Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

23 oktober 2017

Benedenwoning in Rotterdam is verkocht!

Benedenwoning in Rotterdam is verkocht!

Het is nu maandag 16 oktober terwijl ik dit typ. Hieronder een verslag van afgelopen maandag.
Ik zit nu te typen op een bankje op het station want als ik voor 06:30 incheck reis ik gratis met mijn dalvoordeel abonnement.

Het zal toch zonde zijn als ik een uur later de trein pak en dan de volle pond moet betalen. Scheelt toch weer 20 euro, dat kost een enkele reis 2de klas kaartje. En 20 euro per uur verdien ik niet netto. Dus dan maar een uurtje wachten in mijn vorige woning.

Om 10:00 uur komt er iemand van de woningcoöperatie voor de sleuteloverdracht. Ik vind het toch wel spannend zo. Mijn eerste woning die ik gekocht hebt en mijn eerste woning die ik ga verkopen.

Iets voor 10:00 uur kwamen de medewerkers. 1 monteur voor nieuwe sloten, de makelaar ging alle standen van de meters controleren.

De makelaar zei tegen mij dat ze al enkele kopers voor het appartement hebben en als ik er een goed mee uitgekomen ben.

Daarmee bedoelde ze winst of verlies op de woning. Ondertussen zei ze dat de woning toch 115.000 euro had opgeleverd voor mij? Nou nee dus 100.000 euro kreeg ik er voor. Ze schrok ervan dat ze 115.000 euro had gezegd. En daarna zei ze de woning zal snel verkocht zijn want het ziet er allemaal goed uit en dan ook nog een mooie tuin.

Uiteindelijk is volgens het taxatierapport 100.000 euro uitgekomen. Maar misschien wordt de woning al 1 dag later verkocht voor 115.000 euro. Beetje vreemd is het wel.

Nadat ik het formulier kreeg met de standen van gas,water en stroom. En de sleutels had afgegeven, werd er al een nieuwe slot ingezet (voor een loper) en ging de makelaar wachten op de elektra keuring.

Werd nog net niet mijn eigen woning uitgezet maar zo voelde het wel. Toen ik de straat liep zag ik weer een busje van de woonbron met een medewerker voor de elektra keuring. Ondertussen zal de makelaar wel foto's maken van het huis aangezien ze een foto toestel bij zich had.

Rond 10:10 ben ik richting de metro gaan lopen. En om 10:41 pakte ik de trein terug naar Flevoland. Ik heb de notaris een volmacht gegeven namens mij.

De elektra word nog een keer gekeurd. Zelf heb ik afdekdeksels geplaatst op de plaats van de lampen. Als ik dat deed kreeg ik 50 euro terug. Zo waren er nog een aantal kleine dingen op elektra gebied. Als ik alle punten zou oplossen dan kreeg ik 100 euro terug. 3 van de 4 punten heb ik opgelost. Waarschijnlijk krijg ik nog 75 euro terug van de notaris. De 100,00 euro zat al verwerkt in de nota van de notaris.

Later op de middag heb ik mijn mail bekeken rond 16:00 uur, bleek al dat ik om 11:50 uur een mail had gekregen met alleen maar een afrekening. Ik kreeg nog 100,00 euro terug. En toch maar even gemaild met de notaris als het nu definitief verkocht was. En dat was het.

Het is eindelijk verkocht en hopelijk heb ik wat minder stress nu. Moet nog wel wachten op een officieel bericht van de Rabobank dat mijn hypotheek betaald is. Ook zie ik de oude hypotheek nog staan via de app en website van de Rabobank.

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken