Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

16 april 2018

​Moestuin maandag | Groene beukenhaag gekocht ​voor de tuin

​Moestuin maandag | Groene beukenhaag gekocht ​voor de tuin

Naast onze woning willen wij nog een erfscheiding van 25 meter maken. Liefst hebben wij een schutting van 25 meter, Dat is voor nu nog even te duur je zit zo op 3000 a 4000 euro.

​Op eerste paasdag heb ik online Fagus sylvatica ook wel gewone beuk of groene beuk genoemd, gekocht. Foto hierboven is van onze vorige tuin.

Fagus sylvatica
De Fagus sylvatica is een bekende haagplant die opvalt in de winter omdat het blad verdort aan de plant blijft zitten tot het voorjaar begint, en het nieuwe blad verschijnt. In de zomer is de haag groen van kleur en zorgt hij met zijn dichte structuur voor een goede afscheiding.


Beukenhaag is goedkoper dan schutting
Maar liefst 140 stuks aan groene beuken met blote wortel gekocht voor een bedrag van 133 euro. Is toch even voor nu een goedkopere optie dan een volledige schutting van 25 meter lang en 2 meter hoog en met betonnen palen en banden.

Duidelijke erfafscheiding
De groene beuken hagen zijn 0,95 euro per stuk en 80 a 100cm hoog. Per meter is het advies 5 beuken haag planten. De planten moeten nog bezorgd worden en zodra deze bezorgd zijn gaan wij ze planten in de tuin. Zodat er een duidelijke erfafscheiding komt aan de zijkant (25 meter) van onze woning.

Wij willen natuurlijk niet dat iedereen zomaar onze tuin en toekomstige moestuin kunnen inlopen. En nu lopen er ook wel eens honden in onze tuin die loslopen en kinderen, dat willen wij niet.

Hebben jullie groene vingers? En ook druk bezig in de tuin?
 1. Ik moet zeggen dat ik een haag als afscheiding naast goedkoper ook mooier (en groener) vind.
  Zorg je voor wat extra voeding voor de haag als jullie hem gaat planten? En met het mooie weer op komst ook veel water.

  Je zal de haag twee keer per jaar moeten snoeien, als je nog geen elektrische heggeschaar hebt, een tip, neem er één met een accu! Dat werkt zoveel handiger.

  Groet Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rond ons huidige tijdelijke huurhuisje staat zo'n heg. Erg mooi! Ik vind heggen ook mooier dan een schutting al zullen jullie nog wel even geduld moeten hebben voordat je echt beschut zit. Dat probleem hebben wij straks ook. Ach, dan zie je het groeien. Ook leuk.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi! En een prima oplossing toch? Wij willen taxus in de voortuin als afscheiding. Vriendjes van buurjongen lopen rennen en fietsen door onze tuin. Ook de postbode loopt langs het raam. De buurvrouw heeft twee grote honden welke ze regelmatig uitlaat in de voortuin. Fantastisch gezicht al die grote drollen.. Hopelijk beperkt een haag(je) dit zicht. April zou de beste maand zijn om de taxus te planten. Even loon afwachten en bestellen maar!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Als je veel katten in de wijk hebt zou ik een andere haag kiezen. Katten gebruiken taxus vaak als toilet en daar kan hij niet tegen. Taxus is een vrij prijzige plant ve haag omdat hij langzaam groeit. Wel mooi.

   Verwijderen
 4. Mooie keuze. Oké je moet even wachten tot hij groter is maar dan heb je ook wat. Ik heb er ook een en wat ik jammer vind is dat ik er niet een aantal zwarte beuken tussen gezet heb voor het aanzicht. Eenmaal goed aangeslagen is het 2 x per jaar snoeien maar dan is het een dankbare afscheiding en veel mooier dan een schutting.
  Groet Ellen

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Blegh, ik moet van mezelf vanaf morgen weer in de tuin werken, maar het is voor mij echt een verplicht nummer. Een haag vind ik wel veel mooier dan een schutting overigens. Dus leuke keuze!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Sinds mijn verhuizing naar de tussenwoning van vriend, is de tijd die ik nodig heb om de tuin bij te houden stevig naar beneden gebracht. We redden het nu denk ik wel met een kwartiertje in de week, terwijl ik eerder in dit seizoen echt minimaal 3-4 uur per week met alleen maaien kwijt was. Best behapbaar, dus!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij hebben aan beide kanten een schutting. De vorige bewoners hadden dit neergezet. Wel hebben we aan beide kanten hedera en ik heb verticale plantenbakken neergezet. Hierin staan mijn aardbeienplantjes en zelfgezaaide afrikaantjes ( die uitgedund worden en tussen de moestuinplanten worden gezet).

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken