Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

22 september 2020

Hi lezers van Zuinigeman!

Hi lezers van Zuinigeman!

Met heel veel enthousiasme mag ik aankondigen dat ik met ingang van vandaag wekelijks voor Zuinigeman ga schrijven, wat ik super tof vind! Al geruime tijd ben ik aan het denken om een eigen geldblog te starten en dan komt de maar…. en de wat als. Totdat ik dacht: ‘Waarom start ik niet als gastblogger op een hele leuke inspirerende website?’ Dus trok ik de stoute schoenen aan, mailde mijn verhaal en hier ben ik met mijn eerste blog!

Geld heeft altijd een belangrijke rol in mijn leven gespeeld, maar er juist mee om gaan is bij mij een ander verhaal. Al jaren volg ik allerlei geldblogs voor het opzuigen van informatie, maar ook uit nieuwsgierigheid. Het is niet voor niks dat rubrieken zoals ‘Waar doen ze het van?’ en ‘Een kijkje in de portemonnee van…’ zo populair zijn. Velen wil weten hoe het komt dat het gras bij de buren groener is, terwijl dat helemaal niet zo hoeft te zijn. En dáárom vind ik deze rubrieken fantastisch. Al moet ik toegeven dat ik wel eens jaloers ben wanneer ik spaargelden boven een bepaald bedrag zie. Dus onder het mom van verbetering, hanteerde ik de ene na de andere methode om beter met geld om te gaan. Wat helaas stuk voor stuk faalde, gewoonweg omdat er iets anders speelde.

Schulden hebben we niet, maar ik ben DE koningin van de impuls aankopen. Ik zie altijd wel iets wat handig is, mooi staat in ons huis of een cadeautje kan zijn voor iemand die over een half jaar pas jarig is.

Achter al dat kopen zat iets persoonlijks en wat mij gruwelijk in de weg zat. Er is een last van mijn schouders afgevallen toen die last wegebde naar de achtergrond en uiteindelijk een goed plaatsje kreeg. Begrijp me niet verkeerd, dit kwam niet zo maar aanwaaien, daar heb ik hard voor moeten werken. En wat ik er voor terug kreeg is goud waard; Het is heerlijk om te ontdekken hoeveel mogelijkheden er zijn met ons budget, nu ik er anders in sta.

Per maand komt er bij ons een mooi inkomen binnen en het geeft een fijn gevoel om dat geld te beheren in plaats van dat het geld mij beheert. Mijn man heeft soms echt wel moeite met mijn uitgeefdrang gehad. Mijn wekelijkse bezoekjes aan de Action bijvoorbeeld, waren één groot vraagteken voor hem. Sinds er een lampje is gaan branden, staan onze neuzen dezelfde kant op en willen wij veel meer bereiken met ons geld. Dus inspiratie op doen, doelen stellen en vooral actie ondernemen.

Je zult nu wel denken, leuk zo’n verhaal, maar wie ben je eigenlijk? Ik ben Desirée, 39 jaar oud, getrouwd en ik heb twee kinderen. We wonen in een nieuwbouwwijk in de buurt van de Efteling en ik ga weer terug naar school. In mijn omgeving sta ik voornamelijk bekend om mijn overschot aan creativiteit, ik organiseer zelfs leuke knutsel workshops. Waar je me ook regelmatig kunt vinden is in mijn keuken, waar ik geniet van het bereiden van nieuwe recepten en wat ik daarnaast heel graag doe is schrijven. Zo graag zelfs dat ik eind deze maand weer de schoolbanken in duik en dat op mijn 39ste! Ik ga de 3-jarige avondopleiding HBO Bachelor Communicatie specialisatie schriftelijke communicatie en redactie volgen, zo’n zin in! Ook leuk om te vermelden is dat ik een boekje op mijn naam heb staan genaamd SAM in Business en mijn droom is om nog meer boeken te schrijven.

Met mijn blogs hoop ik je te kunnen inspireren, een kijkje te geven in mijn leven en dat alles met een lach op je gezicht. Ik kijk nu al uit naar je reactie! En heb je vragen stel ze me gerust.

Lieve groet,
Desirée Purnot
 1. Leuk om je verhaal te lezen Desirée. Geïnspireerd raken door blogs over financiën is fantastisch om te lezen.

  Je schrijfstijl is prettig, ga zo door. Tot volgende week.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel voor je compliment Geld Coach! Tot volgende week.

   Verwijderen
 2. Gastblogger is dan de perfecte oplossing, leuk! Succes met je toekomstige blogs, ik ben benieuwd waar je nog allemaal over gaat schrijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heel veel succes Desirée. En leuk dat je op deze manier je toch kan uiten! Ik kijk uit naar je volgende blog!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je voor je leuke reactie Luxe of Zuinig, tot volgende week!

   Verwijderen
 4. Hoi Desirée, van harte welkom bij de gastbloggerclub! Leuk hoor en zeer benieuwd naar jouw verhalen! Groetjes!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. He leuk en leuk om je straks beter te leren kennen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Geld over, dank je! En ik ben benieuwd wat je van mijn blogs gaat vinden. Tot volgende week.

   Verwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken