Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

19 februari 2018

€ 180 bespaard op mobiele telefoon abonnement (15 euro per maand)

€ 180 bespaard op mobiele telefoon abonnement (15 euro per maand)

Vriendlief heeft nu een super snel 4G telefoon abonnement voor 34,95 euro per maand. Per 1 juni 2017 ging zijn abonnement al met 5 euro per maand omlaag van 39,95 naar 34,95 per maand.

7 maanden lang heeft hij vriendlief 5 euro korting gehad en dat scheelde tot nu toe al 35 euro.

Wij zitten allebei bij dezelfde provider (Robin Mobile) en ik gebruik een goedkopere abonnement op een 3G netwerk. En vriendlief heeft een duurder abonnement met 4G netwerk omdat hij zijn telefoon ook gebruikt om te navigeren in de auto en hij een 4G verbinding stabieler vinden dan een 3G verbinding.

Van 3G naar 4G
Op 15 januari zag ik dat ik opeens een 4G netwerk had in plaats van een 3G netwerk. Na het opzoeken kwam het er op neer dat de abonnement die ik had van 2 Mbps naar 5 Mbps ging en van 3G naar 4G ging. Als er geen 4G is dan gaat hij automatisch weer naar 3G verbinding.

Mobiele telefoon abonnement
Toen heb ik dat uitgelegd aan vriendlief en hij zou er naar kijken. Uiteindelijk heeft hij contact opgenomen met Robin mobile om zijn mobiele telefoon abonnement te verlagen van 34,95 naar 19,95 euro. En zijn mobiele telefoon abonnement gaat van maximaal 15Mbps (34,95) nu naar 5 Mbps (19,95) en dit lijkt hem ook voldoende.

In dit abonnement is onbeperkt aantal MB's, onbeperkt sms'en en onbeperkt minuten bellen. Maandelijks opzegbaar en maandelijks aanpasbaar zo hebben wij allebei een telefoon abonnement die wij ook binnen 1 maand kunnen opzeggen!

180 euro bespaard
Doordat vriendlief zijn abonnement heeft aangepast bespaard vriendlief hierdoor 15,00 euro per maand. Op jaarbasis is dat toch weer 180 euro!

Kijk jij wel eens kritisch naar je telefoon abonnement?
 1. Mijn abonnement kan echt niet meer goedkoper ;-) nu heb ik alleen bellen en smsen en dan naar mensen met zelfde netwerk onbeperkt bellen naar elkaar.
  Ik heb geen internet op mijn telefoon, dat wil ik bewust niet dus ook niet met wifi of zo.
  Ik betaal per maand € 3,01

  BeantwoordenVerwijderen
 2. 2,50 per maand bij Simpel, met een beetje internet, wat bellen en smssen. Goedkoper nog niet gevonden

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb een prepaid, en bel nog niet voor een tientje per jaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik ben sinds een paar maanden over gegaan van een abonnement van 50 euro in de maand naar 15 euro in de maand, en ik krijg ook nog eens meer minuten/gb’s! Dat schiet op :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb een voorhistorische gsm die wellicht niet op internet kan maar dat hoeft voor mij ook niet. Als ik kan bellen en sms'en is dat genoeg voor mij. Mijn man heeft geen gsm en wil er ook geen. Ik heb een prepaidkaart en bel zelden naar iemand. Ik gebruik mijn gsm dus enkel om af en toe een sms te sturen en om bereikbaar te zijn voor kinderen, familie, werk man.Ik gok erop dat ik per maand ongeveer 10 sms'en stuur liesbet

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken