Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

3 november 2020

Opzeggen van de krant

Opzeggen van de krant

Opzeggen krantenabonnement Mijn krantenabonnement van de Volkskrant heb ik opgezegd. Sinds twee weken lees ik de krant niet meer via papier of digitaal. Ik heb het even opgezocht sinds september 2010 ben ik lid van de Volkskrant. Alle dagen de papieren krant + online. In mijn studententijd had ik deze abonnement al afgesloten en dat is precies 10 jaar geleden.

Nu heb ik 10 jaar lang de Volkskrant gelezen. Een fijne krant al zeg ik het zelf het is anders dan de Telegraaf en het Algemeen Dagblad. Al Mag ik graag artikelen en ook wel eens de krant van beide gelezen. Maar toch het tikkeltje linkse van de Volkskrant pas wel bij mij.

Volkskrant Beach Cruiser


Eigenlijk wilde ik helemaal geen krant in mijn studenten tijd. Maar via de Volkskrant kreeg je destijds een gratis fiets. Een Volkskrant Beach Cruiser en die vond ik leuker dan de krant. En daar ging het eigenlijk bij mij om. Bij een jaarabonnement kreeg je deze fiets en dat was goedkoper dan er eentje kopen. Uiteindelijk bleek het duurkoop want een goedkoop geproduceerde fiets uit china die al snel begon met roesten is niet echt duurzaam. En dat kan natuurlijk niet een goedkope fiets aanbieden, ik heb er paar maanden gebruik van gemaakt, tot die ook nog gestolen werd. Een hot item.

volkskrant gratis fiets - beach cruiser

Geen krant lezen


Van huis uit ontvingen wij nooit geen krant, mijn vader is analfabeet (nu nog steeds) en kan niet lezen. Mijn moeder kon wel lezen maar dit ging moeizaam en op een bepaald niveau. Ondertiteling bij films en tv-series ging maar een brief van de belastingdienst of andere instantie dat begreep ze niet.

Doordat ik krantenabonnement genomen had (eigenlijk om de fiets) ging ik de krant ook lezen. En dat beviel wel. Ik was in opleiding voor verzorgende IG en artikelen uit de krant kon ik gebruiken op school. Want toen ik mijn opleiding deed was het nog lang niet zo digitaal als tegenwoordig. Langzamer hand ging artikelen lezen in de krant en werd mijn vocabularia ook beter. Moeilijke woorden zocht op in een woordenboek en langzaam aan ging ik steeds beter lezen en had ik er ook veel meer plezier in.

Artikelen als duurzaamheid, zorg, mode (magazine) vond ik destijds fijn artikelen om te lezen en had ik meer plezier in. Thuis hadden wij Disney kinder boeken en boeken van de bibliobus, maar als je ouders niet of heel slecht kunnen lezen heb je daar niets aan.

Krant lezen


Nu ik ouder ben vind ik het nog steeds fijn om de krant te lezen. Sinds dit jaar staat het mij steeds tegen om de krant te lezen. Alles draait om corona en daar heb ik genoeg over gehoord, je hoort niet anders. Als ik werk dan bewaar ik de volkskrant en lees ik zo een aantal kranten achter elkaar. Maar omdat ik zelf in de zorg werk en extra moet (Nouja, moeten is een groot woord, een pre dan) werken kwam ik er bijna niet aan toe. De kranten stapelden zich hoog op en voor mij is het steeds confronterend om corona slachtoffers, de dagelijkse dalingen of stijgingen in de krant te zien. Tegenwoordig lees ik vooral artikelen over duurzaamheid, woning verbeteringen, koopwoningen, mens en gezondheid en vooral financiële artikelen.

Opzeggen van de krant


Door steeds geconfronteerd te worden met slecht nieuws, word mijn humeur er niet beter op. En ook door werkdruk in de zorg heb ik minder tijd om rustig de krant te kunnen lezen. Ook door zelf meer ongemakken als rugpijn enzovoorts staat mijn hoofd er niet naar. De trigger van het opzeggen van de Volkskrant was dat mijn korting verlopen was en daar maakte ik al maximaal 5 jaar gebruik van. In eerste instantie wilde ik mijn krantenabonnement niet opzeggen. Maar als je alles afweegt dan heb je er ook niets aan om kranten ongelezen weg te gooien of zeer vluchtig er overheen lezen. Vriendlief zei al tegen mij zeg het maar op, het stapelt op en je hebt er geen tijd voor. Dus heb ik toch maar besloten om het voor nu op te zeggen. Even geen vreselijke nieuws berichten, ik lees liever positief nieuws.

Kosten besparen


Zo nu en dan moet je ook eens ja vaste lasten en abonnementen doornemen. Door het opzeggen van mijn krantenabonnement ga ik ook maandelijks geld besparen. Hoeveel gaat dat dan schelen? Mijn krantenabonnement kostte 19,95 euro per maand. (6 kranten per week + digitaal) Een koopje want normaal is een abonnement op de volkskrant 39,95 euro per maand. Ik kreeg na opzegging gelijk een aanbieding voor 29,95 euro per maand (3 jaar lang) in plaats van het volle tarief. Voor nu scheelt het 239,40 euro op jaar basis. In vakantie periodes of rustiger periodes ga ik toch weer kijken naar een tijdelijke krant en misschien dit keer geen Volkskrant. Een andere krant biedt ook weer nieuw perspectief en 10 jaar lang de krant lezen heeft mijn leven verrijkt door betere (financiële) beslissingen te nemen en anders te kijken en anders oordelen over zaken.

Leest u nog de (papieren) krant?

 1. Ik geef je groot gelijk dat je de krant de deur uit doet. Volgens mij staan er wel genoeg verdiepende artikelen in over onderwerpen die je op gratis nieuwswebsites niet tegenkomt.
  Wellicht dat de correspondent iets voor je is als je van wetenschappelijke artikelen houdt?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij lezen al zeker 20 jaar met plezier de Volkskrant. Man is nu gepensioneerd en we willen hem echt niet missen

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja, ik lees een papieren en digitale krant. Trouw, in mijn geval. Een abonnement wat nu niet meer wordt aangeboden: Op donderdag t/m zaterdag papier, rest digitaal. En ook bij mij stapelen de papieren kranten zich aardig op... Hoewel de krant duur is houd ik mijn abonnement: Ik vind het JUIST in deze tijd van complottheorieën en nepnieuws heel belangrijk om goede journalistiek te ondersteunen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi dat je door je krantenwijk tot lezen bent gekomen!
  Ik kan me voorstellen dat je in de huidige omstandigheden je abonnement even opzegt.
  Wij lezen een zaterdagkrant in combinatie met alle dagen de regionale krant.
  Het kan best leuk zijn om eens een proefabonnement van een andere krant te nemen. De Trouw vind ik ook fijn. Veel duurzaamheid en zingeving. Achtergrondartikelen vind ik vaak fijner dan de waan van de dag.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Op het moment wel, want ik heb zo'n tijdelijk abonnement van 4 euro 4 weken lezen. Daarna vind ik het helaas toch weer te duur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Groot gelijk! Dat is ook precies de reden waarom ik dus nooit naar het nieuws kijk. Nu alleen als Rutte komt kijk ik en ik hou via nu punt nl alles in de gaten 1x per dag. Voor Corona deed ik dat nooit en zodra er geen Corona meer is, zal ik dat ook niet meer doen. Nu alleen om op de hoogte te blijven van de regels.
  Krantenabonnement heb ik nooit gehad, heb ik altijd zonde van mijn geld gevonden, nieuws is overal gratis te vinden, dus waarom zou ik ervoor betalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik neem af en toe zo’n abbo van 4 euro voor 4 weken. Heerlijk als ik vakantie heb. Voor mij is Trouw de fijnste krant gebleken. Ik heb ze allemaal geprobeerd maar Trouw heeft een fijne schrijfstijl en veel over duurzaamheid.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken