Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

5 april 2019

Inkomsten met bloggen en de belastingdienst

Inkomsten met bloggen en de belastingdienst

geld verdienen met bloggen en belasting betalen Ben jij een blogger, vlogger of influencer en verdien jij inkomsten / (bij)verdiensten met jouw blog of vlog? En ben je geen ondernemer? Dan heb je inkomsten uit overig werk volgens de belastingdienst. Ook heeft dit namelijk gevolgen voor onder andere de belasting die je moet betalen.

Geld verdienen met je blog en blog inkomsten opgeven bij de belastingdienst dat is verplicht. Alle winst moet je opgeven bij de belastingdienst en vallen onder inkomen uit overige werkzaamheden. Je hebt namelijk ook kosten als blogger of vlogger. Je mag de kosten van je winst aftrekken en wat overblijft valt onder box 1 bij je inkomsten. Zo betaal je via deze weg belasting.

Wat bedoelt de belastingdienst met inkomen van je blog?


Je kunt daarbij aan als eerste denken aan advertenties die op je blog staan. Maar niet alleen advertenties vallen onder blog inkomsten, ook geschreven berichten op je blog met linken naar een product, dienst, website of videoadvertenties valt onder inkomen. Ook kan je e-books of andere producten gaan verkopen ook dit valt onder inkomsten.

Aftrekposten als blogger


Maar voordat je je winst gaat opgeven van de belastingdienst mag je ook kosten aftrekken. Je maakt namelijk kosten met het bloggen zoals hosting kosten, domein kosten, je website opleuken met gekochte plugins. Een camera gekocht om foto's te maken voor je blog een nieuwe computer of te blijven bloggen. Zonder internet verbinding kan je ook niet bloggen en zonder computer word het ook moeilijker. Met je telefoon kan je je blog in de gaten houden, statistieken bekijken en meer. Als je bepaalde

Aftrekposten
 • Producten zoals: telefoon en computer(niet privé) boven 450 euro afschrijven over 5 jaar.
 • Producten onder de 450 euro die je alleen gebruikt voor blog of vlog kan je volledig aftrekken.
 • Alle zakelijke kosten mag je 100% aftrekken.
 • 50% aftrekposten zijn bijvoorbeeld je internet kosten en telefoon abonnement als je deze ook privé gebruikt.
Stel dat je 1.500 euro verdient hebt en 500 euro aan aftrekkosten hebt, dan geef 1000 euro op aan extra inkomsten.

geld verdienen met vloggen of bloggen

Mijn blog inkomsten


Sinds 2018 verdien ik bijna elke maand (op 1 maand na) geld met mijn blog. Ik verdien alleen mijn geld met Google Adsense en boven de 70 euro aan verdiensten betaald Google Adsense uit. Ik lees altijd dat je geen exacte bedragen mag noemen wat je verdient met Google Adsense. Ik had graag deze informatie en afbeeldingen willen delen van Google Adsense, maar het mag niet.

Eind maart hebben wij gezamenlijk onze belasting ingevuld met onze belastingman. Samen met de belastingman zijn de kosten en uitgaven van mijn blog doorgenomen. Na alle aftrekposten bleef er winst over, over deze winst betaal je ongeveer 40% belasting. Ik heb netjes belasting betaald over mijn blog inkomsten. Omdat ik gewoon in loondienst ben kreeg ik toch nog 100 euro terug van de belastingdienst.

Volgens mijn belastingman word je niet zo snel opgemerkt als je geen belasting betaald omdat het tot nu toe om kleine bedragen gaat en je er niet van kan leven. Maar de belastingdienst worstelt met interneteconomie, want wanneer ben je ondernemer en wanneer valt het nog onder hobby?

Betaal jij belasting over inkomsten uit bloggen en vloggen?

 1. Ja, op een gegeven moment moest ik me zelfs noodgedwongen inschrijven bij de KvK om die reden, terwijl ik dat eigenlijk liever niet wilde. Ik begon met bloggen omdat ik het zo leuk vond, en nu is het ook een manier om ons gezinsinkomen aan te vullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Handig dit overzicht! Over de telefoon als aftrekkosten (voor de helft in mijn geval) had ik nog niet nagedacht terwijl ik daar idd wel altijd mijn foto's mee maak. Ik heb eerder nog geen blog uitbetalingen gehad, maar begin dit jaar voor het eerst wel, dus volgend jaar moet ik dat ook opgeven. Dan heb ik zeker wat aan dit overzicht! Dus dank daarvoor alvast :)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zal vast iets niet goed doen want ben bijna 2 jaar bezig om aan de betalingsdrempel te komen. Als ik dan nog kosten ga berekenen dan kom ik dus negatief uit😬

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken