Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

9 december 2019

Gas en energieverbruik | Oktober

Gas en energieverbruik | Oktober

In de maand oktober ging wij meer stroom en gas verbruiken. Waar wij in september nog 249kWh verbruikten aan stroom, hadden wij in oktober 255 kWh verbruikt een lichte stijging van 6 kWh. Het gas verbruik is meer dan verdubbeld in september verbruikten wij 23m3 aan gas en in oktober 48m3, eens stijging van 26 m3.

Begin oktober kwam familie van vriendlief langs en die hadden het koud in onze woonkamer. Tussen de 19 en 20 graden was het in onze woning. Maar mijn zwager zat met een T-shirt zonder mouwen een tanktop en zijn vriendin een dun truitje en ze vonden het koud in de woonkamer. Natuurlijk maakte ik een opmerking dat je ook warmer gekleed moet komen. Ondertussen was het al 21 graden in de woonkamer en hadden vriendlief en ik het bloedheet, ging bijna een T-shirt aan trekken. Mijn schoonmoeder heeft altijd laagjes kleding aan en had niet zo veel last van onze "koude" woonkamer, maar de verwarming ging toch maar aan voor de familie.

Verzwaring stroom aansluiting


Ondertussen wachten wij nog steeds op een verzwaring van onze stroomaansluiting, nog geen bericht gehad. Wij willen van een 1 fase aansluiting naar een 3 fase aansluiting. En daarmee kunnen wij meer elektrische apparaten aansluiten zoals zonnepanelen en een elektrische verwarmingssysteem.Oktober - Dinsdag 1 oktober tot donderdag 31 oktober 2019.
Onze stroomverbruik : 255,0 kWh
Onze gasverbruik: 48,0 m3

Kosten volgens de app van Greenchoice 82,- euro in de maand oktober een flinke stijging in vergelijking met de maand september (63 euro) in 2019.

Is jouw verbruik in oktober ook gestegen? Verwarming aan of uit als er bezoek is?

 1. Joh, je hebt niet de familie een vest of trui aangeboden? Zou ik doen.20 graden is gewone tot warme temperatuur voor in huis.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hier staat de verwarming overdag op 18 en s avonds op 19 en uitzondering op 20. Ikzelf zou idd de verwarming wel even hoger hebben gedraaid voor de visite, maar ook een best hebben gehaald. Daarna de kachel weer lager 😃

   Verwijderen
 2. Een t-shirt in november/december en dan klagen? Pff... Bij ons heeft de verwarming de hele maand november op 18 graden gestaan, en nu zijn we overgestapt op 19 graden. Meer dan 20 graden vind ik echt niet oke - uitzonderingen daargelaten.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De uitzondering zou kunnen zijn deze visite? 😃 Maar wel lief dat zuinigemN het deed. Ik lees ook wel eens dat ze de kachel nooit hoger dan 18 hebben en het dan maar pech is voor de visite. Dat vind ik ook weer niet gastvrij. Of dat ze nooit frisdrank in huis hebben, dus dan ook niet. Dan sla je volgens mij door in bezuinigen.

   Verwijderen
 3. Wij hebben het overdag 19,5 en 's avonds 20 of als het kouder wordt 20,5. Dat is voor ons prima te doen. Onze dochter denkt er wel eens anders over...die heeft het nog koud als ie op 25 zou staan, maar dat terzijde. Mocht ze ooit op zichzelf gaan wonen, kan ze dan lekker de kachel hoop opstoken. Wij hebben het al warm bij deze temperaturen ;-)
  Wij wonen vrijstaand in een oud huis, deels geisoleerd dmv dubbelglas en dak geisoleerd. En dat is het dan ook wel. We zijn wel bezig om rond te kijken voor een andere manier om te verwarmen want dat gas vliegt hier de deur uit!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. De ervaring leert dat kinderen als ze het huis uit gaan en zelf voorde kosten moeten opdraaien al snel anders gaan denken over hoe warm het in huis moet zijn. Mopperde mijn dochter vroeger wel eens over het feit dat ze niet zon dikke trui aan wilde in huis, als ik nu bij haar kom staat de verwarming zelfs nog een graad lager dan dat ik zelf doe. En als mensen klagen dat ze het niet warm vinden roept ze , had je maar wat warmers aan moeten trekken. Ans

   Verwijderen
 4. Overdag 18 graden. Ben dan bezig, man en kinderen naar werk en school en zelf ook parttime werk, dan zet ik hem op 17. Als we thuiskomen op 19. Even de kou eruit, daarna meestal de houtkachel aan. Dat is zo’n lekkere warmte. De CV gaat dan uit

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Zelf heb ik altijd een trui aan en warme pantoffels. Dat laatste scheelt erg veel. Overdag staat hier de kachel op 18,4 (heb geen werk buitenshuis) en 's nachts en als ik weg ben staat ie op 14,5. Dat haalt ie pas aan het eind van de nacht.

  Zelf verbruikte ik in oktober 49m3 en in november 110m3. Dat zijn voor mij gemiddelde waarden. December is erg gunstig en komt op 125m3 uit. Het is dan ook redelijk warm buiten. Qua stroom was het de afgelopen maanden 30kWh en voor december verwacht ik 36kWh.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken