te scoren.

Black Friday is overgewaaid uit Amerika, de dag na Thanksgiving trekken veel Amerikanen erop uit om zo goedkoop mogelijk koopjes te scoren voor de kerst. Om mensen naar de winkels te trekken, stunten veel winkeliers met speciale aanbiedingen. We kennen allemaal wel de beelden van mensen die samen drommen voor de winkeldeuren, de deuren gaan open en iedereen loopt over elkaar heen en graait naar spullen, maken ruzie om spullen om uiteindelijk als eerste de buit veilig te stellen.

Koopjesjager


Zuinigeman is ook een koopjesjager maar om nu voor een winkel te staan en dan struikelen over andere mensen om zo een aantal euro's te besparen, dat gaat mij namelijk te ver! Oorspronkelijk waren de Black Friday aanbiedingen vooral elektronica producten, maar tegenwoordig doet elke winkelier of webshop wel mee in deze koopjesspektakel.

Maar zuinig man doet niet mee aan deze koopjesspektakel, nou ja, dan moet ik wel een hele goede aanbieding treffen hoor. Want natuurlijk sta ik open voor echte aanbiedingen. Zo heb ik nog een iPhone 5-S (3 jaar oud) die niet meer geüpdatet word en ondertussen heel sloom word, maar daar heb ik al maanden last van. Ook word mijn iMac van 10 jaar oud, om mijn financiën en blog bij te houden erg traag en verouderd, zo heb ik het werkgeheugen al uitgebreid maar dat helpt maar eventjes. En zo heb ik nog een joggingsbroek en spijkerbroeken nodig door slijtage, mocht ik deze in de aanbieding tegen komen dan koop ik deze en anders wacht ik nog wel even.Heb je het nodig?


Zelf let ik erg op als ik iets echt nodig hebt. Heb ik gaten in mijn kleding of ik heb geen sok of onderbroek meer in de kast? Dan ga ik uiteraard geld spenderen aan spullen die ik nodig heb. Maar heel veel spullen heb je niets eens nodig. Wij hebben niet eens zoveel spullen in huis, maar ik kan tientallen dingen aanwijzen die wij bijna nooit gebruiken. En eigenlijk is dat wel zonde! Het beste is om Black Friday helemaal over te slagen. Maar kan je toch een hele goede deal krijgen voor een product, vraag dan af als je het echt nodig hebt.

Voordeliger met Black Friday?


Maar ben je wel goedkoper uit met Black Friday aanbiedingen? Het verschilt echt per winkel. Sommige winkels verhogen de prijzen in aanloop naar koopjesspektakel Black Friday, om ze dan op die dag weer voor de normale, oude prijs te verkopen als ‘aanbieding’. Er zijn ook veel nep -of slechte aanbiedingen. Je denkt dan wellicht een mooie deal gescoord te hebben, maar in de werkelijkheid blijkt een product dan toch weinig of helemaal niet afgeprijsd te zijn.

Mocht je toch gaan winkelen op Black Friday vraag je dan af: heb ik dit echt nodig? Of koop ik het omdat het een goede aanbieding is? En lees de 10 beste tips voor Black Friday waar je rekening mee kunt houden.
  1. Ik struikel wel om de opvallende manieren waarop ze consumenten proberen over te halen om... te consumeren. Het ligt er wel erg dik op soms vind ik.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor mijn dochter was het een fantastische dag! Ze heeft het servies wat ze al heel lang wil, eindelijk met vette korting kunnen scoren! Dus ja, deze deal kon ze niet laten liggen. Zelf heb ik niks nodig en ik heb dan ook niets gekocht...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bij Tweakers.net hebben ze genoeg prijshistorie om een lijst te maken met écht goede deals voor elektronica etc. Voor de rest ben ik vrij wantrouwend.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken