Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

30 november 2019

Gastblog | Zorgverzekering

Gastblog | Zorgverzekering

Hoera, het jachtseizoen is geopend! De ziektekostenverzekeraars hebben hun premies bekend gemaakt, de vergelijkingssites kunnen worden ingevuld en de bloggers schrijven erover: de ziektekostenverzekering!

Allereerst moet ik bekennen dat ik de afgelopen jaren te lui ben geweest om te gaan vergelijken. Omdat ik al een collectieve korting krijg via mijn werkgever heb ik het idee dat het toch niet zoveel uitmaakt. En voor een besparing van een paar tientjes op jaarbasis heb ik nooit zo’n zin gehad om uren met vergelijken bezig te zijn.

Ik heb een basisverzekering en al jaren geen aanvullende verzekering meer. Ook niet voor de tandarts, terwijl ik daar de afgelopen jaren erg geld aan heb moeten uitgeven. (2018: ruim tweeduizend euro, dit jaar weer zo’n bedrag). Nog steeds zal ik mij niet bijverzekeren voor de tandarts, ik kan de kosten zelf betalen en sluit dan uit principe geen verzekering af. Daarnaast verwacht ik, nu mijn mond zo ongeveer helemaal gevuld is met kronen en implantaten,  dat ik de komende jaren niet veel meer hoef uit te geven aan mijn gebit.

Ouderdom komt met gebreken. Dit jaar heb ik wel wat gezondheidsproblemen gehad en voor een flink bedrag bij specialisten zorg ontvangen. Ik ben nog niet klaar met onderzoeken en waarschijnlijk moet ik nog een of meerdere ingrepen (operaties) ondergaan. Ik ga mijn eigen risico dan ook niet verhogen. Ik probeer geen onnodige zorgafspraken te maken, maar ben ook niet van plan om te gaan bezuinigen op mijn eigen zorg. Het pakket aan basiszorg was tot nu nog voldoende, wellicht dat ik daar nog wel naar ga kijken.


Volgens mijn collega bloggers loont vergelijken wel de moeite. Omdat ik geen idee heb hoeveel het me kan schelen is dat misschien ook de reden waarom ik me er tot op heden nog niet aan heb gewaagd. Is €50 besparing de moeite? Voor een uurtje puzzelen natuurlijk wel. En als het meer is wordt het natuurlijk steeds interessanter!

Een lager tarief is natuurlijk heel fijn, maar wat krijg ik er voor terug? Ik heb al sinds ik me kan herinneren een zorgverzekering bij dezelfde zorgverzekeraar. Daar ben ik tevreden over. Zal ik net zo tevreden zijn over een ander bedrijf? Er zijn bedrijven waar ik erg positieve verhalen over hoor, misschien moet ik daar toch eens naar kijken.  De verzekeraar die mij, naast mijn huidige verzekeraar, heeft haar kantoor hier in de stad. Zij komen altijd als eerste in het nieuws met hun premie en staan erom bekend ook maatschappelijk betrokken te zijn.  Ook zijn er nieuwere aanbieders die met gunstige tarieven concurreren.

Ik zou geen goed verhaal hebben als blogger over een consuminderen, duurzaam leven en zuinig zijn als ik niet óók ga vergelijken! Als Jan met de Pet het kan, moet ik dat toch ook kunnen zonder dat me dit dagen kost?? Gelukkig zijn er een aantal collega bloggers die goed uitleggen hoe en waar je het beste kan vergelijken. Ik zal deze sites nog eens bekijken en binnenkort verslag doen van mijn bevindingen!

Vergelijkt u?


Stella
 1. Hi, Stella!

  Zorgverzekering vergelijken loont. Er zijn genoeg initiatieven, zoals de vergelijkingssites independer, pricewise, consumentenbond en vele kleinere.
  Het loont nu meer dan vroeger, omdat de maximale collectiviteitskorting die je vaak krijgt nu wordt verlaagd naar 5%.
  Je kan ook het type polis en eigen risico veranderen, wat goedkoper kan zijn.
  Ik ga zelf voor compleet vrije keuze (duurdere polis) en hoogst eigen risico (goedkopere polis).
  Succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed kiezen van een zorgverzekering is zo belangrijk en kan je zoveel geld besparen elk jaar. Normaal doe ik er echt dagen over om te kiezen maar dit jaar heeft www.zorgkiezer.nl mij echt geholpen. De beslissing was zo gemaakt!
  Groetjes, Loren

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken