Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

13 september 2020

De portemonnee van Amy (29) & Max (32)

De portemonnee van Amy (29) & Max (32)

De portemonnee van Amy (29) & Max (32) In deze rubriek vraag ik de lezers naar de inhoud van hun portemonnee. Elke zondag komt in de rubriek De Portemonnee Van... een lezer aan het woord over zijn of haar persoonlijke financiën. Hoeveel geld komt er maandelijks in de portemonnee en hoeveel geld rolt er maandelijks uit de portemonnee. Waar doen ze het van?

Deze week gaan wij een kijkje nemen in de portemonnee van... Amy (29) & Max (32)Stel je zelf voor…


Hoi, ik ben Amy (29) getrouwd met Max (32) samen hebben we 3 kinderen van 9, 5 en 3. Max werkt 32 uur in de IT en ik werk 24 uur als Verzorgende IG in de ouderenzorg.

Heb je zelf ook een blog op financieel gebied?


Nee

En welke financiële blogs volg je graag?


Zuinige man, Porterenee, en het het rijke wij.


Wat zit er op dit moment aan geld in je portemonnee?


€ 0,- Ik heb geen portemonnee, ik doe alles met mijn pinpas, die zit in het hoesje van mijn telefoon.

Wat zijn jullie netto-inkomsten per maand?


Inkomsten per maand
Salaris van Max € 2.040,00
Salaris van Amy € 1.250,00
Hypotheekrente aftrek € 51,00
Totaal € 3.341,00

Doordat ik in de zorg onregelmatig werk is het variabel. De ene maand verdien ik bij meer werken en meer nachtdiensten €1700 en de andere maand weer €1300. Ik hou €1250,- aan, de rest gaat direct naar onze spaarrekening.

Ik tel hierbij niet de dertiende maand, vakantiegeld, eindejaarsuitkering en kinderbijslag. Dat gaat rechtstreeks naar de spaarrekening of grote uitgaven die er op dat moment zijn.


Wat zijn jullie vaste lasten per maand?


Uitgaven vaste lasten per maand
Hypotheek € 367,00
Gas & Elektra € 250,00
Water € 20,00
Zorgverzekering € 287,00
Verzekeringen (alles in 1, huis, auto enz.) € 157,00
Belasting auto 1 € 49,00
Belasting auto 2 € 15,00
Bank € 5,00
Levensverzekering € 3,00
Mobiele abonnement € 12,00
Ziggo € 69,00
Uitvaartverzekering € 44,00
Netflix € 6,00
Gemeentelijke belastingen € 57,00
Vriendenrekening € 30,00
Tanken € 80,00
Hondenverzekering € 35,00
Toon € 5,00
Cloudopslag iPhone € 2,00
Zwemles € 66,00
Oppas geld € 100,00
Sparen € 200,00
Totaal € 1.859,00


Wat zijn jullie variabele lasten per maand?


Uitgaven variabele lasten per maand
Boodschappen incl. Luiers 700 € 700,00
Uit eten / eten bestellen 100 € 100,00
Drogisterij 50 € 50,00
Kapper 25 € 25,00
Kleding 200 € 200,00
Speciaal Bier / Drank 40 € 40,00
Cadeautjes 60 € 60,00
Hondenvoer 50 € 50,00
Uitjes 150 € 150,00
Overige onzin (action, marktplaats, markt, Hema enz.) 100 € 100,00
Totaal € 1.475,00


Wat zijn jullie variabele lasten per jaar?


Uitgaven variabele lasten per jaar
Vakantie € 1.200,00
Waterbelasting € 298,00
APK auto's (doet een vriend) € 300,00
Kerk € 200,00
Ouderbijdrage basisschool € 40,00
Totaal € 2.038,00


Hoe beheer je de financiën?


Via notities op mijn iPhone. We hebben gezamenlijke rekening

En wie doet de financiën?


Ik regel alles zelf.

Tevreden met de inkomsten en uitgaven?


Ja prima. Ik werk sinds kort in de zorg, daardoor ben ik laag ingeschaald, maar dat wist ik voor de tijd. Ik ben tevreden met mijn loon. Soms wou ik dat ik wat zuiniger was, aan de andere kant doen we wat we willen en genieten we samen van het leven.


Houd je je geld in de knip? Of geef je het ook makkelijk uit?


Ik geef het (helaas) makkelijk uit. Probeer altijd wel, maar als het moment daar is dan koop ik zo weer wat.

Praat je met anderen over geld? Hoe wordt er gereageerd?


Jawel, wij zijn hier heel open in, mensen vinden vooral onze hypotheek interessant.

Heb je wel eens een financiële misser gehad?


We hebben bijna 5 jaar geleden een klushuis gekocht en we zijn zelf geen klussers. Het resultaat duurt dus langer dan verwacht. Wat hadden gehoopt alles in twee jaar wel op te kunnen knappen maar dit blijkt een verhaal zonder einde.

Onze spaarrekening wordt regelmatig geplunderd. We schieten nu dus financieel niets op. We zitten ook te twijfelen om er nu mee af te werken en een tweede hypotheek op te nemen voor de rest van de verbouwing. Zodat ons huis eindelijk klaar is en we kunnen sparen voor leuke dingen of bijv. een nieuwe auto.

Echt een financiële misser is het ook niet, maar eigenlijk een hele goede investering. We hebben nu een kleine hypotheek van €85.000,- zonder extra aflossen en gelijkwaardige huizen in dezelfde staat als wij nu hebben worden hier nu binnen een week verkocht voor €275.000.


Spaar je ook maandelijks geld?


Ik spaar sowieso €200,- automatisch. Ook het extra geld wat ik krijg van de onregelmatigheidstoeslag zet ik meteen op de spaarrekening. Dat is de ene maand €100 en de andere maand €400.

En zo ja, waar sparen jij/jullie voor?


Ons (eeuwige) klushuis


We gaan even in de toekomst kijken. Hoe zien jouw financiën er over 5 jaar uit?


Ik hoop dat ons klus huis dan geen klus huis meer is. Dat we kunnen sparen voor bijv. een nieuwe auto of een mooie reis.

Ook een keer meedoen? Meld je aan!

Op dit moment zijn er weinig nieuwe aanmeldingen voor de rubriek De portemonnee van... Lees jij de rubriek ook zo graag? Zonder aanmeldingen is er geen portemonnee verhaal.

Aanmelden kan via zuinigeman@gmail.com of via de contactpagina. Je ontvangt vervolgens de vragenlijst per e-mail. Je kan uiteraard ook anoniem meedoen.

 1. WAT een uitgaven zeg en dat op een nog niet eens zo heel hoog inkomen. Jullie kunnen nog heel wat efficientie doorvoeren, zonder in te leveren op kwaliteit van leven. Je komt wel uit, maar een goede basis bouw je zo niet. Dat is natuurlijk ieders eigen keuze, maar ik bemerk in je verhaal toch ook een verlangen naar meer financiele rots. Mocht dat inderdaad zo zijn, begin dan met minder uit te geven. Op bijna alle posten is dat m.i. mogelijk. Op die manier bouw je ook bijbels gezien op een financiele rots. Wie wat bewaart, heeft wat. Kijk eens naar de filmpjes van Davy Ramsey. Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het wel een hoog gezamenlijk inkomen en zeker voor hun leeftijd. Wij moeten als gezin met een kostwinnaar met heel wat minder rondkomen. Na het prnsioen straks met nog minder. Maar het lukt, kwestie van prioriteiten stellen.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn reactie was dan ook niet dat het in absolute zin niet zo'n heel hoog inkomen is, maar in relatieve zin (namelijk in verhouding tot hun m.i. hoge uitgaven). Er zijn inderdaad genoeg mensen die het met heel wat minder moeten doen, maar dat was mijn punt niet.

   Verwijderen
 3. Waarvoor heb je een uitvaartverzekering nodig? Die zou ik toch gauw opzeggen.

  Verder hele mooie hypotheeklast. Maar ik ben wel benieuwd hoeveel geld jullie al in het huis hebben moeten steken de laatste jaren? Ook lijkt het mij dat jullie een vrij hoge rente hebben als ik het teruggavebedrag zie per maand, klopt dat? Mogelijk Kun je deze nog omlaag brengen door in gesprek te gaan met je bank/geldverstrekker?

  Ik zou om te beginnen maar is geld steken in het verduurzamen van de woning, wat een hoog bedrag voor gas/elektra! Daarmee druk je ook meteen je maandlasten. Zou hiervoor geen geld lenen om je rendement niet enorm om zeep te helpen.

  Verder valt mij de hoge zorgverzekeringskosten op. Moet dat echt zo hoog? Mogelijk verbruiken jullie altijd jullie ER en hebben jullie ook aanvullende verzekeringen nodig maar mogelijk ook niet?

  Toon is leuk maar 5 euro per maand? Dat kan namelijk ook met andere apps (als je maar een slimme meter hebt, is dit zo uit te lezen). En daarnaast... doe je er ook wat mee? Want daarvoor is het natuurlijk.

  Ik lees dat je in notities alles bijhoudt. Ieder moet natuurlijk doen wat ze zelf handig vinden maar ik kan mij niet goed voorstellen dat het goed overzicht geeft. Excel is heel simpel maar er zijn veel meer mogelijkheden om makkelijk inzicht te krijgen in de uitgaven.

  Maandelijks boodschappenbudget + alcohol samen vind ik ook erg hoog. Wellicht interessant om hier een budget voor op te stellen en in kaart te brengen waaraan je het nu zoal uitgeeft.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk om een kijkje te mogen nemen in jullie budget overzicht. Altijd knap als mensen zich zo bloot durven geven!
  Dat klus huis vind ik ook interessant. Al hoor ik ook het twijfels, er is weinig concreet.
  Ik zie een hoge energierekening, misschien zou je deze omlaag kunnen brengen. Ook beter voor het milieu.
  Alcohol, volgende mij een hobby maar behoorlijk prijzig, kijk eens naar de jaarlijkse uitgaven, heb je het er voor over?
  De kerk is neem ik aan een vast bedrag. De verzekeringen maken het bij jullie erg duur. Als ik het zo Bekijk dan denk ik dat er iemand erg ziek is binnen jullie gezin. Zo niet, uitvaartverzekering eruit. 1 van beide zorgverz omlaag, op de hoogste verzekering zet je je kids er bij op. Verdiep je in de verzekering, waarvoor ben je precies verzekerd en denk je daar gebruik van te maken. De honden verzekering.. Tsja ik heb geen hond dus dat is lastig. Dat de hond prijzig is zie ik wel. Groetjes moeder van 3

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inkomsten vergelijkbaar met wat wij hebben, ben jaloers op de lage hypotheek. Bij ons x3. Besparen kan zeker, op de boodschappen en bezorgen samen 800 euro! Dat is zelfs met luiers heel erg veel geld. Daar valt veel winst te behalen. Ik zie veel mensen zeggen uitvaartverzekering eruit, maar een uitvaart kost zo €10.000 p.p. Stel dat er wat gebeurt moet je dit geld wel op je spaarrekening hebben en wat ik opmaak uit de tekst is dat alles op de spaar gebruik wordt voor het klushuis. Wellicht idd kleine hypotheek erbij voor afmaken en verduurzamen van jullie klushuis? Dan kan energie/gas omlaag en kan je spaargeld gebruiken om een goede spaarbuffer te creëren.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken