Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

18 april 2018

BKR: registratie vanaf 25 mei gratis in te zien

BKR: registratie vanaf 25 mei gratis in te zien

Mensen die bij het BKR een schuld geregistreerd hebben staan, kunnen die vanaf 25 mei gratis inzien. Dat vertelt het bureau aan de telegraaf.

Het Bureau Kredietregistratie, zoals het BKR voluit heet, krijgt vanuit de advocatuur veel kritiek in de telegraaf krant. Advocaten willen weten waarom een al afgeloste schuld zo lang (vijf jaar) in de boeken blijft staan. En waarom mensen niet een bericht krijgen dat zij als schuldenaren geregistreerd staan.


„Mensen weten niet dat ze geregistreerd worden”, zegt Stark. „Ik vind het bij de zorgplicht horen van de partij die een krediet laat registreren, om aan de consument te laten weten wat dat betekent. Als ze naar de rechter moeten, zijn ze veel geld kwijt. Dat schrikt af.” 

Gratis eigen schuldnotering inzien
Het BKR is niet ongevoelig voor de kritiek en laat via een woordvoerder weten dat mensen vanaf 25 mei gratis hun eigen schuldnotering kunnen inzien. Maar dat die vijf jaar blijft staan, daar wordt voorlopig niet aan getornd. De bewaartermijn van vijf jaar is „belangrijk”, stelt de woordvoerder. „De kans op herhaling van mensen met schulden is hoog.”


Van 4,95 voor 0,00 euro
Zelf heb ik het even opgezocht de goedkoopste optie is 4,95 euro en is een eenmalige inzake die je per post of digitaal kunt ontvangen. Fijn dat het nu gratis word per 25 mei 2018. Zelf wilde ik dit jaren geleden ook weten en vond ik het raar dat mensen met schulden en hun schulden noteringen willen zien er ook nog voor moeten betalen.

Gelukkig kreeg ik (gratis) van mijn bank te horen wat er genoteerd stond bij het BKR toen ik een hypotheek gesprek had. Zo had ik nog een creditcard en kon ik rood staan op de betaalrekening. Bij al deze BKR noteringen kan je bijvoorbeeld ook minder hypotheek krijgen als je een eigen woning wilt kopen.

Wil je weten welke BKR noteringen jij hebt? Doe dat dan vanaf 25 mei 2018 dan kost het niks.

Heb jij ook een BKR notering(en)?
  1. Bedankt voor de tip! Ik heb een hoop geheibel gehad met de BKR toen we ons huis gingen kopen. Bleek dat iemand op mijn van alles had besteld. Ik had er nooit een bericht over ontvangen, en het koste me een hoop gedoe (onder andere aangifte wegens identiteitsfraude) om de BKR notities weg te krijgen

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken