Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

13 augustus 2019

Gas en energieverbruik | Juli

Gas en energieverbruik | Juli

Onze stroom en gas verbruik is ook in de maand juli weer gedaald. Wij verbruiken al een aantal maanden op rij minder stroom en gas. Ook al is het soms meer iets minder, ons verbruik is toch dalende.

Onze stroom verbruik is in juli met 5% gedaald van 270 kWh in juni naar 254 kWh in de maand juli. Het gasverbruik is gedaald met 13% van 23 m3 in juni naar 20 m3 in juli.

Waar deze besparingen vandaan komen?


Met de hete dagen in juli, gebruikte ik minder de oven en eigenlijk gebruik ik in de zomer de oven helemaal niet meer. Een oven gebruikt namelijk veel energie en als het buiten en binnen warm is dan ga ik natuurlijk de oven niet gebruiken, want dan word het nog warmer in huis. En als het al 28 graden in de woonkamer is dan hoeft het voor mij niet warmer. Minder ovenschotels eten zorgt waarschijnlijk ook voor een kleine daling per maand.

Ecologisch douchen


Toch hebben wij weer minder gas verbruikt, ik denk dat wij de douche minder warm hebben staan. Vriendlief gebruikte al de waterbesparende / ecologische douchestand op de douchethermostaatkraan, minder water verwarmen is ook minder gas verbruiken. Maar sinds drie maanden douche ik nu ook op de eco stand. De straal is minder krachtig en dat vind ik eigenlijk wel iets minder, maar het is wel beter voor het milieu en dat ik tegenwoordig iets minder lang onder de douche staat scheelt natuurlijk ook.Juli - Maandag 1 juli tot woensdag 31 juli 2019.
Onze stroomverbruik : 254,0 kWh
Onze gasverbruik: 20,0 m3

Kosten volgens de app van Greenchoice 62,- euro in de maand juli een daling van 7% in vergelijking met de maand juni in 2019.

Hoeveel gas en stroom heb jij verbruikt in de maand juli?

  1. Mooie daling in je verbruik! En inderdaad, minder warm douchen scheelt gasverbruik. Wij hebben in de maand juli 76 kWh verbruikt en 14 m3 gas. Daarnaast hebben we zonnepanelen, dus het uiteindelijke maandbedrag is moeilijk te zeggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vermoed dat ons stroomverbruik hoger zal zijn, vanwege onze airco die we sinds april hebben. Gedurende de 40 graden periode hebben we die 's avonds aan gehad op onze slaapkamer. Ik moet nog even goed nakijken hoe groot de gevolgen zijn...

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken