Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

18 januari 2019

Hoe word je rijk?

Wie wil dat nou niet? Rijk worden! Veel mensen willen rijk worden en zonder zorgen in luxe kunnen leven en nooit meer de gedachten van "kan ik dat wel betalen?". Maar wat is rijk? Voor de één is rijk een vermogen van 100.000 euro en voor de ander is dat een vermogen van 1 miljoen. Voor de ander is rijk zijn als je geen dubbeltje hoeft om te draaien.

Andere mensen vinden zich rijk al ze in goede gezondheid zijn. Maar weten mensen eigenlijk precies wat ze willen als ze rijk willen worden? Willen ze meer geld? Meer zekerheid?, Meer vrije tijd? Meer de dingen doen die ze willen? De meeste mensen willen goede gezondheid én veel geld, want dan ben je een grote bofkont!

Iedereen kan rijk worden

Rijk worden kan iedereen, je hoeft er niet eens een diploma te hebben. Joop van den Ende, Bill Gates en Steve Jobs hebben ook geen diploma en zijn wel rijk geworden. Zij hebben gewoon geluk door hun dromen te laten verwezenlijken. Zelf vind ik het belangrijk om wel een diploma te hebben, ik heb zelfs meerdere opleidingen gevolgd van horeca tot zorg en bijbehorende diploma's.


Wil je rijk worden als blogger?

Er zijn bloggers die verdienen meer dan tien duizend euro's per jaar en werken heerlijk vanuit huis als zzp'er. Als je dat voor elkaar wil krijgen dan moet je heel goed zijn in iets of een bepaald onderwerp en hier over gaan bloggen.

Zo is deze blog van mij een hobby geworden en ondertussen verdien ik er maandelijks een klein bedrag aan geld ermee. Word ik er rijk van? Mijn baan in de zorg kan ik er niet voor opgeven en ondertussen investeer ik het verdiende geld weer in mijn blog.

Rijk worden is vooral een kwestie van slim investeren zonder grote risico’s te nemen. Investeren in werk waarvan je zeker weet dat het je geld opbrengt.


Ga beneden je stand leven

Rijk worden kan al heel simpel, leef beneden je stand om rijker te worden. Dat betekent dat je minder geld uitgeeft dan dat er aan inkomen binnenkomt. Wat ik lees is dat rijke mensen er juist niet rijk uit zien. Mensen die er rijk uitzien zijn vaak niet rijk.

Dus koop een goedkope tweedehandse auto in plaats van een nieuwe auto. Ga goedkoper wonen zodat je minder geld uitgeeft aan huisvestingskosten. Koop dingen en spullen pas als het echt nodig is. Ga minder vaak of niet meer uit eten en kook zelf. Door elke maand beneden je stand te leven word je rijker en rijker. Alle kleine beetjes stapelen zich op.


Investeer je geld

Door dat je meer inkomen hebt dan uitgaven, blijft er geld over per maand. Het geld wat maandelijks overblijft kan je elke maand van gaan sparen. Spaargeld levert tegenwoordig weinig op aan rente, maar er zijn andere manieren om je spaargeld te investeren. Als je geld hebt dan kun je geld maken!

Je kan je hypotheek versneld aflossen en daardoor minder rente betalen aan de bank. Je kunt zonnepanelen op je dak gooien en daardoor dalen je maandelijkse lasten aan stroom en gas. Je kunt je spaar geld beleggen, zelf doe ik dat niet en heb ik daar geen ervaring mee.

Rijk zijn is gezond zijn

Ben ik rijk? Ik vind mijzelf rijk, ik ben gezond, ik woon samen met een leuke vriend, ik heb een dak boven mijn hoofd, ik kan leuke activiteiten ondernemen, ik verdien mijn geld door parttime te werken en ik heb daardoor gelukkig al veel vrije tijd. Maakt mij dat gelukkig? Jazeker, maakt mij dat gelukkig en daardoor voel ik mij heel erg rijk.

Wat betekent voor jouw rijkdom?

 1. Ik voel me ook dagelijks heel rijk. Ik ben gezond en heb geen grote zorgen op dit moment. Als je je geen zorgen hoeft te maken over geld en gezond bent, dan is het leven een stuk leuker. Dat je daarvoor 36 uur in de week moet werken: so be it. De overige 108 uur in de week is voor jezelf!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik ben schatrijk! Leuke kinderen, geweldige schoonzoon, schatten van kleinkinderen, lieve partner, goede gezondheid en geen geldzorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat is rijk is inderdaad een goede vraag. Wij hebben een mooi huis gekocht met een grote lap tuin, een droom. Veel mensen vinden ons rijk, maar wij besteden gewoon minder geld aan andere dingen waardoor we het geld voor dit huis hebben. Toen er een klasgenootje van onze 7-jarige dochter voor het eerst te spelen kwam en zag dat wij geen tv hadden, vroeg hij aan zijn moeder of hij ons wat geld mocht geven want hij gaf wel vaker iets aan arme mensen. LOL.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dat het goed gaat met mijn gezin! Heel simpel dus eigenlijk.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik heb sinds een aantal jaren een donor-nier en kan weer "normaal" leven!!!! Dat is pas rijkdom

  Het zit hem echt niet in het geld.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Word vandaag lid van de grote Illuminati en word rijk en beroemd. Bent u op zoek naar wijsheid en kennis? Ben je een zakelijke man / vrouw, predikant, politicus, muzikant, dokter, voetballer, student? Wil je een beroemde artiest of een acteur zijn (e t.c) en wil je rijk, krachtig en beroemd zijn in de wereld? Doe mee met de Illuminati New World Order en laat je dromen uitkomen. Elk lid ontvangt elke week een bedrag van $ 500.000,00 dollar met een auto. Neem contact op met de grote Illuminati: iluminatiso220@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Goede dag dames en heren,

          Op zoek naar een zakelijke lening, persoonlijke lening, woninglening, autolening, studielening, consolidatielening, ongedekte lening, durfkapitaal enz. ... Is u om een of meer redenen een lening van een bank of andere financiële instellingen geweigerd? . U bent op de juiste plaats Uw leningoplossingen! Ik ben een particuliere geldschieter, ik verleen leningen aan bedrijven en particulieren tegen een lage en betaalbare rente van 3%. Neem contact met ons op via e-mail: ubth20@gmail.com

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken