Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

20 augustus 2018

Moestuin maandag | Pompoenen groeien als kool

Moestuin maandag | Pompoenen groeien als kool

De pompoenen die ik eind mei gezaaid hebt groeien opeens als kool. Terwijl de pompoenen weken lang heel klein bleven, groeien ze nu opeens wel heel erg snel.

Verder groeien de pompoenplanten door de hele tuin en groeit het zelfs door de beukenhaag. Ook groeien de planten over het terras en komen er nog steeds kleine pompoenen.


Ook de bijen, hommels en andere dieren komen op de pompoenplanten af. De kleine kikkertjes schuilen juist in de pompoen planten.


Op dit moment zijn er al 4 grote pompoenen en groeien er ook nog een een aantal kleine pompoenen. Wanneer ik de pompoenen ga oogsten weet ik nog niet ik laat ze nog iets groter groeien.  Ook waren er 2 kleine pompoen aan het rotten en dat is wel jammer. 


Vanmorgen heb ik even snel de foto's gemaakt van de pompoenplanten in onze achtertuin, deze foto's zie je nu in deze blog bericht.


In de winkel betaal je zo 1,50 a 2,00 euro voor een pompoen en nu kost het ons helemaal niets als wij een pompoen kunnen oogsten. De zaden heb ik gebruikt van een biologische pompoen uit de supermarkt.

Heb jij ervaring met pompoen planten? En wanneer moet je ze oogsten?
 1. Wat maak je van die pompoenen of eet je ze zo op?
  Ze zien er mooi uit!

  Voorheen plante ik ook tomaten, bonen, ijsbergsla, bloemkool etc maar heb er de laatste jaren niet echt zin meer in..

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij eten ze op! Pompoen ovenschotel, pompoen risotto of pompoen soep ga zo maar door.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zie ze ook al op heel veel plekken in kraampjes langs de kant van de weg liggen!

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij oogsten ze als de steelaanzet een beetje kurkachtig begint te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier ook ieder jaar een pompoenplant in de tuin. Dit jaar zelfs twee, want de courgetteplant bleek stiekem ook een pompoenplant te zijn. Als ze goed op kleur zijn, kun je ze oogsten en dezelfde dag of eentje later verwerken. De smaak is dan prima. Maar wil je de pompoen een langere tijd bewaren, dan moet je inderdaad opletten dat de steelaanzet wat kurkachtig is. Je ziet het vaak ook aan het blad van de plant. Als dat begint af te sterven, gaan de voedingsstoffen teruglopen. Dat is het teken om te oogsten. Aan je foto te zien, kan je de pompoenen gerust nog een tijdje laten zitten.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken