Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

15 november 2019

Wonen in een tiny house

Wonen in een tiny house

Wonen in een Tiny House Een Tiny House dat zou vriendlief graag willen, wonen op een aantal vierkante meter. Als kind droomde vriendlief over het wonen in een caravan en als wij ooit gaan verhuizen dan word onze nieuwe woning een Tiny House of een caravan.

Zelf zou ik ook wel kleiner willen wonen maar dan wel een stenen of houten woning met een vast adres. De hele tijd met een sleur hut achter de auto en van camping naar boeren camping rijden en dan werken bij de boer dat lijkt vriendlief een geweldig plan. En daarbij rond komen met een klein bedrag per maand, zodat er minder gewerkt hoeft te worden. Ik moet er niet aan denken om in een caravan te gaan wonen en elke keer verhuizen naar een andere dorp of stad. Minder werken klinkt mij wel goed in de oren.

Tiny House op wielen

Tiny House kopen


Twee jaar geleden hebben wij een eengezinswoning gekocht. Een Tiny House kost veel geld, hypotheek krijgen is (bijna) niet mogelijk. Maar omdat wij nu een aantal jaren wonen in onze eengezinswoning en op mijn vorige appartement winst hadden, hebben wij nu een lage hypotheek last.  Onze huidige woning is ondertussen opgeknapt en in waarde gestegen. Als wij onze woning nu in de verkoop zouden doen dan houden wij minimaal 50.000 euro over.

Een Tiny House heeft minder onderhoud nodig dan een eengezinswoning. En hoe kleiner de woning, hoe sneller je klaar bent schoonmaken en opruimen. Ideaal voor vriendlief want hij is van het schoonmaken en ik van het koken. Elk jaar geven wij nu 13.000 euro uit aan onderhoudskosten en dat is veel geld, dat geld zouden wij ook kunnen gebruiken voor een Tiny House.

Tiny House op eigen grond


Tiny House heb je op wielen of een Tiny House op een (tijdelijke) fundering. Mijn voorkeur gaat uit naar een Tiny House op fundering, ondertussen ben ik op zoek gegaan naar kleine huizen op het internet. Maar zelfs met 50.000 euro is een nieuwe Tiny House bouwen of laten bouwen niet voldoende. De grond moet je maandelijks gaan huren of in een keer kopen. Onze voorkeur gaat dan naar eigen grond, met 50.000 euro is dat niet haalbaar.

Een Tiny House op een fundering lijkt voor ons prima met 1 slaapkamer, tuin en zo zelfvoorzienend mogelijk. Maar op dit moment kunnen wij er alleen samen over dromen. Financieel is het nog niet haalbaar. Wij blijven voorlopig nog wonen in onze eengezinswoning en wie weet gaan wij in de toekomst kleiner wonen, maar niet in een caravan.

Zou jij dat willen? Wonen in een Tiny House?

 1. Ik heb er wel eens aan gedacht, maar ik denk het toch niet. Ik ben heel veel thuis en een echte huismus. Dus iets ruimer wonen lijkt me toch wel fijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Net voor de zoveelste keer Morgage Free bekeken op internet. Heel inspirerend niet alleen Tiny houses maar ook een omgebouwde boot of mensen die op andere wijze zo snel mogelijk de hypotheek de nek omdraaiden. Ik denk dat wanneer we deze woning verkopen we iets meer dan 200000 over zullen houden. We zouden dus wanneer we kleiner gaan wonen nu al hypotheekvrij kunnen zijn. Maar moet er niet aan denken om weer te moeten verhuizen. Dus blijf ik maar doorgaan met t plan om alles wat hier extra binnenkomt af te lossen op de hypotheek. We gaan er komen en ik denk binnen ong 10 jaar..

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een tiny house is mij echt te klein. Na een vakantie in een kleiner huisje ben ik toch altijd wel weer toe aan veel meer ruimte, dus dat is duidelijk. Hoe leuk ik het principe ook vind!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een Tiny house is niks voor mij. Wel over nagedacht, maar bij mij komen de muren snel op me af dan. Dus dat gaat hem voor mij niet worden! Wel vind ik het leuk dat het bestaat en dat er mensen zijn die er zo ongelooflijk blij van worden. En het is een mooie manier om (grote) financiële doelen te behalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Nee, voor ons geen tiny house. We wonen nu ook in een groot huis en dat bevalt goed. Zelfs in de vakanties huren we grote huizen omdat we ruimte erg fijn vinden. Misschien omdat we grote mensen zijn ? (1,88 en 1,98 meter). Wel wil ik een 'leeg' huis, dus niet teveel spullen.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Nee tiny house past niet bij ons. Lichamelijk niet zo stabiel en ik heb daarom ruimte nodig om me te kunnen voortbewegen. Nadeel is dat de trapjes en opstapjes lastig voor mij zijn in een tiny house.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken