Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

6 september 2019

Gas en energieverbruik | Augustus

Gas en energieverbruik | Augustus

Onze stroomverbruik is de maand augustus weer gedaald van 254 kWh naar 249 kWh een daling van xx%. Onze gas verbruik is gelijk gebleven met vorige maand, 20 m3 hebben wij verbruikt. 

In augustus hadden wij samen 3 weken vakantie, wij waren vaak een dagje van huis op bezoek bij familie, winkelen, treinen en naar twee pretparken. Daardoor waren wij minder thuis en daardoor hebben wij minder stroom verbruikt. Het stroom verbruik zal in september wel flink stijgen, het is avonds eerder donker en de lampen in huis gaan elke week iets eerder aan.

Geen verwarming aan


In augustus was het flink warm in de woonkamer, tot wel temperaturen tot 28 graden. In de woonkamer is het eind augustus rond de 24 a 25,5 graden in onze woonkamer. En nu begin september is het nog niet kouder geworden dan 23,5 graden. Voorlopig hoeft onze verwarming nog niet aan in huis. Hoelang kunnen wij dat vol houden tot oktober? Sommige mensen maken er echt een sport van om zo laat mogelijk de verwarming aan te zetten. Heb nog even terug gekeken, op 6 mei hebben wij voor het laatst de verwarming aan gehad, dat is alweer 4 maanden geleden.

Nieuwe glazen voordeur


Ook hebben wij onze voordeur vervangen, in de zomer krijg je voordeur bijna niet dicht en in de winter had je een grote kier. Het waaide zelfs in de gang. Op mijn laatste vakantiedag is er een glazen (hr++) voordeur in een kunststofkozijn geplaatst. Daardoor komt er nu meer licht in de gang en hoeft de lamp niet meer aan in de middag. Aan het einde van de middag krijgen wij nu ook zon in de gang en we hebben geen tocht meer. Misschien blijft het door een goede voordeur ook wel warmer in onze woning. We zullen het zien de komende maanden.


Augustus - Donderdag 1 augustus tot zaterdag 31 augustus 2019.
Onze stroomverbruik : 249,0 kWh
Onze gasverbruik: 20,0 m3

Kosten volgens de app van Greenchoice 61,- euro in de maand augustus een daling van 1% in vergelijking met de maand juli in 2019.

Hoeveel gas en stroom heb jij verbruikt in de maand augustus?

 1. Ik was bang voor een flinke stijging vanwege onze airo in huis die we sinds die jaar hebben. Maar het maakte gelukkig geen verschil tot mijn verrassing!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Stroom 158 kWh en gas 38m2 (met dank aan de buurman die toen hij op ons huis paste vergeten was de hete kraan uit te draaien zodat deze de hele dag heeft aangestaan). Ben benieuwd nu het kouder wordt wat onze nieuwe voordeur en de isolatie onder de kamervloer en het vervangen van de hetelucht door radiatoren voor ons betekend!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bij ons is het 145 kwh verbruikt, 165 kwh teruggeleverd dus min 20, gas is bij ons 18 m3 dus ik ben redelijk tevreden, want vorig jaar was het gas duidelijk minder, namelijk 11.......

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wel opvallend om te zien dat jullie elektriciteitsverbruik vrij stabiel is gedurende het jaar! Hopelijk draagt de nieuwe voordeur bij aan een lagere elektriciteitsrekening, dat is altijd fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. 3 m3 gas en 26 kWh elektra. Vandaag de CV weer 10 minuten aan gehad. Vond 17 graden net iets te koud. Inmiddels schijnt de zon weer in m'n kamer.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken