Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

2 juli 2018

Moestuin maandag | Pompoenen kweken in de tuin

Moestuin maandag | Pompoenen kweken in de tuin

Vorige winter heb ik zaden bewaard van de butternut pompoen en oranje hokkaido pompoen. De zaden die ik eruit gehaald hebt heb ik daarna een aantal weken laten drogen en daarna in een envelop gestopt.

Overal in de tuin liggen tegels of gras/onkruid een stukje tuin had ik opgeruimd en schoongemaakt, een week later dacht ik er aan dat ik nog pompoen zaden in huis had.


Zaden in de grond
Dus heb ik de zaden eind mei in de grond gebracht, de volgende dagen ging het opeens hard regenen, waaien en daardoor stond het stukje grond helemaal blank en lagen de zaden overal. Want wie wat bewaard die heeft nog wel een wat.


Geen groene handen
Ik ben helemaal geen tuin man, niet zoals mijn vader die 25 jaar in de kassen heeft gewerkt en de laatste 15 jaar buiten heeft gewerkt en altijd in zijn tuin bezig is. Maar goed de genen van mijn vader heb ik dus misschien komt het nog goed als tuinman.


Foto hierboven zie je al dat de pompoen planten gaan groeien. Ik had er niets meer van verwacht en opeens waren er kleine plantjes op het stukje aarde aan het groeien. En op de foto hieronder zijn al een stuk groter geworden en dat binnen 2,5 week.


Door de droogte van de afgelopen weken ben ik al blij dat ik onze fruitbomen en beukenhaag in leven kan houden. En nu hoop ik ook nog dat ik de pompoen planten in leven kan houden en er over paar maanden pompoenen geoogst kunnen worden.

Hebben jullie ook een moestuin? En wat kweken jullie in de moestuin?
 1. Pompoenen zijn zo leuk om in je tuin te hebben! Houden wel van veel mest. Maar zijn ze nog op tijd? Ik zette voorgetrokken plantjes half mei al in de tuin en dat ging goed.
  En zou je ze niet wat verder uit elkaar zetten? Ik dacht dat ze per plant een m2 minimaal nodig hebben.
  Ken je trouwens de site Mooie moestuin van Diana. Waanzinnig veel info vind je daar:
  https://www.mooiemoestuin.nl/groenteteelt/vruchtgewassen/pompoen/
  En die droogte is wel heftig hè?! Wij hebben alleen nog maar de rietplantjes in ons helofytenfilter (alternatieve riool) en ik ben bang dat we die nog niet eens in leven kunnen houden. Veel succes met al je nieuw aangeplante fruit!

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken