Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

19 januari 2019

10 Handige Bespaar tips zodat je geld overhoudt! - deel 13

10 Handige Bespaar tips zodat je geld overhoudt! - deel 13

Op zoek naar manieren om geld te besparen? Geld besparen is de eerste stap naar een financieel betere toekomst.Een groot deel van je inkomen gaat op aan dagelijkse uitgaven, vaak ongemerkt. Wie minder geld uitgeeft houdt meer geld over!

Veel mensen moeten bezuinigen ook nu wij uit de crisis zijn moet er nog gelet worden op de centen. Hieronder een aantal Handige Bespaartips om geld te besparen door gewoon minder geld uitgeven.


10 handige tips om te besparen


1. Fiscaal partnerschap. Heb je een partner en moet jij of moeten jullie de jaarlijkse inkomstenbelasting doen? Zo ja, dan loont het vaak om de aftrekposten te verplaatsen naar de meest verdienende met fiscaal partnerschap. Meer inkomsten betekent meer belasting betalen maar ook meer kosten kunnen aftrekken. Wij maken gebruiken van een financiële expert die een speciaal computer programma heeft om tot een gunstige belasting aangifte te komen.

2. Kijk waar je recht op hebt. In Nederland kennen we veel regelingen wat betreft subsidies, tegemoetkomingen, toeslagen en kwijtscheldingen. Laat geen geld liggen. Op welke tegemoetkomingen heeft u recht? Bereken uw recht.

3. Weet wat er binnenkomt aan uurloon. Als je weet wat je netto per uur verdient, kijk je anders naar wat je aanschaft en ga je bewuster met je geld om.

4. Stuur kaartjes, aankondigingen en uitnodigingen via het internet. Je bespaart geld op kaarten, enveloppen en postzegels. Er worden elk jaar weer minder kaarten per post gestuurd, mede daardoor stijgt ook elk jaar de postzegel. Wil je toch een kaart versturen, koop een rolletje postzegels deze blijven jaren geldig. De volgende postzegels blijven geldig, ook als de postzegeltarieven veranderen: Nederland 1 en 2 , Europa 1 en 2  en Wereld 1.

5. Een nieuwe bos bloemen? Giet een scheutje wodka in het vaaswater. Dit verlengt de levensduur van je mooie bos bloemen. Of koop geen bloemen is goedkoper, maar niet gezelliger. Kunstbloemen zijn ook een optie, het is een eenmalige aanschaf en ze hebben een hele lange levensduur.


6. Cadeautjes inpakken? Maak uniek inpakpapier van oude magazines en kranten en doe er een gekleurd lint of touw eromheen. Krijg je wel eens cadeau's? Bewaar dan deze "oude" verpakkingen en recycle deze als je het nodig hebt.

7. Gebruik geen drugs, alcohol en rook niet. Als je nog steeds een roker bent, moet je nu weten dat je gewoonte niet alleen duur is, maar ook potentieel dodelijk. Als je jaren aan je leven wilt toevoegen en een boel geld wilt besparen, kun je het stoppen met roken het eenvoudigst doen.

8. Download nooit een betaalde app als er ook een goede, gratis versie beschikbaar van is. Als je merkt dat je de app vaak en graag gebruikt, koop dan pas de betaalde versie.

9. Schrijf je in voor gratis klantenkaarten om te genieten van aanbiedingen en kortingen. Er zijn diverse klanten kaarten van drogisten (Etos, Kruitvat), Supermarkten (ah) en andere spaarsystemen zoals airmiles.

10. Zorg voor een fleecekleed of deken in huis. Pak dit er ‘s avond bij als het wat frisser wordt en laat de verwarming zo lang mogelijk uit. Ik vind het heerlijk om onder een dekentje te liggen en ondertussen bespaar je hierdoor geld doordat je niet of minder stookkosten hebt.
  1. Ik maakte een hooimadam van een 2e hands slaapzak en een lamp stof voor 8 euro. Hierin laat ik gerechten die een lange kooktijd hebben nagaren, dat scheelt weer gas. Ik probeer alles te gebruiken van bijvoorbeeld broccoli , bloemkool e.d. van sommige groentes kun je de stronk gebruiken en de bladeren bijvoorbeeld om bouillon van te trekken. Dit lijken kleine besparingen, maar elke euro die je niet uitgeeft is er een.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dus geen drugs meer gebruiken en plastic bloemen kopen ...wereld tip haha

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken