Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

13 oktober 2017

Per 1 november 2017 een andere baan en nieuwe werkgever

Per 1 november 2017 een andere baan en nieuwe werkgever

Zoals je het in de titel al te lezen is. Ga ik per 1 november 2017 voor het eerst naar een andere werkgever. 7 jaar lang heb ik gewerkt bij mijn eerste werkgever en ik daar veel geleerd.

Zoals jullie weten werk ik in de ouderenzorg in de branche (VVT) Verpleeg- en Verzorgingshuizen en Thuiszorg. En heb ik mij de laatste jaren van Verzorgende IG omhoog gewerkt naar Eerst verantwoordelijk Verzorgende. En was ik contactpersoon van 28 klanten in de wijkzorg/aanleunwoningen.

Ik was/ben in opleiding voor verpleegkundige en ga deze opleiding afmaken bij mijn nieuwe werkgever. Alles lessen, toetsen en modules heb ik behaald van de opleiding. Alleen de BPV (beroepspraktijkvorming) zal ik gedeeltelijk of helemaal opnieuw de opdrachten moeten maken.

Ook moet ik de opleiding terug betalen. Hierover blog ik binnenkort meer over.

Het stukje van mijn studie die ik nog moet afmaken (BPV) daarvan weet ik de kosten nog niet. Deze vraag heb ik al nagevraagd bij de opleider van werkend Nederland. Hier heb ik nog geen bericht van gehad. Mijn nieuwe werkgever wil hier wel aan mee betalen. Ze hebben een opleidingsbudget per medewerker.

Op mijn nieuwe werk ga ik als Verzorgende IG werken en ondertussen mijn opleiding verpleegkundige halen. Zo heb ik minder verantwoordelijkheden en hou ik meer tijd over voor mijn studie. Ook ga ik 24 uur per werken i.p.v. 28 uur per week, Hierover binnenkort een blogje over waarom.

Aangezien ik verhuisd ben van de randstad naar Flevoland. Is mijn reisafstand wel iets korten van 224 km afstand (Randstad - Drenthe) ga ik nu nog naar 122 km afstand (Flevoland - Drenthe). Maar per 1 november is de afstand nog maar 33 km.

Dat scheelt heel veel reistijd, overnachten bij vader in Drenthe en het voordeel dat ik alle dagen thuis ben en kan slapen in mijn eigen bed. Ook zie ik vriendlief dan elke dag.

31 oktober is mijn laatste werkdag en dan reis ik alleen nog naar Drenthe als ik op bezoek ga bij familie en vrienden. Zo hou ik meer tijd over om thuis te zijn, om bij vriendlief te zijn en meer te kunnen focussen op het laatste gedeelte van mijn studie.
  1. Gefeliciteerd! Wat een verschil in reistijd! Ik zou vragen of je nieuwe werkgever je helpt met de terug betaling, sommige doen dit wel. Gr. Marjolein.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een positieve veranderingen allemaal, gefeliciteerd. Goed op weg naar een betere toekomst! (meer tijd om te genieten)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat fijn voor jullie beiden, meer tijd voor elkaar. De investering in je studie wat tijd en geld betreft lijkt mij zelf heel lonend, je zult meer mogelijkheden krijgen in je werk als je verpleegkundige bent en overal gemakkelijk aan werk kunnen komen want er is een groot tekort.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken