Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

4 februari 2020

11 manieren om extra geld te verdienen

11 manieren om extra geld te verdienen

11 manieren om extra geld te verdienen Iedereen heeft wel een reden om extra geld te willen verdienen. Extra geld verdienen, makkelijker gezegd dan gedaan? Er zijn verschillende manieren om extra geld te verdienen, ongeacht hoeveel tijd je over hebt om hiermee aan de slag te gaan. Je wordt misschien niet slapend rijk, maar heel veel meer moeite kosten deze manieren niet! In dit artikel geef ik je tips, ideeën en suggesties die je helpen om extra geld te verdienen.

Wat kun je doen om extra geld te verdienen? Iedereen wil wel extra geld verdienen om schulden af te betalen, sparen voor een vakantie of eerder met pensioen gaan. Hieronder staan 11 manieren om makkelijk extra geld te verdienen, je te inspireren en waarmee je aan de slag kunt. Laten we beginnen!

1. Uitbetaling overuren / vakantie uren.


Als je in loondienst extra werkt dan bouw je overuren op deze overuren kan je laten uit betalen. In 2019 had ik 42 overuren, 24 uren (contract uren) heb ik meegenomen naar 2020. 18 uren heb ik uit laten betalen in januari 2020 en dat leverde netto rond de 250 euro op, inclusief een stukje onregelmatigheidstoeslag en vakantie opbouw. Dit extra gebruik ik om de gemeentebelastingen te betalen.

2. Start een blog.


Met een blog kan je een leuke zakcentje mee verdienen. Zet op je blog advertenties van Google Adsense en afhankelijk van je aantal bezoekers verdien je geld. Snel geld ermee verdienen lukt je bijna niet of je moet wel een hele bijzondere blog hebben. Maar als je regelmatig schrijft en veel tijd investeert in je blog kan je er maandelijks geld mee verdienen. Bij Google Adsense krijg je een uitbetaling als je maandelijks 70 euro gaat verdienen met advertenties. Met deze blog verdien ik elke maand dit minimale bedrag. Maar het kost naast mijn eigen baan een hoop vrije tijd.

3. Verkopen op marktplaats.


Spullen verkopen op marktplaats, iedereen heeft wel iets op zolder of in de kast staan wat al jaren niet gebruikt is. Als je spullen meer dan een jaar niet gebruikt hebt dan heb je het ook waarschijnlijk niet meer nodig. Zet deze spullen te koop op marktplaats en ondertussen ben je ook nog bezig met ontspullen van je huis.

4. Verhuur je vaardigheden.


Ben je handig? Bied je zelf dan aan als klusjesman of klusvrouw en bied je hulp aan bij mensen die klusjes rond en om het huis hebben. Vriendlief werkt in de elektro-bouw en doet ook wel eens klusjes in de buurt omdat er mensen zijn die graag een nieuwe groepenkast of een nieuwe wandcontactdoos willen hebben. Als je handig bent kan je extra geld te verdienen door klusjes te gaan doen.

5. Verkoop zelfgemaakte producten.


Verkoop wat je maakt. Zelf ben ik niet zo creatief met naald en draad. Mijn lieve schoonmoeder maakt de mooiste zelf gehaakte plaids. Haken en breien geeft haar rust en ondertussen maakt ze mooie producten met weinig geld. Ben jij ook zo creatief? Verkoop dan je eigen producten en creaties bijvoorbeeld op Etsy.com, waar je allerlei creatieve uitingen kunt kopen en verkopen.

6. Verhuur je auto.


Staat jouw eigen auto de meeste dagen van de week stil voor de deur. De maandelijks kosten voor wegenbelasting en verzekering lopen wel door. Als je je auto toch niet vaak gebruikt kan je deze ook gaan verhuren via een online car-sharing platform op SnappCar. Tussen de €20 en €45 per dag kan je je auto gaan verhuren. Je zult er geen flinke winst mee maken op je auto maar een dienst als deze kan wel zorgen voor extra inkomen.

Geld Verdienen

7. Pak tijdelijk extra werk aan.


Vraag aan je baas als je tijdelijk een contract ophoging kan krijgen. Of schrijf je in bij een uitzendbureau en reageer op advertenties. Extra werken zorgt voor extra geld. Dit is een van de makkelijkste manieren om snel extra geld te verdienen. Banen waar je aan kunt denken; werken in een winkel, werken in de horeca, schoonmaken bij mensen thuis, uitlaatservice, kranten bezorgen en ga zo maar door.

8. Online geld verdienen.


Naast geld verdienen met een blog kan je online ook geld verdienen met andere diensten. Vanuit eigen huis kan je bijvoorbeeld enquêtes invullen. Er zijn veel bedrijven die betalen voor het invullen van enquêtes, zelf gebruik ik euroclix en krijg regelmatig uitbetalingen. Kan jij websites bouwen? Er zijn genoeg bedrijven en ondernemers die niet goed zijn in een website bouwen. Jij kan ze daarmee helpen en er geld mee verdienen.

9. Verhuur een kamer.


Heb jij een kamer over? Ga deze verhuren op AirBnB. Ben jij een goede gastheer en heb je geen moeten met andere mensen in je huis? Dan is het verhuren van een kamer een optie om extra geld te verdienen. Er zijn wel een aantal regels waar je aan moet verdoen. In sommige gemeenten heb je bijvoorbeeld een vergunning nodig en zijn er grenzen gesteld aan de periode van verhuur. Pluis dit van tevoren dus even goed uit. Ook moet je rekening mee houden, dat je het beddengoed moet wassen en de kamer moet schoonmaken. In Amsterdam is er zelfs een flinke overlast met AirBnB en andere kamer/appartement verhuurders. Je kunt er geld mee verdienen maar het is niet voor iedereen weggelegd. Zelf moet ik er niet aan denken om mijn badkamer of woonkamer te delen met vreemde mensen.

10. Goedkoop inkopen en duurder verkopen.


Het eeuwenoude principe van handelen. Het ‘buy low’ ‘sell high’ principe. Wanneer je nog geen eigen bedrijf wilt beginnen kan je ook proberen om populaire producten van een failliet bedrijf of producten via een veiling goedkoop op te kopen. Er zijn genoeg mensen dit dit doen. Je kunt ook goedkope spullen groot in China kopen en deze weer verkopen. Maar tegenwoordig heb je Aliexpress waar je goedkope spullen kunt kopen en gratis word verzonden. Probeer goedkoop design en merk spullen te verkrijgen bijvoorbeeld via de kringloopwinkel en ga deze verkopen via een eigen website/webshop maar ook via Ebay, Marktplaats of een Speurders.

11. Oud ijzer verzamelen.


Oud ijzer levert geld op. Oud ijzer is geld waard en vaak kan je oud ijzer vinden aan de kant van straat of bij een vuilcontainer. Mijn zus en zwager verzamelen al meer dan tien jaar oud ijzer. Mensen in de buurt brengen hun kapotte wasmachine, fiets, koper of andere ijzerwaren bij hun langs. Ook als ze ergens langs rijden en er ligt ergens oud ijzer dan nemen ze dit mee. Zo ruimen ze oud ijzer zwerfafval op en leveren ze het oude ijzer in bij een metaal en/of schroothandel. Per kg oud ijzer of koper krijgen ze een vergoeding van € 0,15 per kg voor ijzer tot oud koper voor € 3,70 per kg. Al jaren verdienen ze hier extra geld mee.

Heb jij een tip om extra geld te verdienen?

 1. Handige manier om zo je gemeentebelastingen te betalen! Fijn dat je zoveel uren opgespaard had.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Allemaal handige tips, maar de meeste dingen lijken je kostbare vrije tijd in te wisselen voor een paar extra euro’s...

  Als ik een tip mag geven die ik zelf met succes heb toegepast: Investeer tijd om jezelf te ontwikkelen, zodat je stappen kan maken in je carrière of een eigen onderneming kan beginnen. Dat kan honderden (of zelfs duizenden) euro’s per maand extra schelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind bloggen inderdaad een goede manier, ook al is het wel arbeidsintensief.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken