Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

22 oktober 2019

Gas en energieverbruik | September

Gas en energieverbruik | September

In vergelijking met de maand augustus hebben wij 15% meer gas verbruikt, van 20 m3 in augustus naar 23 m3 in september. Onze stroom verbruik is gelijk gebleven met de maand augustus, ook deze maand 249 kWh verbruikt.

In september begon het al langzaam aan kouder te worden in ons huis. Ik heb het even nagekeken en wij hebben geen verwarming aan gehad in deze maand. Het schommelde rond de 20 graden in onze woonkamer, heerlijk warm en als ik het avonds fris had kruip ik heerlijk onder mijn fleecedeken op de bank en trek ik een vest of dikke trui aan. Kaarsen gaan dan aan en dan is het gezellig in de woonkamer en heb ik het warm.

Verzwaren elektriciteitsaansluiting


Verder op energiegebied zijn wij bezig met het verzwaren van onze stroom aanlsuiting. Verzwaren elektriciteitsaansluiting van 1-fase naar 3-fase kost rond de 200 euro eenmalig. Deze aanvraag is al 3 weken in behandeling. Zodra de offerte gemaakt is en wij toestemming hebben gegeven gaan wij onze elektriciteitsaansluiting laten verzwaren zodat wij langzaam aan van het gas af. Wij gebruiken op dit moment alleen gas voor de cv-ketel om warm water te hebben om te douchen, warm water in de keuken en de radiatoren in onze woning. Een hele opgave, want de radiatoren beginnen langzaam aan te lekken, de cv-ketel is al meer dan 10 jaar oud. Wij denken aan een elektrische cv-ketel, alles in 1 kraan voor in de keuken met warm water, koken water en bruisend water, misschien toch vloerverwarming en zonnepanelen om de stroomrekening te beperken. Om dit te realiseren is een fase 3 aansluiting minimaal nodig. Daarmee gaan wij vanaf nu en volgend jaar mee aan de slag.

Duurzamer en besparen


Langzaam aan proberen wij geld te besparen op energierekening, door al enkel glas en hout te vervangen door kunststof en hr++ glas zijn wij al langzaam op weg. Groot gedeelte van onze stroom word doormiddel van een eigen stukje windmolen (winddelen) in Nederland opgewekt. Zonnepanelen op eigen dak en van het gas af dat is ook een prioriteit geworden. Het zal wel even duren want lenen doen wij niet, elke maand proberen wij veel geld te sparen zodat wij alle duurzame investeringen met eigen geld kunnen besparen. Door elke besparing kunnen wij steeds meer gaan sparen en daardoor kunnen wij onze woning steeds duurzamer maken en energie besparen.


September- Zondag 1 september tot maandag 30 september 2019.
Onze stroomverbruik : 249,0 kWh
Onze gasverbruik: 23,0 m3

Kosten volgens de app van Greenchoice 63,- euro in de maand september een stijging van 3% in vergelijking met de maand augustus in 2019.

Hoeveel gas en stroom heb jij verbruikt in de maand september? Hebben jullie de verwarming al aan gehad?

 1. Zuinige man, is het niet een tip om elektrische doorstroom 'boilers' te plaatsen op de plaats waar een warmwaterkraan nodig is? Elektrische verwarmingsketel is heel prijzig en minder rendabel. In het buitenland zien wij al heel vaak deze doorstroom apparaten. Makkelijk aan te sluiten en laag verbruik. En bijkomend voordeel dat het water niet van een verre zolder af hoeft te komen. Gelijk warm water, zonder een reservoir wat warm gehouden moet worden

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ons stroom verbruik van sept was 206kw en gas 9m3 - wij hebben overal dubbel glas maar geen zonnepanelen, we hebben tot nu toe 1x de cv aan gehad, het is nu nog gemiddeld 19 graden in de avond

  BeantwoordenVerwijderen
 3. September met augustus vergelijken is niet handig, omdat in spetember de temperatuur lager is en soms de CV alweer een beetje aan moet. Het is beter om september met vorig jaar september te vergelijken. Dit jaar 8m3 vorig jaar 11mm3 en dat jaar ervoor 23m3. Had te maken met mijn slechte doorbloeding vanwege een tijdelijk medicijn. Het e-verbruik was deze maand 25kWh net als de voorgaande 2 maanden.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ons stroomverbruik van september was 344 kWh ons gasverbruik 23m3. Het zelfde als hij jullie 😊.
  Wij zijn met vieren en hebben een vijver die 24/7 draait waar dus een groot deel van de energie kosten in zit.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken