Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

22 juli 2019

Gas en energieverbruik | Juni

Gas en energieverbruik | Juni

In deze maand hebben wij minder minder stroom en gas verbruikt dan in de maand mei. Zo hebben wij 5 kWh minder stroom verbruikt (1% minder) en hebben wij 37% minder gas verbruikt van 37m3 in de maand mei naar 23m3 in juni.

Ik dacht dat onze gasverbruik niet lager kon worden, wij koken op inductie en de cv ketel voor de verwarming gaat niet aan door het mooie weer. Als wij douchen verbruiken wij wel gas door middel van de cv-ketel en wij douchen ons elke dag. Ik douche mij in de ochtend om wakker te worden, zonder douchen word ik een beetje chagrijnig en omdat ik in de zorg werk wil ik wel fris ruiken tijdens de zorg sta ik heel dicht bij de mensen om ze te helpen. Ook na het werk douche ik mij nogmaals, want door de hoge werkdruk en het warme weer ga je toch meer zweten en na het douchen voel ik mij weer heerlijk fris. Ondanks al het douchen hebben wij toch 14m3 minder gas verbruikt.

5 kuub gas per week


Ik heb het even uitgezocht gemiddeld gebruiken wij de laatste weken 5m3 per week. Er zijn altijd mensen die minder gas verbruiken dan ons en zich wassen aan de wastafel, maar ja ik ga niet op bepaalde zaken bezuinigen, in de ochtend heb ik weinig tijd en douche ik mij maximaal 10 minuten.
De verwarming is niet 1 keer aan geweest want het is zomer en in de woonkamer is het niet kouder geworden dan 21 graden. Prima temperatuur en overdag als wij thuis zijn staat de achterdeur altijd open en de ramen op de slaapkamers altijd op een kier. Lekker luchten in huis.

Extra lampen in de tuin


Wij verbruiken nog heel veel stroom, sinds de tuin verbouwing hebben wij ook in de avond de tuinverlichting aan dit gaat via een schemerschakelaar en om 00:00 uur gaat de tuinverlichting standaard uit. Bij elkaar hebben wij in de voor en achtertuin 68 watt aan led lampen. 3 a 4watt per stuk. Vroeger kon je daar maar 1 gloeilamp van laten branden en nu is de achtertuin en voortuin helemaal verlicht. Zelfs met extra lampen is ons energieverbruik iets gedaald met 5kWh. Toch vind ik 270 kWh heel veel per maand, per jaar verbruiken. In 2018 verbruikten wij 3147kWh aan stroom en volgens de verwachting van de greenchoice app komen wij dit jaar aan 2724 kWh. Maar dat zien wij vanzelf wel aan het einde van het jaar.


Juni - Zaterdag 1 juni tot zondag 30 juni 2019.
Onze stroomverbruik : 270,0 kWh
Onze gasverbruik: 23,0 m3

Kosten volgens de app van Greenchoice 67,- euro in de maand juni een daling van 12% in vergelijking met de maand mei in 2019.

Hoeveel gas en stroom heb jij verbruikt in de maand juni?

 1. Al eens gedacht aan zonnepanelen en/of pallet kachel.
  De zonnepanelen leveren het meeste rendement op. Wij hebben onze investering binnen 4 jaar eruit. Wellicht een optie voor jullie?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik weet het niet precies maar omdat we nu airco hebben vrees ik dat het wel eens wat hoger zou kunnen zijn...

  BeantwoordenVerwijderen
 3. 7 kuub gas en 94hoogtarief en 143laagtarief stroom.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Juli 2,5m3 gas - 25 kWh
  Aug 2,5m3 gas - 25 kWh

  Ik kan aan zonnepanelen, windmolens en pelletkachels denken, maar daar schiet ik weinig mee op. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken