Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

17 september 2020

Creditcard door midden geknipt

Creditcard door midden geknipt

Creditcard door midden geknipt Ook als financieel bewuste man kocht ik nog wel eens abonnementen of spullen op de pof door middel van een creditcard. Nadat er 1 maand verstreken was werd het opstaande bedrag van mijn rekening gehaald. Ik had wel een creditcard waar geen BKR notering op zat, maar wel een limiet van 2500 euro wat op de creditcard stond. Maar eigenlijk wilde ik geen creditcard meer, het is namelijk toch verleidelijk voor mij op op de pof te gaan leven.

De bijenkorf card daar maakte ik van gebruik van, met deze creditcard kan je punten sparen en daarna uitgeven bij de bijenkorf voor gratis producten of korting. Deze ISC Bijenkorf Card gebruikte ik voor mijn netflix en apple icloud abonnementen, want in de begin tijd van deze diensten kon je niet betalen met ideal of automatische incasso. Ook gebruikte ik het voor op vakanties in het buitenland. Tegenwoordig kan netflix betaald worden via automatische incasso en op vakanties gaan we op dit moment niet meer. Hooguit een weekendje weg in Nederland.

Creditcard doormidden


Dus heb ik besloten om mijn creditcard op te zeggen. Even een belletje naar de klantenservice van De Bijenkorf Card en het was gefikst. In april 2020 was het zo ver, en heb ik mijn creditcard door midden geknipt. En nu leef ik al enkele maanden zonder creditcard. Ik ben niets voor niets een zuinigeman. Dat scheelt toch weer 19,90 euro per jaar en op de pof kopen kan niet meer! Zo sluit ik echt een periode af van creditcards, rood staan en op de pof leven. Voor je het weet heb ik weer flinke schulden en dat wil ik natuurlijk niet. Als er verleidingen zijn dan moeten die maar geëlimineerd worden, dat betekent bij mij de schaar erin!

Geen creditcard, meer rust


De automatische incasso's zijn ingesteld op de online abonnementen. En als ik iets online koop betaal ik het gelijk of na het leveren van de producten en betaal ik dit uiteraard na ontvangst. Dit geeft toch weer meer rust en ook meer overzicht in onze financiën. Het vervelende was dat als ik iets gekocht had in augustus via de creditcard werd het eind september afgeschreven. Irritant maar gelukkig nu geen last meer van. Het geeft meer rust want er staan geen rekeningen meer open en zo ook minder kans om weer in de schulden te belanden.

Verstandiger


Door het opzeggen kreeg ik zelfs nog 10 euro terug omdat ik al vooruit had betaald voor mijn creditcard. Dus dat was mooi meegenomen. Vriendlief vond het ook goed om de creditcard op te zeggen en was er ook bij toen ik de creditcard door midden knipte. Vriendlief houdt er absoluut niet van om achteraf te betalen en op de pof te leven. Gelukkig is hij altijd verstandig met geld en word zuinigeman steeds verstandiger op financieel gebied. Verstand(igheid) komt met de jaren zeggen ze toch.

Heb jij een creditcard en wat zijn de kosten?

 1. Zelf ook een bijenkorf kaart en sinds maart wordt deze nog amper gebruikt. De maandelijkse bedragen zijn vaak onder de 100 euro en soms tussen 200 en 300. Dat was pre-corona wel hoger gezien we ook de kaart gebruikte om mee te tanken (goed voor de punten).
  Het is meer dat ik de kaart graag gebruik om die punten te sparen en daarom het zoveel mogelijk wil gebruiken in plaats van de bankpas. Feitelijk maakt het voor ons dan ook niets uit of we betalen met creditcard of bankpas, uiteindelijk gaat het van dezelfde rekening af alleen duurt het iets langer ;-)

  Toch houden wij hem wel, want we gaan zeker wel weer op vakantie en meer activiteiten doen waarbij een creditcard handig is. Daarnaast vind ik het ook fijn dat de aankopen beschermd zijn waardoor als iemand via bijv ebay/bol.com of iets anders niet levert je de transactie gewoon ongedaan kan maken en het bewijzen bij de verkopende partij ligt. Dat heb je niet bij Ideal.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier echt exact hetzelfde. Ik gebruik het als betaalmiddel ipv de pinpas en dat levert punten op. Ook voor vakanties vind ik het prettig om te hebben.

   Verwijderen
 2. Ik snap dat het een opluchting is, mooie stap! Ik heb nooit een creditcard gehad, al leende ik hem wel eens van mijn vriend, maar alleen voor zaken waar geen betaalalternatief voor is. Tegenwoordig kom ik met iDEAl en PayPal eigenlijk overal wel weg en zit ik nooit meer om een creditcard verlegen. Het aannemen van creditcards kost winkels trouwens ook heel veel, dus dat zou voor mij ook een reden zijn om dat nooit te doen bij de winkeliers waar ik graag kom.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee wel gehad, ik geloof dat hij 17 euro nogwat kostte per jaar. Maar dat is echt al een paar jaar geleden. Ook opgezegd, omdat ik het zonde vond om er geld voor te betalen terwijl ik er al niks meer mee deed. En idd wat jij al zegt; als je in augustus wat ermee koopt werd het eind september afgeschreven, dat vond ik ook erg vervelend, zo verlies je gemakkelijker je overzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Heb de kaart in mijn bankpakket zitten. Betaal er de vakanties mee vanwege de vlucht en vertragingsverzekering die erop zit en doe er sommige aankopen mee op internet. Soms kan je niet anders dan zo betalen en soms ivm extra verzekering. Ze hadden t bij mij ook meteen van de rekening mogen trekken. Daar doe ik t niet voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Helaas heb ik de cc vrijwel altijd nodig in het buitenland. Er is dan ook geen alternatief, op cash na. Dit maakt dat ik er een heb.
  Als ik de keuze heb tussen wel of niet met cc betalen kies ik er altijd voor om hem niet te gebruiken.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik heb ooit een kaart aangeschaft omdat ik een auto wilde huren op mijn vakantieadres en dat was toen verplicht. Ik heb hem 2 jaar aangehouden, heb hem na de autohuur, maar 1 keer gebruikt onder het mom van ik heb hem toch. Maar het voelde niet goed. Ik heb hem weer stopgezet en geen spijt van gehad! Ik kon er ook "maar" tot 1000 euro mee hoor, maar toch. Verstandige keuze!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ja, en ik heb het gevoel dat ik ook niet echt zonder kan, omdat ik nog wel eens dingen moet betalen in het buitenland voor mijn blog. Maar 'gewoon' gebruik ik hem nooit.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Je vraagt:  heb jij een creditcard en wat zijn de kosten?
  1. Ja
  2. O euro
  Voor een credit card hoef je in principe niet te betalen. Bij elke besteding roomt de cc maatschappij tussen de 3 en 5 % af. Zodoende verdienen ze voldoende en hoeven niet daarnaast nog een jaarlijkse bijdrage in rekening te brengen. Gewoon onderhandelen! Let wel, met 1 of enkele bestedingen per jaar kom je er niet mee weg. Ik gebruik em zoveel mogelijk mede omdat de aankoop via cc verzekerd is

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Jazeker hebben wij een creditcard en we gebruiken hem zo vaak mogelijk bij belangrijke aankopen, vanwege de bescherming die het biedt. Daar hebben we al een aantal keren gebruik van gemaakt. We betalen €16,- per jaar voor een VISA-card van de ANWB. In Europa zit er geen opslag op, dus kost het verder niets extra's. Buiten Europa geldt er een koersopslag, maar die heb je bij een gewone betaalrekening ook. Zodra wij een betaling hebben gedaan, boeken bij het bedrag direct over naar VISA. Hiervoor hoef je niet te wachten tot het maandelijkse afschrift komt. En je krijgt zelfs een beetje rente op je tegoed. Op die manier voorkomen wij dat wij het als uitgesteld betaalmiddel gaan gebruiken. Daarnaast is een card natuurlijk onmisbaar bij de vele tolpoorten in Europa.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken