Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

18 september 2018

Weer 1 jaar wonen in de Flevopolder

Weer 1 jaar wonen in de Flevopolder

Vorig jaar zijn wij verhuisd van de randstad (Rotterdam) naar de Flevopolder. Afgelopen zaterdag was het alweer 1 jaar geleden dat wij samen onze aller eerste woning samen hebben gekocht, centraal in Nederland.

Wat gaat een jaar toch snel voorbij! Ondertussen krijgen wij binnenkort de jaarafrekening van onze energieleverancier, jaar afrekening van het waterverbruik zal ook wel binnen komen.

Paar weken geleden kwam zelfs de oude huurder bij ons langs, een man van in de 80. Leuke man hoor en hij vertelde nog allerlei dingetjes over het huis. In dit jaar was zijn vrouw overleden en wat mist hij toch zijn oude stekkie waar wij nu wonen. Hij genoot zo van uitzicht over het water als hij in de woonkamer zat.

Wij genieten nog elke dag dat wij vlak aan het water wonen en vanuit de woonkamer op het water kunnen kijken. Als het regent, waait of het kanaal dicht vriest het is altijd leuk om het zien. Ook als je wakker wordt en het gordijn open doet kijken wij op het water. Heerlijk wakker worden, ook omdat het veel stiller is dan in de randstad. Wij worden nu wel eens wakker nachts van de ganzen, eenden of zwanen die lawaai maken. Toch anders dan 75.000 voertuigen per dag (maastunnel) die voor je slaapkamer voorbij razen.

Wij hebben het erg naar ons zin in onze huidige woning en hopelijk blijven wij hier ook meer dan 30 jaar wonen, net als de vorige bewoners van onze woning.
 1. Varen er ook schepen en bootjes over het kanaal? Dat zou.mij ook leuk lijken, die bedrijvigheid

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Klopt, in de zomer veel bootjes. En veel roeiers het hele jaar door.

   Verwijderen
 2. Helemaal niets mis met de flevopolder :-). Dichtbij die drukke randstad, maar toch heb je het gevoel buiten te zijn. Mij bevalt het vooralsnog ook prima! Fijn dat jullie het zo naar jullie zin hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Zo dan ben je inderdd rustiger gaan wonen, ik kom trouwens ook uit die buurt alleen dan aan de andere kant van de tunnel ;-) ben er al járen weg en moest ook wennen aan de stilte waar we nu wonen.. je hoort op den duur de trammen niet meer tingelen, maar als je het dan inderdd niet meer hoort wordt je wakker van de stilte haha
  Al weer een jaar.. goh wat gaat de tijd dan hard he.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. En ik was afgelopen zaterdag precies een jaar weg uit Flevoland en nu wonend in de Regio Utrecht.

  Ook erg blij dat ik de stap gezet heb :-) geniet enorm van mijn plekje!

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken