Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

14 juni 2019

Gas en energieverbruik | Mei

Gas en energieverbruik | Mei

In de maand mei hebben wij de verwarming niet aangehad, omdat het niet nodig was gemiddeld was het rond de 20 a 21,5 graden in de woonkamer. Buiten waren er dagen met tropische temperaturen en normale temperaturen. Wij merken dat de warmte wat langer in onze blijft, doordat wij nu op de bovenverdieping hr++ glas hebben in plaats van enkel glas.

Geen verwarming aan betekent minder gas verbruik, onze gas verbruik is weer gedaald met 21% in vergelijking met de maand april, van 47m3 naar 37m3. Wij gebruiken nu alleen gas voor warm water in de douche en warm water in de keuken. Wij willen de komende tijd ons oriënteren op een elektrische cv ketel voor de radiatoren te verwarmen. Het is warm weer en wij denken alweer aan de winter maanden. Altijd vooruit blijven kijken.

Het stroom verbruik is gestegen in de maand mei, met 11% en 29 kWh meer verbruikt dan in de maand april. In april verbruikten wij 246 kWh en in mei275 kWh. Nu hebben wij veel bezoek gehad van familie leden die allemaal een telefoon of tablet meenemen en wij hebben te tuin met kanaal water besproeid met behulp van een besproeiingspomp. Is toch zonde om leidingwater te gebruiken voor onze tuin en moestuin.


Mei - Woensdag 1 mei tot vrijdag 31 mei 2019.
Onze stroomverbruik : 275,0 kWh
Onze gasverbruik: 37,0 m3

Kosten volgens de app van Greenchoice 77,- euro in de maand mei een daling van 2% in vergelijking met de maand april in 2019.

Hoeveel gas en stroom heb jij verbruikt in de maand mei?

 1. Blijft het dus langer warm in huis? Is dat dan niet eigenlijk juist vervelend?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Nee valt mee, het blijft nu steeds schommelen rond de 20 a 21,5 en met 31 graden van laatst was het 24 graden in de woonkamer, had mijn zus gebeld maar daar was het 28 graden in de woonkamer toen. Betekent niet gelijk dat het mega warm word in huis maar wel aangenaam en minder stoken.

   Verwijderen
 2. 29kWh en 18m3 (15 is bij mij normaal voor de maand mei.)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Elektrische cv ketel? Waarom niet direct electrisch verwarmen veel goedkoper dan ketel beter regelbaar in diverse ruimtes.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken