Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

17 september 2018

Moestuin maandag - De eerste pompoenen geoogst

Moestuin maandag - De eerste pompoenen geoogst

De pompoen planten gaan langzaam aan dood en het lijkt wel of het blad van de plant aan het schimmelen is. Ik heb er verder geen verstand van, komt vast als ik langer mijn moestuin hebt.


Ook zijn de pompoen planten flink verwilderd een groot gedeelte van de tuin is een pompoen oase geworden. Omdat de plant dood lijkt te gaan, leek het mij een goed idee om alvast een aantal pompoenen te gaan oogsten.


Drie pompoenen waren al oranje en deze heb ik met een mes van de pompoen plant afgesneden.


Ik laat de pompoenen even drogen buiten zodat ik ze daarna gemakkelijk kan schoon vegen.


Er zijn ook nog een aantal pompoenen die geel zijn en nog oranje moeten kleuren. Als dat lukt? Ik weet het niet, komende week gaat de zon nog volop schijnen en ik laat ze zo lang mogelijk aan de plant zitten voordat ik deze pompoenen ga oogsten.


Er zijn ook nog steeds kleine pompoenen aan het vormen aan de planten maar ik denk dat die pompoenen niet eens meer gaan groeien. Zal ik dit weg snoeien? Zodat alle energie naar de grote pompoenen gaan of toch laten zitten en de natuur zijn werk laten doen. Valt niet mee om een moestuinder te worden.

Iemand tips voor mijn pompoenen? En heb jij een moestuin?
 1. Heerlijk hè, een moestuin. Ik heb er toevallig ook pas een blogje aan gewijd. Mijn ervaring met pompoenplanten is dat pompoenen niet echt meer groeien in deze tijd van het jaar, maar nog wel kunnen verkleuren. Als de plant gaat schimmelen, is de groei eruit en vindt de plant het genoeg geweest. Ik denk niet dat het nu nog veel uitmaakt of je de kleine pompoenen wel of niet weghaalt. Kwaad kan het in ieder geval niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ja, wij hebben een moestuin. Mijn man doet dat bij ons thuis, maar pompoenen hebben we niet. Maar die vind je hier overal in kraampjes langs de weg, dus ik kom niets te kort.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat zien ze er mooi uit! En helaas geen tips, ik had ze vorig jaar in de tuin, maar kwam steeds niet verder dan bloemen...

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken