Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

13 maart 2018

Waarom heb je een buffer nodig?

Waarom heb je een buffer nodig?

Stel, je auto wordt gestolen of de wasmachine is kapot gegaan. Als er op dat moment niets op je spaarrekening staat, kun je natuurlijk met de fiets gaan of je kleding met de hand gaan wassen.

Veel mensen zullen er eerder voor kiezen om een lening af te sluiten. Dat is niet zonder risico’s. Wie spullen koopt op krediet, loopt het risico steeds meer te moeten lenen. Immers, die fiets of vaatwasser kan alweer stuk zijn voordat de lening is afgelost. Op die manier stapel je, als je niet uitkijkt heb je schuld op schuld.


Een buffer
Handiger is het om een buffer te hebben, waarmee je onverwachte uitgaven opvangt. Een buffer van pakweg €5000 is in veel situaties voldoende om onvoorziene uitgaven voor apparaten, meubels en dergelijke te kunnen betalen. Zelf heb ik nu ook een buffer van €5000 op mijn spaarrekening staan voor onverwachte uitgaven.

Onderhoud uitvoeren
Bespaar niet op onderhoud aan bijvoorbeeld je woning, auto en spullen; dat kost op termijn bijna altijd meer geld. Laten repareren dus, die lekkende kraan of haperende auto. €300 per maand is het gemiddelde aan onderhoudskosten van een woning volgens onderzoek van Vereniging Eigen Huis.


Saldoalert
Laat bij  de bank een saldoalert instellen op de betaalrekening. Zodra het saldo het  opgegeven minimum of maximumbedrag bereikt, volgt een waarschuwing per sms, e-mail of app. Komt het saldo op het minimumbedrag, let dan op je uitgaven en geeft niets of veel minder uit.

Heb jij ook een buffer? En wat is jouw minimale bedrag?
 1. Jazeker! Mijn buffer is net zoals een knuffel voor kleine kinderen ; )
  Het weten dat ik hem heb, stelt me gerust.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja :-) Net als bij Nicole, geeft een buffer mij ook een bepaald (ongetwijfeld vals ;-) ) gevoel van zekerheid en veiligheid. Ik merk dat ik steeds uit kom op een bedrag van 15.000 euro. Dat is wel royaal, maar omdat ik voor mezelf werk, is een beetje extra speling wel fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mijn buffer wordt aan het eind van dit jaar 30.000 euro (nu op 2/3) en de rest ga ik aflossen op de hypotheek. Ik heb een eenpersoonshuishouden en werk in de zorg. Waar een wil is, is een weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Als er minder dan 10.000 euro op onze rekening staat wordt ik daar zeer onrustig van.
  Ooit financiële zorgen gehad, dat willen we nooit meer.
  Nu , huis voor 4/5 afgelost, spaarrekening dik op orde lijkt dat ver weg, maar ergens in mijn achterhoofd blijft dat zitten, die angst die ik ooit voelde. Een buffer is dus noodzaak , om mij goed te voelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik kwam in de tijd dat ik bijstand had in de problemen niet door huishoudapparaten die stuk gingen maar omdat ik moest betalen (elfhonderd euro) voor een dyslexieverklaring voor dochter. School stelde ineens dat het een verse diagnose van minder dan twee jaar oud moest zijn, en ze had die diagnose twee en half jaar. Werd nergens door vergoed(ook niet door bijzondere bijstand) maar ja je kind moet wel examen doen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik weet wat het is om op elk dubbeltje te letten. Nu dat dit niet meer hoeft, ben ik nogaltijd spaarzaam. Mijn buffer is 15000 euro. Ik heb als buffer doel een netto jaar salaris. Daar ben ik nog niet, het is ws ook niet echt noodzakelijk. Mijn woning is bijna afgelost, nog 3 jaar te gaan. Maar het geeft me een gevoeld van rust om een buffer te hebben. Ik geef ieder jaar geld weg aan het dieren asiel en de dieren ambulance. Dat doe ik zodat ik onthoud dat geld bedoeld is om iets goeds te doen. - Gr. Marjolein

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hallo meneer / mevrouw,

  Hebt u een dringende lening nodig om een bedrijf te starten, of hebt u een lening nodig om te herfinancieren. Heeft u een lening nodig om schulden af te lossen? Heeft u een lening nodig om een auto of een huis te kopen? Zo ja, geen zorgen meer, wij bieden alle soorten leningen tegen een betaalbare rente zonder kredietcontrole !!! Neem vandaag nog contact met ons op via e-mail: sabinhelps@gmail.com whatsapp op +79267494861

  Dank je.
  Mevrouw Karin Sabine

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken